вівторок, 1 вересня 2020 р.

Homemade Noodles in Chicken Broth

Локшина домашня на курячому бульйоні
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Домашня локшина або локша на курячому бульйоні є не менш традиційною українською стравою ніж вареники, і яку раніше готували в будь-якому селі або містечку…

Власне локшину, за звичай, готували після Великодніх або інших свят, коли після випічки здоби, як наприклад, пасок, пирогів, пиріжків, тощо, залишалось багато білків (не менше тридцяти), оскільки в здобне тісто йшли, в основному, лише жовтки.

Але також, локшина готувалась і спеціально під страви. Способів приготування локшини багато і залежать вони від вподобань тієї чи іншої місцини.

Найпростіший рецепт виготовлення самої локшини ви знайдете в статті «Локшина домашня».

Іншим елементом домашньої локшини є птиця, і курка зокрема. І якщо свинина та яловичина стояли на столі лише в певні періоди року, то птиця, і зокрема курка, були завжди на підхваті. Тушкована, відварена, птиця завжди супроводжувалась підливою або бульйоном.

А оскільки домашня локшина готується на бульйоні, тому, для страви береться курка м’ясної породи. І якщо ви хочете скуштувати справжню, традиційну, українську локшину на бульйоні, то потрібно взяти саме домашню курку м’ясної породи. Звичайно ж, з бройлера теж вийде смачна страва, але найсмачнішою, найхарактернішою вона буде лише з курки м’ясної породи, яка вариться або тушкується не менше трьох годин!..

І ще одним обов’язковим компонентом домашньої локшини на курячому бульйоні є зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо… та часник. Ці два компоненти завжди довершують будь-яку м’ясну страву, а ще й несуть в собі користь…

Потрібно також зазначити, що домашня локшина з борошна вищої якості з твердих сортів пшениці відварюється на легенькому вогні до 20 хвилин, що і є одним з показників якості виробу.

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з борошна; Страви з м’яса; Страви з птиці
Час відварювання:
20 хв
Країна:
Україна
Загальний час приготування:
25-30 хв
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування Локшини домашньої на курячому бульйоні


Інгредієнти
Кількість
Од вим
1,5-2
жмені
0,5
л
Курка відварена / запечена з коренеплодами і спеціями
-
за бажанням
Зелень кропу, петрушки, кінзи, базиліку…
1
букет
Часник
1
голівка
Перець чорний мелений, гострий, аджика
-
за смаком
Сметана
-
за бажанням

■ Порядок приготування Локшини домашньої на курячому бульйоні


1
Гарячий курячий бульйон процідити крізь сито, закип’ятити, до смаку присолити і покласти в нього домашню локшину. Стишити вогонь і варити, регулярно помішуючи, на легенькому вогні до готовності (до 20 хвилин), але не переварювати. Локшина має бути відвареною, але залишатись трохи тужавою.
2
Поки відварюється локшина, пошматувати порційно в тарілки куряче м’ясо. Найсмачніше виходить з стегенець, крил, шиї, з шматочками шкури. Грудинка залишається пісною і тугою.
3
Часник почистити, розчавити лезом широкого ножа, подрібнити і добавити порційно в тарілки.
4
Зелень помити, подрібнити, добавити порційно до часника.
5
Готову локшину розкласти разом з бульйоном, в якому вона варилась, порційно по тарілках. Можна покласти по ложці сметани, за смаком аджики або гострого меленого перцю.
6
Страва смакує гарячою!


N.B.
Подібну локшину можна готувати з качкою, гускою, індиком, тощо...
Як приготувати бульйон та курку ви знайдете в рецепті «Курка відварена з коренеплодами і спеціями».
Локшину можна приготувати і з «Куркою запеченою з коренеплодами і спеціями». Юшку, яка утворюється від овочів та курки під час запікання потрібно розвести водою до потрібної консистенції, утворивши таким чином бульйон.
Як виготовити домашню локшину ви знайдете в рецепті «Локшина домашня».


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар