Рижики смажені в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Рижик смачний повністю виправдовує свою назву, як українською, так і латиною – Lactarius deliciosus, як і багатьма іншими мовами.
І якщо, наприклад, гриб-зонтик має смак курятини, дощовик та порхавка – смак ледь припущених на сковороді шматочків свіжого сала, маслюк – свій особливий, характерний смак і аромат, то рижик смачний, якось сам собою, невловимо, незрозуміло як саме, приваблює своїм вишуканим смаком... |
Рижики смачні готуються досить швидко, тому що відносяться до родини сироїжкових. Їх можна відварювати, смажити, запікати на грилі, засолювати. І щоразу, вони неймовірно смакуватимуть.
Смажені ж в сметані рижики – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.
Смажені ж в сметані рижики – це довершена страва, яка більше не потребує жодної опції, лише гарного гарніру.
Зрізати рижики потрібно акуратно, бажано, відразу ж обчищаючи гриб від листя та іншого засмічення, при цьому, не перевертати догори шапкою, щоб не натрусити в пластини піску.
Мити також не перевертаючи, обтираючи зверху вологою губкою, уникаючи насичення гриба водою... |
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування рижика смачного
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Рижики смачні
|
300
|
г
|
Цибуля середнього або великого розміру
|
1
|
шт
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Олія для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
Імбир мелений
|
1/3
|
кав.ложки
|
Перець чорний мелений
|
1/3
|
кав.ложки
|
Сметана
|
3-4
|
ст.ложки
|
Сіль
| -
|
за смаком
|
■ Порядок приготування рижика смачного
Обсмажити гриби до випаровування вологи | Просмажити ще протягом хвилини-двох |
Добавити цибулю
| Добавити сметану і приправи
|
1
|
Рижики обтерти вологою губкою від засмічення і піску, можна з водою.
|
2
|
Рижики і цибулю нарізати смужками товщиною близько 1 см, зубки часнику почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити.
|
3
|
Викласти гриби на розігріту з олією сковорідку і перемішуючи смажити на сильному вогні до випаровування вологи.
|
4
|
Просмажити ще 1-2 хвилини на сильному вогні і добавити до грибів цибулю.
|
5
|
Смажити на сильному вогні до розм’якшення і невеликого коричнюватого забарвлення цибулі.
|
6
|
Добавити сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випарування вологи з сметани.
|
7
|
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною.
|
N.B.
●
|
Готуючи рижики, можна зупинитись вже на першому етапі обсмажування, просто обсмаживши гриби до рум’яного відтінку. Можна завершити приготування, додавши цибулі і просмаживши страву до розм’якшення і ледь коричнуватого відтінку цибулі. Але коли додати сметани, то вийде вже довершений грибний шедевр! При цьому, не забувайте, що гриби є досить важкою для шлунка стравою, тому, дотримуйтесь міри: одна-дві столові ложки готової грибної страви з гарніром достатні для збалансованого обіду. А також, не забувайте про зелень і овочі!..
|
●
|
Гарніром до рижиків чудово смакуватимуть відварені картопля і цвітна капуста або інші овочі, паста.
|
●
|
Рижики не люблять занадто різких спецій, які забиватимуть смак самих грибів, але чорний мелений перець та імбир лише підкреслять і доповнять їх смак.
|
Немає коментарів:
Дописати коментар