Перець в часниковому маринаді
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Солодкий перець в часниковому маринаді – це ще одна страва, яка радує нас літніми кольорами та смаками протягом пізньої осені і зими, несучи в собі гарний настрій і теплі згадки про літнє сонце.
|
А гарний настрій з’являється вже коли починаєте викладати на стола звабливі, з насиченими кольорами перчини. І цей настрій не зникає впродовж всього часу приготування страви.
|
А також, це – соління, тобто жива, вітамінна страва, надзвичайно потрібна нашому організму для збалансованого і здорового харчування, та як гарний профілактичний засіб від різних інфекційних хвороб...
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Соління
|
Час приготування:
|
30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
1 тиждень
|
К-сть порцій:
|
Контейнер 3 літри
|
■ Інгредієнти для приготування перцю в часниковому маринаді
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Перець солодкий різних кольорів (чищений)
|
2,5 кг
|
кг
|
Часник чищений
|
350
|
г
|
Перець гіркий
|
50-100
|
г
|
Оцет яблучний
|
100
|
мл
|
Олія нерафінована
|
200
|
мл
|
Сіль
|
100
|
г
|
■ Порядок приготування перцю в часниковому маринаді
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Часник почистити і пропустити через часничницю в миску об’ємом щонайменше 10 л.
|
2
|
Солодкий перець помити, видалити насіння, нашаткувати грубою соломкою, добавити до часнику.
|
3
|
Гіркий перець помити, видалити плодоніжки, можна залишити цілим або нарізати кружальцями (в залежності на скільки гостру страву хочете отримати), добавити до овочів.
|
4
|
Овочі посолити, приправити яблучним оцтом та олією, вимішати, закласти в 5-літровий контейнер і поставити зверху гніт (наприклад, тарілка і банка з водою).
|
5
|
Поставити перець на одну добу в холодильник. За добу, перець пустить сік і осяде. Після цього, можна перекласти соління в менший контейнер (~3 л).
|
6
|
Покласти зверху гніт, щоб соління було занурене в юшку з овочів і маринаду разом з гнотом.
|
7
|
Зберігати в холодильнику або в погребі.
|
N.B.
●
|
Звичайно ж, цей салат можна споживати відразу ж після приготування, але якщо ви стримаєте свої бажання і дотягнете до листопада, то матимете до весни чудове соління яскравих кольрів і насиченого, гострого смаку.
|
●
|
Можна зваріювати кількістю гострого перцю, в залежності від ваших смаків, але часнику повинно бути достатньо, тому що саме часник та нерафінована олія вносять до страви чудові смакові і нюхові нотки.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар