понеділок, 5 червня 2023 р.

Cabbage Mousse Pie

Пінник з капусти
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

В українській кухні, пінник з капусти є однією з найвишуканіших страв з цього овоча.

Тому що поклавши до рота шматочок пінника, спочатку зачаровуєшся ніжним дотиком страви, а потім, потім приходить усвідомлення чудових смакових відчуттів…

Здебільшого, пінники відносяться до солодких фруктово-ягідних страв, але капустяний пінник має свою особливу думку з цього приводу, доповнюючи традиційні українські страви з капусти…

В українській кухні, капуста займає одне з найпочесніших місць: її варять, смажать, тушкують, запікають, квасять… Хоча б взяти капусняк, який є ще й обов’язковою стравою на різних урочистих обідах. А також борщі, рагу, голубці, вареники, налисники, запіканки – капуста в цих стравах ніколи не почувається зайвою.

Коли ж ми промовляємо «пінник», то інтригує вже сама його назва, вимальовуючи в уяві щось пухке й легке, мов подих теплого вечірнього бризу.

І дійсно, він неймовірний за своїми смаковими враженнями: начебто й несолодка страва, але задоволення виходить як від десерту.

Найкраще пінник готувати з ранньої капусти, тому що вона сама по собі є дуже ніжним і смаковитим овочем. І можна сказати, що пінник з такої капусти є розвитком страви Смажена рання капуста з грибами і копчениною.


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Капуста; Запіканки
Температура і
Час запікання:
250 °C
20 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційний посуд для запікання (~400 мл)
загальним об’ємом 2 л
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Інгредієнти для приготування капустяного пінника


■ Для приправи


Сметана


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для пінника:
-
-
Капуста білоголова (найкраще – рання)
1
кг
Молоко
1/2
склянки
Яйця
6
шт
Масло
1,5
ст.ложки
Сухарі мелені
3/4
склянки
Паприка копчена мелена
-
до смаку
Цибуля
1
шт
Перець чорний мелений
-
до смаку
Трави пряні мелені: кріп, петрушка, базилік, коріандр…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для підливи:
-
-
Сметана / Сметанно-часниковий соус / будь-яка інша приправа
-
до смаку

■ Порядок приготування капустяного пінника


1
Капусту нашаткувати, покласти в каструлю, добавити молоко, довести до кипіння, стишити вогонь і тушкувати на слабкому вогні під покришкою до готовності.
Поки тушкується капуста:
2
Цибулю почистити, подрібнити і злегка обсмажити на маслі до розм’якшення.
3
Білки відділити від жовтків.
4
Додати до стушкованої капусти обсмажену цибулю, прянощі і охолодити.
5
Жовтки розтерти з сіллю до побіління (3-5 хв).
6
Охолоджену капусту, цибулю, розтерті жовтки покласти в блендер і розтерти до пухкої маси (за потреби, збивати декількома порціями).
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
7
Покласти до капустяної маси сухарі, до смаку приперчити, посолити і вимішати.
8
Білки збити віничком до стійкої піни (5-6 хв) і обережно перемішуючи знизу вгору, увести в капустяну суміш.
9
Викласти суміш в порційний посуд для запікання, поставити в розігріту духовку і запікати при 250 °C протягом 20 хвилин.
Пінник подавати в посуді, в якому він і запікався.
Страва смакує гарячою, щойно з вогню!
При подачі, поливати сметаною або будь-якою іншою приправою і не забувайте про свіжі овочі!

\

N.B.
Якщо відразу все не подужали, то після холодильника страву можна розігріти в мікрохвильовці.
Не бійтесь робити пінник трохи гострим і в міру пряним.






Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар