четвер, 10 червня 2021 р.

Cabbage pancakes

Капустяні оладки
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Капустяні оладки є однією з безвідмовних страв, які готуються дуже швидко, незатратно і завжди принесуть задоволення, навіть естетичне.

Особливо смачними та ніжними оладки виходять з ранньої капусти...
І початок літа – сезон ранньої капусти, є саме тим часом, коли свій харчовий раціон можна доповнити цією стравою.

Найважливіше в приготуванні капустяних оладків, як до речі й инших подібних страв – дерунів, кабачкових оладків, тощо – це вгадати з кількістю борошна. Страва повинна вийти капустяною, а не борошняною, тому, борошна повинно бути лише стільки, щоб скріпити заміс. В такому випадку, оладки виходять дуже ніжними по консистенції і легкими на смак.


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Капуста
Час приготування:
20 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування капустяних оладків


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Капустина
0,5
кг
Цибуля середнього розміру
2
шт
Зелень кропу, петрушки
1
пучок
Яйце
2
шт
Борошно
2-3
ст.ложки
Олія
1-2
ст.ложки
Перець чорний мелений
-
до смаку
Прянощі мелені
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування капустяних оладків


- Легкими оладки виходять, якщо їх смажити без жиру, на змащеній салом сковорідці, або на сковорідці з антипригарним покриттям, на середньому вогні.

- Заміс тіста на оладки не повинен бути крутим. Все залежить від соковитості капусти та цибулі. Якщо передати борошна, то оладки вийдуть «дубовими» і смакуватиме лише тісто, якщо борошна буде замало, то вони розповзатимуться. Найкраща консистенція – це коли заміс трохи густіший від рідкого.
1
Капусту і цибулю потерти на грубій тертушці, зелень подрібнити ножем, все до смаку посолити, приперчити, здобрити иншими меленими прянощами, добавити олію і вимішати.
2
Поступово добавляти борошно до отримання негустої консистенції.
3
Випікати з обох боків на середньому вогні на розігрітій сковорідці до приємного золотавого кольору (~3-5 хв з кожного боку).
Страва смакує з сметаною, а ще краще – з Сметанно-часниковим соусом або з Чортополохом, тощо…


N.B.
З прянощів, з капустою чудово смакує мелений лавровий лист, але не переборщувати. Можна добавити також трохи кмину, насіння кропу.
Капустяні оладки смакують, коли вони чималенького розміру. Вони тоді виходять соковитими, а оладки невеликого розміру виходять трохи пересушеними. Тому, найкраще, коли на сковорідці вміщуються лише три гарні оладки.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар