понеділок, 19 червня 2023 р.

Egg Fried Bread

Грінка солодка в яйці
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця надзвичайно проста страва в своєму солодкому варіанті може бути чудовим сніданком до чаю або до кави з молоком.

Також, її можна зготувати гострою та пряною, і окрім як в якості гарного калорійного сніданку, вона може послужити закускою з гарячішими напоями…

В Cookery Travel ви можете знайте декілька пропозицій щодо легкого і калорійного сніданку перед виходом на роботу, навчання, тощо…

Це можуть бути, як для прикладу, омлет або сир з медом, або сире яйце, або канапки з салом, паштетом, тощо…

І звичайно ж, до цієї компанії чудово впишеться смажений в яйці хліб – швидко, ситно, смачно і креативно!..


Час підготовки:
5 хвилини
Розділ:
Страви з яєць; Яйця
Час приготування:
5-6 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
широка сковорідка на 2-3 порції або
невелика сковорідка на 1 порцію
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування страви


Для пряної страви варто взяти житній хліб або різноборошняний хліб та до смаку прянощі:


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйця
2-3
шт
Хліб (білий для солодкої страви; інший – для пряної)
2
скибки
Молоко (за бажанням – сметана)
30-50
мл
Масло свіже / пряжене / смалець (для смаження)
1
кусок
Сіль
-
до смаку
Цукор (для солодкої страви)
-
до смаку
Прянощі мелені, гіркий перець мелений, паприка копчена мелена, тощо… 
(для пряної страви)
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Приготування солодких хлібців



■ Приготування пряних хлібців з житнього хліба


Для солодких хлібців краще взяти білий хліб або батон.
1
Нарізати дві скибки хліба товщиною 1,5-2 см.
2
Яйця до смаку присолити і злегка збити в широкій тарілці виделкою або віничком до однорідної суміші.
3
Добавити молоко (або сметану) і знову збити до однорідної суміші.
4
Покласти в суміш скибки хліба і вимочити в ній хліб з обох боків протягом 2-3 хв.
Поки вимочується хліб, сковороду поставити розігріватись на сильному вогні разом з маслом (слідкувати, щоб масло не перегрілось і не підгоріло; за необхідності, стишити вогонь).
5
Викласти насичений хліб на розігріту сковорідку.
Якщо в тарілці залишається яєчно-молочна суміш, то полити нею покладені на сковорідку хлібці і смажити все разом.
Стишити вогонь до середнього і підсмажити з обох боків до золотавого кольору (по ±2 хв з кожного боку). Не перепалювати!
Страва смакує гарячою, відразу з вогню.
Страву можна робити солодкою, а також пряною і гострою:
- для солодкої страви, збивати суміш з молоком і цукром;
- для пряної і гострої страви, збивати суміш з молоком і меленими прянощами та гірким або чорним перцем.


N.B.
Хліб варто нарізати товстими скибками (1,5-2 см) і залишати вимочуватись в суміші на 1-2 хвилини. В такому разі, страва виходить соковитою, ніжною на дотик і пухкою. Лише в такому разі, ви відчуєте всі її принади!..
Важливо також не перепалити і не пересушити яйце. Яйце повинне залишатись трохи живим.



Пряні і гострі хлібці з житнім хлібом:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар