Помідори в часниковому маринаді
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Помідори в часниковому маринаді – це страва, що подовжує літо, що несе в собі гарний настрій і теплі згадки про літнє сонце, і всі принади, які породжує літнє сонце…
|
І це не дивно, тому що розмаїття кольорів стиглих помідорів, перців притягує, вабить, зачаровує не менше, ніж вогонь в теплий літній вечір, або вогні далекого міста, або просто – нічне літнє місто (як в пісні гурту АВВА - Summer Night City)
|
Тому, якщо хочете отримувати гарні враження в похмурі грудневі дні, варто зготувати це соління, адже окрім позитивних емоцій, це ще багато-багато різних вітамінів...
|
|
Час підготовки:
|
1 година
|
Розділ:
|
Соління
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
1 тиждень
|
К-сть порцій:
|
Контейнер 5 літрів
|
■ Інгредієнти для приготування помідорів в часниковому маринаді
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Помідори невеликого розміру, трохи недостиглі, різних кольорів
|
3
|
кг
|
Перець солодкий різних кольорів
|
1
|
кг
|
Часник чищений
|
350
|
г
|
Перець гіркий
|
50-100
|
г
|
Імбир
|
60
|
г
|
Оцет яблучний
|
100
|
мл
|
Олія нерафінована
|
200
|
мл
|
Сіль
|
100
|
г
|
■ Порядок приготування помідорів в часниковому маринаді
1
|
Часник почистити і пропустити через часничницю в миску об’ємом щонайменше 10 л.
|
2
|
Імбир почистити, подрібнити, добавити до часника.
|
3
|
Гіркий перець помити, нарізати кружальцями, добавити до овочів.
|
4
|
Солодкий перець помити, видалити насіння, нашаткувати грубою соломкою, добавити до овочів.
|
5
|
Помідори помити, нарізати на четвертинки, малого розміру – на половинки, добавити до овочів.
|
6
|
Овочі посолити, приправити яблучним оцтом і олією, вимішати і закласти в 5-літровий контейнер.
|
7
|
Покласти зверху гніт, щоб соління було занурене в юшку з овочів і маринаду разом з гнотом.
|
8
|
Зберігати в холодильнику або в погребі.
|
N.B.
●
|
Звичайно ж, цей салат можна споживати відразу ж після приготування, але якщо ви стримаєте свої бажання і дотягнете до листопада, то матимете чудове соління, яскравих кольрів і насиченого, гострого смаку.
|
●
|
Помідори потрібно брати невеликого розміру, трохи недостиглі, які триматимуть форму в солінні.
|
●
|
Можна зваріювати кількістю гострого перцю, в залежності від ваших смаків, але часнику повинно бути достатньо, тому що саме часник та нерафінована олія вносять до страви чудові смакові і нюхові нотки.
|
|
|
|
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар