середу, 30 вересня 2020 р.

Fried Red Pine Mushrooms (Saffron Milk Cap) in Sour Cream

Рижики смажені в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рижик смачний повністю виправдовує свою назву, як українською, так і латиною – Lactarius deliciosus, як і багатьма іншими мовами.

І якщо, наприклад, гриб-зонтик має смак курятини, дощовик та порхавка – смак ледь припущених на сковороді шматочків свіжого сала, маслюк – свій особливий, характерний смак і аромат, то рижик смачний, якось сам собою, невловимо, незрозуміло як саме, приваблює своїм вишуканим смаком...

Рижики смачні готуються досить швидко, тому що відносяться до родини сироїжкових. Їх можна відварювати, смажити, запікати на грилі, засолювати. І щоразу, вони неймовірно смакуватимуть.

Смажені ж в сметані рижики – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.

Зрізати рижики потрібно акуратно, бажано, відразу ж обчищаючи гриб від листя та іншого засмічення, при цьому, не перевертати догори шапкою, щоб не натрусити в пластини піску.

Мити також не перевертаючи, обтираючи зверху вологою губкою, уникаючи насичення гриба водою...


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування рижика смачного


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Рижики смачні
300
г
Цибуля середнього або великого розміру
1
шт
Часник
2-3
зубки
Олія для смаження
2-3
ст.ложки
Імбир мелений
1/3
кав.ложки
Перець чорний мелений
1/3
кав.ложки
Сметана
3-4
ст.ложки
Сіль
-
за смаком

■ Порядок приготування рижика смачного


Обсмажити гриби до випаровування вологи


Просмажити ще протягом хвилини-двох


Добавити цибулю

Добавити сметану і приправи

1
Рижики обтерти вологою губкою від засмічення і піску, можна з водою.
2
Рижики і цибулю нарізати смужками товщиною близько 1 см, зубки часнику почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити.
3
Викласти гриби на розігріту з олією сковорідку і перемішуючи смажити на сильному вогні до випаровування вологи.
4
Просмажити ще 1-2 хвилини на сильному вогні і добавити до грибів цибулю.
5
Смажити на сильному вогні до розм’якшення і невеликого коричнюватого забарвлення цибулі.
6
Добавити сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випарування вологи з сметани.
7
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною.


N.B.
Готуючи рижики, можна зупинитись вже на першому етапі обсмажування, просто обсмаживши гриби до рум’яного відтінку. Можна завершити приготування, додавши цибулі і просмаживши страву до розм’якшення і ледь коричнуватого відтінку цибулі. Але коли додати сметани, то вийде вже довершений грибний шедевр! При цьому, не забувайте, що гриби є досить важкою для шлунка стравою, тому, дотримуйтесь міри: одна-дві столові ложки готової грибної страви з гарніром достатні для збалансованого обіду. А також, не забувайте про зелень і овочі!..
Гарніром до рижиків чудово смакуватимуть відварені картопля і цвітна капуста або інші овочі, паста.
Рижики не люблять занадто різких спецій, які забиватимуть смак самих грибів, але чорний мелений перець та імбир лише підкреслять і доповнять їх смак.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар