неділя, 27 вересня 2020 р.

Steaks of Sliced Frozen Meat

Ліниві відбивні
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

За смаком і ароматом, з лінивими відбивними можуть сперечатись лише біляші.

І жодної магії, тому що поєднання на сковорідці свіжих шматочків м’яса з чорним меленим перцем і цибулею завжди витворює кулінарний шедевр...

Ліниві відбивні зовсім не ліниві, тому що звичайну відбивну готувати набагато легше і швидше.

Лінивими ж, вони названі тому, що готуються просто і швидко, оскільки для них береться струганина: заморожене і настругане тоненькою стружкою м’ясо.


А ще, вони ліниві тому, що страву можна взяти і приготувати зненацька, миттєво, коли, наприклад, дивлячись якийсь фільм, у вас раптово збудився апетит від переживань або від споглядання на екрані кулінарних викрутасів, або до вас завітав неочікуваний гість. Вам не потрібно розморожувати величезний шматок м’яса, а просто настругати декілька пластинок, навіть на одну порцію, і швидко задовольнити шлунок, що розходився.

Якщо ж взяти їх соковитість, аромат і смак, то це буде зовсім інша страва, ніж класична відбивна! Весь секрет страви полягає в нарізці інгредієнтів: м’ясо настругується невеликими стружками, а цибуля шаткується невеликими кубиками. Це дозволяє зберегти м’ясний і цибуляний соки, свіжий аромат і смак складових продуктів. Ця страва завжди виходить смачною!


Адже ліниві відбивні супроводжуються класичними супутниками м’яса: цибулею і чорним меленим перцем, а поєднання, хоча і замороженої, але свіжини з цибулею і чорним меленим перцем утворюють такий нюховий і смаковий букет, що утриматись від цієї страви просто неможливо, як і від біляшів!

Тому що шлункові соки починають виділятись відразу ж, як тільки фарш торкнеться розпеченої сковорідки і довкілля заполониться казковим ароматом...

Ліниві відбивні або стейки з струганини виходять надзвичайно соковитими, з ноткою м’ясної свіжості, і смакують як відразу з вогню, так і холодними.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м’яса
Час приготування:
10 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 відбивні

■ Інгредієнти для приготування лінивої відбивної


Інгредієнти
Кількість
Од вим
М’ясо морожене (вирізка або м’якоть з стегна)
150
г
Яйце
1
шт
Цибуля середнього розміру
1
шт
Борошно
1
ст.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Спеції та ароматичні трави мелені
1
кав.ложка
Сало (опційно)
20-30
г
Часник (опційно)
1-2
зубки
Сіль
-
за смаком
Олія
2
ст.ложки

■ Порядок приготування лінивої відбивної


Щоб легше нарізати струганину, м’ясо дістати з морозилки і залишити злітеплюватись, поки підготовлюватимуться інші інгредієнти.
1
Цибулю почистити і подрібнити невеликими кубиками. Можна також розчавити і подрібнити 1-2 зубки часнику.
2
Добавити до цибулі сіль, перець, спеції, столову ложку олії і перемішати.
3
Якщо м’ясо занадто пісне, то добавити до цибулі шматочок подрібненого кубиками сала.
4
М’ясо настругати тоненькими пластинками, добавити до цибулі і перемішати.
5
Яйце і борошно добавити до фаршу та інтенсивно вимісити до однорідної маси.
6
Сковорідку розігріти, змастити столовою ложкою олії і викласти 4 порції фаршу, підсмажити протягом декількох хвилин на середньому вогні до утворення знизу рум’яної скоринки.
7
Стейки перевернути і обсмажити до рум’яної скоринки з іншого боку. Ліниві відбивні готові!


N.B.
Для цієї страви підходить будь-яке м’ясо, але краще брати свинину або баранину. Якщо ви берете пісну телятину, яловичину, курятину, то варто добавити до фаршу трохи сала, щоб відбивні були соковитими і не сухими.
Коли закладаєте в морозилку свіже м’ясо, то можна відразу нарізати декілька брусків вагою 150-200 г і товщиною близько 7х7 см для струганини, оскільки таке заморожене м’ясо буде легше стругати. А ліниві відбивні – це не єдина страва з струганини.
Пам’ятайте, що закладати в морозилку потрібно свіжину, щоб мати потім якісний, соковитий продукт.
Під час нарізки мороженого м’яса, варто одягнути щільну, гумову побутову рукавичку, щоб не приморозити руку.
Поки готуватимуться відбивні, можна швидко зготувати в мікрохвильці 2-4 картоплини в лушпинні, почистити, нарізати кубиками, а потім швидко обсмажити в жирі, в якому смажились стейки, отримавши таким чином чудовий гарнір, або ж запекти на сковорідці овочі.
А ще не забувайте про салати, соління, зелень, які просто необхідні для здорового, збалансованого харчування.
До лінивої, як і до класичної відбивної, чудово смакує аджика!


Саме чималенькі шматочки м'яса і цибулі вирізняють ліниві відбивні з-поміж інших подібних страв, як котлети, біляші. Саме нарізка складових надає їм соковитості та свіжості смаку.


Для гарніру, можна швидко запекти овочі на сковороді



Помідори в часниковому маринаді чудово доповнять ліниву відбивну


Морква по-корейськи додасть страві гостроти



Квашена капуста завжди допопвнить будь-яку м'ясну страву


Знявши відбивні з сковорідки, можна швидко обсмажити в жиру шматочки картоплі

Ліниві відбивні, врешті решт, смакують з будь-яким гарніром

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!


Немає коментарів:

Дописати коментар