середа, 24 березня 2021 р.

Chopped Cutlets

Січеники з нарізаного м'яса
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Січеники з дрібнонарізаного м’яса – це одна з найсмачніших м’ясних страв в українській кухні. І не дивно, адже такі січеники зберігають свіжість як м’ясних, так і овочевих складових. Їх смак можна порівняти з легким свіжим бризом, або ж з озоновим повітрям після освіжаючого дощу…

Це – одна з варіацій традиційних українських січеників, це – страва, яку можна приготувати за п’ятнадцять хвилин, а ковтнути її можна за одну-дві хвилини, тому що неможливо стримати захоплення, яке ви відчуваєте, відкусивши шматок такого січеника.


А все дуже просто: м’ясо, сало, цибуля і часник не січуться, не перемелюються, а нарізаються дрібними кубиками, в яких залишається свіжий сік, адже при швидкій тепловій обробці всі ці компоненти розм’якають, одночасно зберігаючи всі принади свіжих продуктів.

При обсмажуванні січеників, зверху утворюється апетитна та ароматна рум’яна скоринка, а всередині, залишається розпарена, м’яка, ароматна і соковита плоть.


Січеники можна віднести до страв швидкого приготування, тому що для приготування восьми січеників потрібно 10 хвилин на підготовку інгредієнтів та заміс, і ще по 5 хвилин – для обсмажування двох порцій по чотири січеники. Тобто, за 20 хвилин, поки хтось роздумує, що ж його поїсти, ви вже отримуєте чудову страву!

Такі січеники готуються з підмороженого м’яса та сала, які легко і швидко подрібнюються ножем. Тому, дуже важливо мати великий і гострий кухонний ніж, а все інше – то вже справа технології приготування!

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса
Час смаження:
10 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
8 січеників по ~ 100 г

■ Інгредієнти для приготування січеників


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина / Яловичина / Баранина (або комбіновано) м’якоть
200
г
Сало
100
г
Цибуля середнього розміру (~1-2 шт)
150
г
Часник
3-4
зубки
Борошно пшеничне / пшеничне цільнозернове / кукурудзяне / житнє
2
ст.ложки
Молоко / Вершки / Сметана
75
мл
Яйця
2
шт
Прянощі
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Сало для смаження
1
шматочок

■ Порядок приготування січеників

■ Подрібнення м’яса і приготування фаршу


Важливо те, що м’ясо, сало, цибуля для цієї страви не перемелюються на м’ясорубці або в блендері, а нарізаються дрібними кубиками великим і гострим кухарським ножем, тому, в нарізаних таким чином продуктах залишаються неушкоджені клітини з м’ясним або овочевим соком, що впливає на кінцевий смак страви.
Щоб нарізати легко і швидко м’ясо, його потрібно підморозити до твердого стану.
Приготування страви потрібно почати з нарізання овочевих компонентів, тому, діставши шматок м’яса з морозилки, дайте йому трішки полежати і відійти, поки ви готуватимете інші продукти.
Секрет вишуканості смаку різаних січеників полягає як в якості його інгредієнтів (м’ясо повинне бути свіжиною, навіть якщо і замороженою), так і в консистенції замісу. Борошна повинно бути стільки, щоб лише ледь-ледь утримувати січеники в купі. Під час смаження вони залишаються «живими», тому, перевертати їх бажано шпателем або лопаткою обережно і різким рухом.
1
Цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а часник розпластати лезом ножа і посікти.
2
Подрібнені цибулю і часник викласти в миску, присолити, присипати прянощами, добавити яйця, молоко або вершки, або сметану і все вимішати до однорідного стану.
3
Підморожені до твердого стану м’ясо і сало нарізати на тонкі (товщиною 0,5-1 см) смужки, кожну смужку нарізати соломкою, а потім, нарізати на дрібні кубики (0,5-1 см).
4
Добавити подрібнені м’ясо і сало до суміші і гарно вимішати.

■ Формування і смаження січеників


1
Сковорідку розігріти на сильному вогні, змастити шматочком сала, стишити вогонь до середнього.
2
Столовою ложкою, січеники викладати на сковорідку, формуючи рівномірні оладки.
3
Просмажити протягом 2 хвилин на середньому вогні до рум’яної скоринки. Потім, піддівши кожен січеник на шпатель, різким рухом перевернути на инший бік і смажити ще 2 хвилини до рум’яної скоринки.
Відразу з вогню, січеники смакують найкраще: вони соковиті, ароматні і мають м’ясну свіжість трав’яних луків, але вони чудово смакують і холодними, приємно дивуючи вже трохи іншим смаком.


N.B.
Кількість сала потрібно регулювати в залежності від жирності м’яса, але в жодному разі, січеники не повинні бути пісними.
Оскільки січеники виходять дуже «живими», то краще смажити їх на змащеній шматочком сала сковорідці, щоб зверху утворювалась суха, підрум’янена скоринка.
Варіюючи з борошном: пшеничне, пшеничне обдирне, житнє, кукурудзяне або будь-яке инше, ви щоразу отримуєте нові варіації все тієї ж смачної страви.
Молоко, вершки або сметана також вносять кожне свою смакову нотку. Особисто мені, подобається сметана, оскільки вона дає невеличку кислоту і підкреслює легкість смаку свіжини.
І не забувайте до січеників свіжі овочі, салати або соління, адже вони є важливою складовою здорового харчування.






І не забудьте до січеників свіжі овочі або соління:






Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар