пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Mashed Potato

М'ячка або картопляне пюре
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Картопляна м'ячка (пюре) є одним з геніальних кулінарних шедеврів багатьох кухонь світу: страва, надзвичайно проста в приготуванні, але яка смакує завжди і для всих. Картопля просто розчиняється в роті, залишаючи відчуття чогось ніжного і вишуканого...

І хоча в будь-якому рецепті м’ячки головними інгредієнтами є картопля, молоко, масло і сіль, але способів її приготування існує декілька.

Хочу запропонувати саме той рецепт, за яким готували цю страву в нашій сім’ї, тобто, як готувала цю м’ячку ще моя бабуся. І хоча ця фраза заїзджена, але дійсно  це страва з мого дитинства. Страва, яку любили діти, і яку здебільше готували заради дітей, хоча, вишукані страви повинні їсти всі, тому що це є елементом культури, здорового харчування та просто насолоди життям…


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
45 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-3 порції

■ Інгредієнти для приготування м’ячки (картопляного пюре)


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля крохмалистих сортів
500
г
Масло
70
г
Молоко
150-200
мл
1
шт
Мускатний горіх
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Імбир мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування м’ячки (картопляного пюре)


 М’ячка (картопляне пюре) – базовий рецепт


 М’ячка (картопляне пюре) з яйцем


Картоплу для м’ячки можна відварити двома способами: 
- Картоплю почистити, розрізати на четвертинки і відварити в невеликій кількості підсоленої води протягом 20-25 хвилин до розваристого стану, додавши в узвар лаврового листка та духм’яного перцю. Вийняти картоплю шумівкою з узвару і далі за рецептом, або ж 
- Відварити картоплю в лушпинні, почистити і далі за рецептом.
1
Картоплю відварити одним з вищезазначених способів.
2
Поки вариться картопля, масло поставити прогріватись в тепле місце; за 5 хвилин до готовності картоплі, молоко закип’ятити і тримати гарячим.
3
Картоплю гарячою потовкти до однорідної маси в невеликій каструльці.
4
Притрусити картоплю тертим мускатним горіхом, меленим чорним перцем, меленим імбиром, і добавляючи порційно масло і молоко, гарно все розмішати до однорідної маси.
5
Злегка збити м’ячку віничком і страва готова!
Це основний рецепт приготування страви. Але в нашій родині, страву готували зі збитим домашнім курячим яйцем. Дякуючи цій опції, м'ячка перетворювалась в легке, повітряне суфле. Яйце можна збити цілим за допомогою віничка до білуватої піни, а можна розділити, як далі за рецептом:
6
Поки вариться картопля, жовток відділити від білка і розтерти з дрібкою солі до побіління. За 10 хвилин до готовності картоплі, збити білок з дрібкою солі до стійкої піни.
7
Увести збите яйце в м'ячку і вимішати розміреними рухами до однорідної, гладкої маси.
8
Страву подавати гарячою!


N.B.
Картопляна м’ячка готується дуже швидко, поки гаряча картопля, і відразу ж подається на стіл! Тому, важливо підготувати всі необхідні складові страви.
Страву бажано спожити відразу ж після приготування, не залишаючи її «на завтра», оскільки, вона втрачає свою характерну вишуканість.
Насипати м'ячку на підігріту тарілку і відразу ж подавати страву на стіл. М’ячка завжди йде гарніром до інших страв, тому, варто підготувати і покласти на тарілку ці страви до завершення приготування картоплі.


Щоразу, ви отримуватимете чудову страву. А опція зі збитим яйцем довершує неймовірні смакові відчуття!


М'ячка є чудовим гарніром до будь-яких страв


М'ячка з рибою


М'ячка з кров'янкою


М'ячка з


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар