Грінка солодка в яйці
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця надзвичайно проста страва в своєму солодкому варіанті може бути чудовим сніданком до чаю або до кави з молоком.
Також, її можна зготувати гострою та пряною, і окрім як в якості гарного калорійного сніданку, вона може послужити закускою з гарячішими напоями… |
В Cookery Travel ви можете знайте декілька пропозицій щодо легкого і калорійного сніданку перед виходом на роботу, навчання, тощо…
Це можуть бути, як для прикладу, омлет або сир з медом, або сире яйце, або канапки з салом, паштетом, тощо…
Це можуть бути, як для прикладу, омлет або сир з медом, або сире яйце, або канапки з салом, паштетом, тощо…
І звичайно ж, до цієї компанії чудово впишеться смажений в яйці хліб – швидко, ситно, смачно і креативно!..
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилини
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Яйця
|
Час приготування:
|
5-6 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
| широка сковорідка на 2-3 порції або
невелика сковорідка на 1 порцію |
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйця
|
2-3
|
шт
|
Хліб (білий для солодкої страви; інший – для пряної)
|
2
|
скибки
|
Молоко (за бажанням – сметана)
|
30-50
|
мл
|
1
|
кусок
| |
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Цукор (для солодкої страви)
|
-
|
до смаку
|
Прянощі мелені, гіркий перець мелений, паприка копчена мелена, тощо… (для пряної страви)
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування солодких хлібців
|
|
|
|
|
|
■ Приготування пряних хлібців з житнього хліба
|
|
|
|
●
|
Для солодких хлібців краще взяти білий хліб або батон.
|
1
|
Нарізати дві скибки хліба товщиною 1,5-2 см.
|
2
|
Яйця до смаку присолити і злегка збити в широкій тарілці виделкою або віничком до однорідної суміші.
|
3
|
Добавити молоко (або сметану) і знову збити до однорідної суміші.
|
4
|
Покласти в суміш скибки хліба і вимочити в ній хліб з обох боків протягом 2-3 хв.
|
●
|
Поки вимочується хліб, сковороду поставити розігріватись на сильному вогні разом з маслом (слідкувати, щоб масло не перегрілось і не підгоріло; за необхідності, стишити вогонь).
|
5
|
Викласти насичений хліб на розігріту сковорідку.
Якщо в тарілці залишається яєчно-молочна суміш, то полити нею покладені на сковорідку хлібці і смажити все разом. Стишити вогонь до середнього і підсмажити з обох боків до золотавого кольору (по ±2 хв з кожного боку). Не перепалювати! |
●
|
Страва смакує гарячою, відразу з вогню.
|
●
|
Страву можна робити солодкою, а також пряною і гострою:
- для солодкої страви, збивати суміш з молоком і цукром; - для пряної і гострої страви, збивати суміш з молоком і меленими прянощами та гірким або чорним перцем. |
|
|
N.B.
●
|
Хліб варто нарізати товстими скибками (1,5-2 см) і залишати вимочуватись в суміші на 1-2 хвилини. В такому разі, страва виходить соковитою, ніжною на дотик і пухкою. Лише в такому разі, ви відчуєте всі її принади!..
|
●
|
Важливо також не перепалити і не пересушити яйце. Яйце повинне залишатись трохи живим.
|
|
|
Пряні і гострі хлібці з житнім хлібом:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар