Капустяні оладки
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Капустяні оладки є однією з безвідмовних страв, які готуються дуже швидко, незатратно і завжди принесуть задоволення, навіть естетичне.
Особливо смачними та ніжними оладки виходять з ранньої капусти... |
І початок літа – сезон ранньої капусти, є саме тим часом, коли свій харчовий раціон можна доповнити цією стравою.
Найважливіше в приготуванні капустяних оладків, як до речі й инших подібних страв – дерунів, кабачкових оладків, тощо – це вгадати з кількістю борошна. Страва повинна вийти капустяною, а не борошняною, тому, борошна повинно бути лише стільки, щоб скріпити заміс. В такому випадку, оладки виходять дуже ніжними по консистенції і легкими на смак.
|
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Капуста
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування капустяних оладків
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Капустина
|
0,5
|
кг
|
Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Зелень кропу, петрушки
|
1
|
пучок
|
Яйце
|
2
|
шт
|
Борошно
|
2-3
|
ст.ложки
|
Олія
|
1-2
|
ст.ложки
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Прянощі мелені
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування капустяних оладків
|
|
|
|
●
|
- Легкими оладки виходять, якщо їх смажити без жиру, на змащеній салом сковорідці, або на сковорідці з антипригарним покриттям, на середньому вогні.
- Заміс тіста на оладки не повинен бути крутим. Все залежить від соковитості капусти та цибулі. Якщо передати борошна, то оладки вийдуть «дубовими» і смакуватиме лише тісто, якщо борошна буде замало, то вони розповзатимуться. Найкраща консистенція – це коли заміс трохи густіший від рідкого. |
1
|
Капусту і цибулю потерти на грубій тертушці, зелень подрібнити ножем, все до смаку посолити, приперчити, здобрити иншими меленими прянощами, добавити олію і вимішати.
|
2
|
Поступово добавляти борошно до отримання негустої консистенції.
|
3
|
Випікати з обох боків на середньому вогні на розігрітій сковорідці до приємного золотавого кольору (~3-5 хв з кожного боку).
|
●
|
Страва смакує з сметаною, а ще краще – з Сметанно-часниковим соусом або з Чортополохом, тощо…
|
N.B.
●
|
З прянощів, з капустою чудово смакує мелений лавровий лист, але не переборщувати. Можна добавити також трохи кмину, насіння кропу.
|
●
|
Капустяні оладки смакують, коли вони чималенького розміру. Вони тоді виходять соковитими, а оладки невеликого розміру виходять трохи пересушеними. Тому, найкраще, коли на сковорідці вміщуються лише три гарні оладки.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар