неділя, 25 червня 2023 р.

Strawberry Mousse Pie

Пінник з полуницею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

У піннику з полуницею дуже важко визначити, що є головним у цій страві: ароматна і соковита ягода, чи збиті в густу, повітряну піну білки, симбіоз яких доводить наші смакові і тактильні відчуття до усвідомлення дійсної насолоди...

І це не дивно, адже пінник з ягодою є однією з найвишуканіших солодких страв української кухні.

Лише три інгредієнти – полуниця, білок та цукор – необхідні для магічного дійства, яке перетворює їх у ніжний десерт на обідньому столі…

Солодкі пінники з ягодами, які дарує нам літо – це ще одна можливість відчути всі принади цього сонячного сезону.

Почніть з полуниці, а далі, далі буде порічка, вишня, абрикоси…, і ще багато й багато інших ягід...


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Температура і
Час запікання:
200 °C
15-20 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування пінника з полуниці



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Полуниця
500
г
Білки
4
шт
Цукор
150
г
Масло для змащення форм
1
кусок
Цукрова пудра для присипки (за бажанням)
1
ст.ложка

■ Порядок приготування пінника з полуницею


1
Ягоду помити, видалити плодоніжки і протерти крізь сито.
Духовку увімкнути розігріватись до максимуму.
2
До протертих ягід додати 2/3 цукру і гарно розтерти.
3
Білки відділити від жовтків та збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в ягоду, перемішуючи знизу вгору.
4
Форми змастити маслом і розкласти в них ягідно-білкову суміш.
5
Поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і запікати протягом 15-20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
Страва смакує також і охолодженою, але в об’ємі падає. Охолоджену страву можна присипати цукровою пудрою.


N.B.
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково необхідно протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
З жовтків можна зробити ґоґель-моґель або яєчний коктейль, або просто підсмажити…
З несолодких пінників чудово смакує пінник з капусти.



Зверніть увагу на структуру та консистенцію страви і лише уявіть, яка ж вона насправді!..



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар