суботу, 12 січня 2019 р.

Fried Cabbage

Смажена капуста
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Смажена або тушкована капуста смакує як самостійно, так і слугує гарною начинкою для вареників, налисників, пирогів, пиріжків, тощо…

Вона також чудово вписується до складних гарнірів з картоплею, пастою, кашею...
Приготувати її не складно, але і в процесі смаження капусти є свої особливості...


Смажена капуста з грибами
Головне, щоб капуста не була пересмаженою, перетушкованою, перепаленою, мала приємний коричнюватий колір і зберігала елемент свіжості самого овоча.

Важливо, смажити капусту на широкій і глибокій сковороді (Ø ≥ 28 см), бажано, в чавунній або з товстим дном. При цьому, капуста смажиться на сильному вогні при постійному перемішуванні.

Також, потрібно вловити момент, коли капуста вже досить м’яка, має гарний колір і на межі готовності. В цьому випадку, гарнір з капусти, а також пиріжки, вареники або налисники смакуватимуть завжди і вас не переслідуватиме печія та тяжкість в шлунку!..


Вареники з капустою

Пиріжки з капустою

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час смаження:
30-40 хвилин
Країна:
Україна
Бажаний посуд:
Сковорода Ø ≥ 28 см
К-сть порцій:
1 кг готової страви



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для смаженої капусти:
-
-
Капуста білокачанна
1,5
кг
Цибуля 
500
г
Олія для смаження
50
мл
Перець чорний мелений
-
до смаку
Лавровий лист мелений
-
до смаку
Пряні трави мелені
-
до смаку
Опеньки або сироїжки смажені (за бажанням)
100
г
Сіль
-
до смаку



Приготування смаженої капусти:
Оскільки капуста смажиться на сильному вогні і при постійному помішуванні, тому інгредієнти потрібно підготувати до початку смаження.
1
Капусту нашаткувати на шатківниці або ножем.
2
Цибулю почистити і нашаткувати.
3
На розігріту сковорідку налити олії і покласти частину нашаткованої капусти в кількості, яка дозволятиме легко її перемішувати не розсипаючи (близько ½ об’єму на сковороді Ø 28 см).
4
Смажити декілька хвилин на сильному вогні весь час помішуючи. Коли капуста трохи розм’якне та осяде, добавити ще зручну частину капусти і просмажити ще декілька хвилин перемішуючи, доки капуста знову не осяде.
5
Добавити залишок нашаткованої капусти або повторити ще раз порційно, якщо вся капуста ще не вміщується.
6
Смажити весь час перемішуючи на сильному вогні. Це зручно робити двома лопатками.
7
Коли капуста розм’якне і почне рівномірно забарвлюватись, добавити нашатковану цибулю і перемішуючи смажити до готовності – трохи коричнювато-золотавого кольору, слідкуючи, щоб капуста не пригоріла і не пресмажилась.
8
В кінці смаження, вогонь можна трохи стишити.
9
Перед тим, як зняти капусту з вогню, до смаку її посолити, поперчити і приправити іншими прянощами. Перемішати і зняти з вогню.
10
Якщо ви готуєте капусту з смаженими опеньками або сироїжками, то смажені і подрібнені гриби добавити за дві хвилини до завершення смаження, щоб страва перемішалась і об’єдналась в одну єдину.
Смажена капуста смакує як гарячою, так і холодною, як самостійно, так і в якості начинки в варениках, пиріжках та налисниках, або в якості добавки до іншого гарніру.



N.B.
В якості начинки, капусту потрібно класти охолодженою.
Опеньки і сироїжки слугують чудовою добавкою до смаженої капусти, гармонійно поєднуючись в страві і збагачуючи її смак. Краще, обсмажити їх окремо, а потім подрібнити і добавити до майже готової капусти.
Пам’ятайте, якщо не пересмажувати капусту, то вона завжди залишатиметься легкою стравою.

■ Смажена рання капуста
Надзвичайно ніжною і легкою стравою виходить смажена рання капуста. Детальніше рецепт дивіться в статті Смажена рання капуста.
Рання капуста смажиться досить швидко і головне – її не перетушкувати і не пересмажити.



Смажена капуста:


Смажена


капуста


Смажена капуста


з опеньками


Смажена капуста

з боровиками



Смажена капуста з цибулею і морквою

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар