Локшина домашня на курячому бульйоні
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Домашня локшина або локша на курячому бульйоні є не менш традиційною українською стравою ніж вареники, і яку раніше готували в будь-якому селі або містечку…
|
Власне локшину, за звичай, готували після Великодніх або інших свят, коли після випічки здоби, як наприклад, пасок, пирогів, пиріжків, тощо, залишалось багато білків (не менше тридцяти), оскільки в здобне тісто йшли, в основному, лише жовтки.
Але також, локшина готувалась і спеціально під страви. Способів приготування локшини багато і залежать вони від вподобань тієї чи іншої місцини.
Найпростіший рецепт виготовлення самої локшини ви знайдете в статті «Локшина домашня». Іншим елементом домашньої локшини є птиця, і курка зокрема. І якщо свинина та яловичина стояли на столі лише в певні періоди року, то птиця, і зокрема курка, були завжди на підхваті. Тушкована, відварена, птиця завжди супроводжувалась підливою або бульйоном. А оскільки домашня локшина готується на бульйоні, тому, для страви береться курка м’ясної породи. І якщо ви хочете скуштувати справжню, традиційну, українську локшину на бульйоні, то потрібно взяти саме домашню курку м’ясної породи. Звичайно ж, з бройлера теж вийде смачна страва, але найсмачнішою, найхарактернішою вона буде лише з курки м’ясної породи, яка вариться або тушкується не менше трьох годин!.. І ще одним обов’язковим компонентом домашньої локшини на курячому бульйоні є зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо… та часник. Ці два компоненти завжди довершують будь-яку м’ясну страву, а ще й несуть в собі користь… Потрібно також зазначити, що домашня локшина з борошна вищої якості з твердих сортів пшениці відварюється на легенькому вогні до 20 хвилин, що і є одним з показників якості виробу. |
Час підготовки:
|
5 хв
|
Розділ:
|
Страви з борошна; Страви з м’яса; Страви з птиці
|
Час відварювання:
|
20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Загальний час приготування:
|
25-30 хв
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування Локшини домашньої на курячому бульйоні
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
1,5-2
|
жмені
| |
0,5
|
л
| |
-
|
за бажанням
| |
Зелень кропу, петрушки, кінзи, базиліку…
|
1
|
букет
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Перець чорний мелений, гострий, аджика…
|
-
|
за смаком
|
Сметана
|
-
|
за бажанням
|
■ Порядок приготування Локшини домашньої на курячому бульйоні
|
|
1
|
Гарячий курячий бульйон процідити крізь сито, закип’ятити, до смаку присолити і покласти в нього домашню локшину. Стишити вогонь і варити, регулярно помішуючи, на легенькому вогні до готовності (до 20 хвилин), але не переварювати. Локшина має бути відвареною, але залишатись трохи тужавою.
|
2
|
Поки відварюється локшина, пошматувати порційно в тарілки куряче м’ясо. Найсмачніше виходить з стегенець, крил, шиї, з шматочками шкури. Грудинка залишається пісною і тугою.
|
3
|
Часник почистити, розчавити лезом широкого ножа, подрібнити і добавити порційно в тарілки.
|
4
|
Зелень помити, подрібнити, добавити порційно до часника.
|
5
|
Готову локшину розкласти разом з бульйоном, в якому вона варилась, порційно по тарілках. Можна покласти по ложці сметани, за смаком аджики або гострого меленого перцю.
|
6
|
Страва смакує гарячою!
|
N.B.
●
|
Подібну локшину можна готувати з качкою, гускою, індиком, тощо...
|
●
|
Як приготувати бульйон та курку ви знайдете в рецепті «Курка відварена з коренеплодами і спеціями».
|
●
|
Локшину можна приготувати і з «Куркою запеченою з коренеплодами і спеціями». Юшку, яка утворюється від овочів та курки під час запікання потрібно розвести водою до потрібної консистенції, утворивши таким чином бульйон.
|
●
|
Як виготовити домашню локшину ви знайдете в рецепті «Локшина домашня».
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар