четвер, 10 вересня 2020 р.

Boiled Corn On The Cob

Кукурудза варена
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Відварені качани кукурудзи є однією з найпростіших страв, які придумало людство, але це також одна з страв, аромат якої запаморочує свідомість, заповнюючи мозок лише однією нав’язливою думкою: «...хочу вареної кукурудзи, хочу вареної кукурудзи…»…

Існує вже багато різних сортів кукурудзи: від звичайної кормової до цукрових сортів, які змагаються між собою у вишуканій солодокості і медовості аромату.

Але як на мене, то звичайна кукурудза найсмачніша, тому що вона має насичений, густий аромат і такий же насичений, суттєвий смак. Цукрові ж сорти мають трохи медовий аромат, бувають до приторності солодкими, але є водянистими на смак.

В залежності від сорту і ступеня стиглості, кукурудза відварюється від 15 хвилин до 1-1,5 години. І саме класична, кормова, кукурудза вариться довго, але й враження від її смаку також зовсім інші, суттєвіші.

Відварювати кукурудзу потрібно без солі, і присолювати вже відварену кукурудзу...
З’їсти варену кукурудзу можна і без солі.
Та трохи її присоливши і натерши сіллю, ви отримаєте інший смак.

Але справжньою стравою варена кукурудза стає, коли її трохи змастити будь-яким жиром: маслом, пряженим маслом, яке найкраще підходить до цукрових сортів.

Та можна піти ще далі, присоливши і змастивши кукурудзу просто олією…, або ж, розчавити в ложці олії зубок часнику, присолити, вимішати, дати постояти декілька хвилин, щоб олія увібрала в себе аромат і смак часнику, і натерти такою підливою кукурудзу.

А ще смачніший букет виходить, якщо розчавити в ступці зубок часнику, присолоити, притрусити чорним меленим перцем і розтовкти все це з шматочком свіжого сала. І вже сама підлива викликатиме у вас сильне слиновиділення, а в композиції з кукурудзою, вона утворює неймовірний смаковий і нюховий букет.

Неймовірно смачний букет виходить з пряженим з прянощами і спеціями маслом.

Покуштуйте кукурудзу, здобрену всіма пропонованими способами, і ви відкриєте для себе нові смакові враження, а отже, і нові грані насолоди!..

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар