понеділок, 16 вересня 2019 р.

Creamy Garlic Sauce

Приправа сметанно-часникова
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Сметана з часником і сіллю вже самі по собі витворюють чудовий, гострий, вітамінний букет, а добавивши до приправи зелень, чорний мелений перець, імбир, лимон, інші прянощі, ми завжди отримаємо начебто той же самий і водночас – новий смак.

Сметанно-часникова приправа є надзвичайно простою, смачною і корисною стравою, яка доповнює і збагачує смак багатьох інших страв, тому, наприклад, несолодкі налисники, оладки, деруни, картопляники, вареники, а також гарніри, тощо, надзвичайно смакують під цим соусом.

Більш того, добавляючи до сметанно-часникової приправи різні прянощі, ми отримуємо безліч інших варіацій, які щоразу надають йому особливих смакових нот утворюючи розмаїття вражень...





Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Приправи і соуси
Час приготування:
5 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
150-200 мл

■ Інгредієнти для приготування сметанно-часникової приправи


Приправа з сметаною і часником

Приправа з сметаною, часником і зеленню

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сметана
0,5
склянки
Часник
1
головка
Сіль
-
до смаку
Чорний мелений перець (за бажанням)
-
до смаку
Зелень (петрушка, кріп, кінза, базилік, тощо...) (за бажанням)
1
пучок

■ Порядок приготування сметанно-часникової приправи


1
Часник почистити і пропустити через часничницю або ж розплескати лезом широкого ножа і дрібно посікти.
2
Добавити сметану, а також, при бажанні, посічену зелень, чорний мелений перець, тощо, посолити до смаку і все гарно вимішати.
3
Подавати в якості приправи або соусу до несолодких оладків, дерунів, гарнірів, тощо...


N.B.
Сметанно-часникова приправа вживається свіжою, тому її варто готувати безпосередньо перед подачею страви на стіл і в необхідній кількості.
Добавляючи в приправу зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку, ми щоразу отримуємо нову смакову нотку. А можна посікти букет з різних трав.
З мелених прянощів, можна добавляти багато чого: чорний, духмяний, інші перці, імбир, мускатний горіх, тощо, щоразу отримуючи новий смаковий і нюховий букет.











Запіканка з тертого гарбуза і картоплі



© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар