четвер, 10 вересня 2020 р.

Chocolate Butter Cake

Бісквітний масляно-шоколадний пиріг
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Бісквітний масляно-шоколадний пиріг є ще одним віконцем до насолоди в безмежному світі бісквітів. Ви починаєте розуміти це вже при випічці цього казкового пирога, тому що кухня наповнюється пахощами шоколадної майстерні. Якщо ви хоча б раз проходили повз шоколадну фабрику, коли там розливають по формах шоколад, то ви розумієте, про що я кажу…

Цей надзвичайно смачний запах, ні, точніше – неймовірно смачний запах, забирає вашу волю і вам хочеться скуштувати те кондитерське чудо, яке звабливо пахтить аж до паморочення голови.

Метода приготування шоколадного бісквіту та ж сама, що й для масляного бісквіту. Просто до масла додається ще й шоколад.

Можна збивати спочатку жовток з цукром до білуватого кольору і окремо – білок до стійкої піни. Але можна відразу збивати все яйце з цукром до білуватого кольору і збільшення об’єму яєць в 5-6 разів. Саме такою є метода збивання в цьому рецепті.

Як завжди, в бісквітному пирозі важлива якість його інгредієнтів. Тому шоколад також потрібно брати найкращий

Правила приготування бісквіту є чинними і для масляно-шоколадного бісквітного пирога:
Перед тим, як почати готувати бісквіт, потрібно підготувати весь необхідний посуд, обладнання та продукти.
Посуд та обладнання:
- 2-літрова металева миска для розтоплення шоколаду і масла,
- 2-літрова миска для збивання яєць,
- 1-літрова миска для просіювання борошна,
- 3-літрова миска для замішування тіста,
- сито,
 - міксер,
 - розємна форма Ø 24 см,
- пекарський папір: вирізати круг Ø 24 см і смужку h 7 см х 72 см.
Посуд повинен бути сухим, без слідів жиру.
Продукти з холодильника потрібно прогріти до кімнатної температури.
Борошно просіяти крізь сито, щоб воно наситилось киснем.


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час замішування тіста:
Час випікання:
25 хвилин
40 хвилин
Форма:
Температура та час випікання:
– Ø 24 см 
– 40 хв – 175 °C
Час охолодження:
1-1,5 години
К-сть порцій:
1 бісквітний пиріг Ø 24 см

■ Інгредієнти для приготування бісквітного масляно-шоколадного пирога


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Шоколад чорний (~72%)
250
г
Масло
250
г
Яйця (~60 г одне яйце)
6
шт
Цукор (одна склянка)
250
г
Борошно (одна склянка з горою)
160
г
Ароматизатор рому (за рецептом виробника)
-
за смаком

■ Порядок приготування бісквітного масляно-шоколадного пирога

■ Замішування тіста:


Всі інгредієнти прогріти до кімнатної температури протягом декількох годин. Борошно просіяти через сито в окрему миску.
1
Нарізати шоколад невеликими шматочками та помішуючи, розтопити його разом з маслом на водяній бані до отримання однорідної суміші. Зняти з вогню.
2
Яйця вбити в 2-літрову миску і почати збивати міксером на мінімальній швидкості, порційно добавляючи цукор, і кожні 3 хвилини збільшуючи швидкість міксера.
3
Останні 6-8 хвилин збивати на максимальній швидкості до отримання гладкої, білуватої маси і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання 18-20 хвилин).
N.B.
Перед замішуванням тіста, духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
4
Вилити масляно-шоколадну суміш в більшу миску (~ 3 л), залишивши в мисці, в якій розігрівались шоколад та масло, 5-6 ст. ложок суміші для шоколадної поливи готового пирога.
5
Добавити до масляно-шоколадної суміші ароматизатор рому і перемішати.
6
Борошно, постійно вимішуючи, поступово увести до шоколадно-масляної суміші і вимісити до однорідного тіста.
7
Збиті яйця увести частинами в шоколадне тісто, перемішуючи до однорідної маси розміреними, широкими рухами знизу вгору, обережно, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця, і щоб тісто не впало.

■ Формування і випікання бісквіта:


1
Дно і боки холодної форми викласти пекарським папером.
2
Тісто обережно, розміреними рухами, викласти в форму і розрівняти зверху ложкою або шпателем не притискуючи.
3
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку, стишити вогонь до 175 °С і випікати 40 хв. За час випікання, не можна відчиняти духовку, оскільки пиріг впаде.
4
Бісквіт обережно дістати з духовки, уникаючи ударів і струсів, та поставити охолоджуватись в формі на 1-1,5 години.
5
Викласти охололий бісквіт на бавовняну серветку і дати постояти ще декілька хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога. Запечену шкуринку з верху пирога зняти і покришити в окремій посудині.
6
За цей час, розігріти на водяній бані залишок шоколадної поливи до рідкого стану.
6
Перекласти бісквіт з серветки на широку тарелю, вилити на бісквітний пиріг розігріту поливу і рівномірно змастити верх пирога за допомогою ложки або столового ножа.
7
Пиріг трохи присипати зверху покришеною шкуринкою, потертим шоколадом, можна злегка притрусити через ситце цукровою пудрою. Бісквітний масляно-шоколадний пиріг готовий!


N.B.

Ще смачнішим, шоколадний бісквітний пиріг виходить на качиних яйцях, тому, якщо ви маєте змогу придбати качині яйця, то скористайтесь такою можливістю.
Бісквітне тісто боїться ударів і струсів, від чого воно падає, тому необхідно уникати ударів миски зі збитими яйцями і замішаним тістом, а також форми з тістом та з готовим виробом.
Шоколадний бісквіт виходить набагато щільнішим, насиченішим і вологішим, ніж класичні бісквіти, тому що до нього додається ще й шоколад. Не обов’язково застосовувати для пирога розпушувач тіста. Якщо ви гарно зіб’єте яйця, то збитих яєць буде достатньо для отримання відносно легкої структури випічки. Якщо ви берете замалі яйця, то для збивання можна добавити ще одне яйце. Не поспішайте зі збиванням яєць: збивайте спочатку на малій швидкості, кожні 3 хвилини добавляючи обороти і підсипаючи цукор (цукор увести за 3-4 рази); спочатку, поступово розбивається цукор, і лише хвилин через 15 ви побачите, що структура змінилась. Добавте ще 5 хвилин на максимальній швидкості, і результат не забариться (світлини в рецепті є яскравим тому прикладом).
В бісквіті, надзвичайно відчувається якість яєць. З домашніх яєць, які мають густий білок і такий же, насиченого кольору жовток, виходить надзвичайно досконалий кондитерський виріб, з гарною структурою, гарним природнім кольором, чудовим смаком і ароматом. Теж саме стосується масла і шоколаду. Краще взяти домашнє масло або ж масло перевіреного виробника, навіть, якщо це виходитиме дорожче. Бельгійський, швейцарський шоколад (або ж відповідної якості з інших країн) підійде як найкраще!
Смак та аромат рому чудово пасує до шоколаду, тому візьміть гарний ароматизатор рому...
Шоколадний бісквіт стане гарною основою для шоколадного торта, але все поступово. Спочатку, посмакуйте просто шоколадним бісквітним пирогом. Слідкуйте за блоґом!..


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар