М'ячка або картопляне пюре
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Картопляна м'ячка (пюре) є одним з геніальних кулінарних шедеврів багатьох кухонь світу: страва, надзвичайно проста в приготуванні, але яка смакує завжди і для всих. Картопля просто розчиняється в роті, залишаючи відчуття чогось ніжного і вишуканого...
|
І хоча в будь-якому рецепті м’ячки головними інгредієнтами є картопля, молоко, масло і сіль, але способів її приготування існує декілька.
Хочу запропонувати саме той рецепт, за яким готували цю страву в нашій сім’ї, тобто, як готувала цю м’ячку ще моя бабуся. І хоча ця фраза заїжджена, але дійсно, це страва з мого дитинства. Страва, яку любили діти, і яку здебільше готували заради дітей, хоча, вишукані страви повинні їсти всі, тому що це є елементом культури, здорового харчування та просто насолоди життям…
|
|
|
|
|
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з картоплі
|
Час приготування:
|
45 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2-3 порції
|
■ Складники для приготування м’ячки (картопляного пюре)
Складники
|
Кількість
|
Од вим
|
Картопля крохмалистих сортів
|
500
|
г
|
Масло
|
70
|
г
|
Молоко
|
150-200
|
мл
|
1
|
шт
| |
Мускатний горіх
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Імбир мелений
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування м’ячки (картопляного пюре)
|
|
|
|
● М’ячка (картопляне пюре) з яйцем
|
|
|
|
●
|
Картоплю для м’ячки можна відварити двома способами: - Картоплю почистити, розрізати на четвертинки і відварити в невеликій кількості підсоленої води протягом 20-25 хвилин до розваристого стану, додавши в узвар лаврового листка та духмяного перцю. Вийняти картоплю шумівкою з узвару і далі за рецептом, або ж - Відварити картоплю в лушпинні, почистити і далі за рецептом.
|
1
|
Картоплю відварити одним з вищезазначених способів.
|
2
|
Поки вариться картопля, масло поставити прогріватись в тепле місце; за 5 хвилин до готовності картоплі, молоко закип’ятити і тримати гарячим.
|
3
|
Картоплю гарячою потовкти до однорідної маси в невеликій каструльці.
|
4
|
Притрусити картоплю тертим мускатним горіхом, меленим чорним перцем, меленим імбиром, і добавляючи порційно масло і молоко, гарно все розмішати до однорідної маси.
|
5
|
Злегка збити м’ячку віничком і страва готова!
|
●
|
Це основний рецепт приготування страви. Але в нашій родині, страву готували зі збитим домашнім курячим яйцем. Дякуючи цій опції, м'ячка перетворювалась в легке, повітряне суфле. Яйце можна збити цілим за допомогою віничка до білуватої піни, а можна розділити, як далі за рецептом:
|
6
|
Поки вариться картопля, жовток відділити від білка і розтерти з дрібкою солі до побіління. За 10 хвилин до готовності картоплі, збити білок з дрібкою солі до стійкої піни.
|
7
|
Увести збите яйце в м'ячку і вимішати розміреними рухами до однорідної, гладкої маси.
|
8
|
Страву подавати гарячою!
|
N.B.
●
|
Картопляна м’ячка готується дуже швидко, поки гаряча картопля, і відразу ж подається на стіл! Тому, важливо підготувати всі необхідні складові страви.
|
●
|
Страву бажано спожити відразу ж після приготування, не залишаючи її «на завтра», оскільки, вона втрачає свою характерну вишуканість.
|
●
|
Насипати м'ячку на підігріту тарілку і відразу ж подавати страву на стіл. М’ячка завжди йде гарніром до інших страв, тому, варто підготувати і покласти на тарілку ці страви до завершення приготування картоплі.
|
Щоразу, ви отримуватимете чудову страву. А опція зі збитим яйцем довершує неймовірні смакові відчуття!
|
|
|
|
|
|
М'ячка є чудовим гарніром до будь-яких страв
М'ячка з рибою
|
М'ячка з кров'янкою
|
М'ячка з
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар