Ліниві відбивні
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
За смаком і ароматом, з лінивими відбивними можуть сперечатись лише біляші.
І жодної магії, тому що поєднання на сковорідці свіжих шматочків м’яса з чорним меленим перцем і цибулею завжди витворює кулінарний шедевр... |
Ліниві відбивні зовсім не ліниві, тому що звичайну відбивну готувати набагато легше і швидше.
Лінивими ж, вони названі тому, що готуються просто і швидко, оскільки для них береться струганина: заморожене і настругане тоненькою стружкою м’ясо.
Лінивими ж, вони названі тому, що готуються просто і швидко, оскільки для них береться струганина: заморожене і настругане тоненькою стружкою м’ясо.
|
|
А ще, вони ліниві тому, що страву можна взяти і приготувати зненацька, миттєво, коли, наприклад, дивлячись якийсь фільм, у вас раптово збудився апетит від переживань або від споглядання на екрані кулінарних викрутасів, або до вас завітав неочікуваний гість. Вам не потрібно розморожувати величезний шматок м’яса, а просто настругати декілька пластинок, навіть на одну порцію, і швидко задовольнити шлунок, що розходився.
Якщо ж взяти їх соковитість, аромат і смак, то це буде зовсім інша страва, ніж класична відбивна! Весь секрет страви полягає в нарізці інгредієнтів: м’ясо настругується невеликими стружками, а цибуля шаткується невеликими кубиками. Це дозволяє зберегти м’ясний і цибуляний соки, свіжий аромат і смак складових продуктів. Ця страва завжди виходить смачною! |
|
|
Адже ліниві відбивні супроводжуються класичними супутниками м’яса: цибулею і чорним меленим перцем, а поєднання, хоча і замороженої, але свіжини з цибулею і чорним меленим перцем утворюють такий нюховий і смаковий букет, що утриматись від цієї страви просто неможливо, як і від біляшів!
Тому що шлункові соки починають виділятись відразу ж, як тільки фарш торкнеться розпеченої сковорідки і довкілля заполониться казковим ароматом...
Ліниві відбивні або стейки з струганини виходять надзвичайно соковитими, з ноткою м’ясної свіжості, і смакують як відразу з вогню, так і холодними.
|
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з м’яса
|
Час приготування:
|
10 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 відбивні
|
■ Інгредієнти для приготування лінивої відбивної
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
М’ясо морожене (вирізка або м’якоть з стегна)
|
150
|
г
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Борошно
|
1
|
ст.ложка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Спеції та ароматичні трави мелені
|
1
|
кав.ложка
|
Сало (опційно)
|
20-30
|
г
|
Часник (опційно)
|
1-2
|
зубки
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія
|
2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування лінивої відбивної
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Щоб легше нарізати струганину, м’ясо дістати з морозилки і залишити злітеплюватись, поки підготовлюватимуться інші інгредієнти.
|
1
|
Цибулю почистити і подрібнити невеликими кубиками. Можна також розчавити і подрібнити 1-2 зубки часнику.
|
2
|
Добавити до цибулі сіль, перець, спеції, столову ложку олії і перемішати.
|
3
|
Якщо м’ясо занадто пісне, то добавити до цибулі шматочок подрібненого кубиками сала.
|
4
|
М’ясо настругати тоненькими пластинками, добавити до цибулі і перемішати.
|
5
|
Яйце і борошно добавити до фаршу та інтенсивно вимісити до однорідної маси.
|
6
|
Сковорідку розігріти, змастити столовою ложкою олії і викласти 4 порції фаршу, підсмажити протягом декількох хвилин на середньому вогні до утворення знизу рум’яної скоринки.
|
7
|
Стейки перевернути і обсмажити до рум’яної скоринки з іншого боку. Ліниві відбивні готові!
|
N.B.
●
|
Для цієї страви підходить будь-яке м’ясо, але краще брати свинину або баранину. Якщо ви берете пісну телятину, яловичину, курятину, то варто добавити до фаршу трохи сала, щоб відбивні були соковитими і не сухими.
|
●
|
Коли закладаєте в морозилку свіже м’ясо, то можна відразу нарізати декілька брусків вагою 150-200 г і товщиною близько 7х7 см для струганини, оскільки таке заморожене м’ясо буде легше стругати. А ліниві відбивні – це не єдина страва з струганини.
|
●
|
Пам’ятайте, що закладати в морозилку потрібно свіжину, щоб мати потім якісний, соковитий продукт.
|
●
|
Під час нарізки мороженого м’яса, варто одягнути щільну, гумову побутову рукавичку, щоб не приморозити руку.
|
●
|
Поки готуватимуться відбивні, можна швидко зготувати в мікрохвильці 2-4 картоплини в лушпинні, почистити, нарізати кубиками, а потім швидко обсмажити в жирі, в якому смажились стейки, отримавши таким чином чудовий гарнір, або ж запекти на сковорідці овочі.
|
●
| |
●
|
До лінивої, як і до класичної відбивної, чудово смакує аджика!
|
|
|
Саме чималенькі шматочки м'яса і цибулі вирізняють ліниві відбивні з-поміж інших подібних страв, як котлети, біляші. Саме нарізка складових надає їм соковитості та свіжості смаку.
|
|
|
|
Для гарніру, можна швидко запекти овочі на сковороді |
Помідори в часниковому маринаді чудово доповнять ліниву відбивну
|
Морква по-корейськи додасть страві гостроти |
Квашена капуста завжди допопвнить будь-яку м'ясну страву |
Знявши відбивні з сковорідки, можна швидко обсмажити в жиру шматочки картоплі
|
Ліниві відбивні, врешті решт, смакують з будь-яким гарніром
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар