Приправа сметанно-часникова
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Сметана з часником і сіллю вже самі по собі витворюють чудовий, гострий, вітамінний букет, а добавивши до приправи зелень, чорний мелений перець, імбир, лимон, інші прянощі, ми завжди отримаємо начебто той же самий і водночас – новий смак.
|
Сметанно-часникова приправа є надзвичайно простою, смачною і корисною стравою, яка доповнює і збагачує смак багатьох інших страв, тому, наприклад, несолодкі налисники, оладки, деруни, картопляники, вареники, а також гарніри, тощо, надзвичайно смакують під цим соусом.
Більш того, добавляючи до сметанно-часникової приправи різні прянощі, ми отримуємо безліч інших варіацій, які щоразу надають йому особливих смакових нот утворюючи розмаїття вражень...
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
| Приправи і соуси
|
Час приготування:
|
5 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
150-200 мл
|
■ Інгредієнти для приготування сметанно-часникової приправи
Приправа з сметаною і часником
| Приправа з сметаною, часником і зеленню
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сметана
|
0,5
|
склянки
|
Часник
|
1
|
головка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Чорний мелений перець (за бажанням)
|
-
|
до смаку
|
Зелень (петрушка, кріп, кінза, базилік, тощо...) (за бажанням)
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування сметанно-часникової приправи
|
|
|
|
1
|
Часник почистити і пропустити через часничницю або ж розплескати лезом широкого ножа і дрібно посікти.
|
2
|
Добавити сметану, а також, при бажанні, посічену зелень, чорний мелений перець, тощо, посолити до смаку і все гарно вимішати.
|
3
|
Подавати в якості приправи або соусу до несолодких оладків, дерунів, гарнірів, тощо...
|
N.B.
●
|
Сметанно-часникова приправа вживається свіжою, тому її варто готувати безпосередньо перед подачею страви на стіл і в необхідній кількості.
|
●
|
Добавляючи в приправу зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку, ми щоразу отримуємо нову смакову нотку. А можна посікти букет з різних трав.
|
●
|
З мелених прянощів, можна добавляти багато чого: чорний, духмяний, інші перці, імбир, мускатний горіх, тощо, щоразу отримуючи новий смаковий і нюховий букет.
|
|
|
|
Запіканка з тертого гарбуза і картоплі
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар