Пінник з полуницею
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
У піннику з полуницею дуже важко визначити, що є головним у цій страві: ароматна і соковита ягода, чи збиті в густу, повітряну піну білки, симбіоз яких доводить наші смакові і тактильні відчуття до усвідомлення дійсної насолоди...
|
І це не дивно, адже пінник з ягодою є однією з найвишуканіших солодких страв української кухні.
Лише три інгредієнти – полуниця, білок та цукор – необхідні для магічного дійства, яке перетворює їх у ніжний десерт на обідньому столі…
Лише три інгредієнти – полуниця, білок та цукор – необхідні для магічного дійства, яке перетворює їх у ніжний десерт на обідньому столі…
Солодкі пінники з ягодами, які дарує нам літо – це ще одна можливість відчути всі принади цього сонячного сезону.
Почніть з полуниці, а далі, далі буде порічка, вишня, абрикоси…, і ще багато й багато інших ягід... |
|
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Температура і
Час запікання: |
200 °C
15-20 хвилин |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л |
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування пінника з полуниці
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Полуниця
|
500
|
г
|
Білки
|
4
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Масло для змащення форм
|
1
|
кусок
|
Цукрова пудра для присипки (за бажанням)
|
1
|
ст.ложка
|
■ Порядок приготування пінника з полуницею
|
|
|
|
|
|
1
|
Ягоду помити, видалити плодоніжки і протерти крізь сито.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до максимуму.
|
2
|
До протертих ягід додати 2/3 цукру і гарно розтерти.
|
3
|
Білки відділити від жовтків та збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в ягоду, перемішуючи знизу вгору.
|
4
|
Форми змастити маслом і розкласти в них ягідно-білкову суміш.
|
5
|
Поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і запікати протягом 15-20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
|
●
|
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
|
●
|
Страва смакує також і охолодженою, але в об’ємі падає. Охолоджену страву можна присипати цукровою пудрою.
|
N.B.
●
|
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково необхідно протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
|
●
|
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
|
●
|
З жовтків можна зробити ґоґель-моґель або яєчний коктейль, або просто підсмажити…
|
●
|
З несолодких пінників чудово смакує пінник з капусти.
|
|
|
Зверніть увагу на структуру та консистенцію страви і лише уявіть, яка ж вона насправді!..
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар