четвер, 1 червня 2023 р.

Rose Petals Tea

Чай з трояндовими пелюстками
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Троянда в мистецтві є дуже шанованою квіткою – її малюють, виліплюють, оспівують, нею напахчуються, підступно  дарують, спонукаючи до романтичної вечері…

Але не менш цінною вона є на кухні – з неї роблять варення, прикрашають кондитерські вироби, але врешті-решт, з трояндових пелюсток можна заварити чай, витворивши довершену насолоду…

Чай з трояндовими пелюстками має надзвичайно легкий, ледь помітний аромат, тому для основи варто брати гарний зелений чай з м’яким смаком і ароматом. В такому випадку, ви отримаєте справжній напій для насолоди і бадьорості.


Для чаю можна брати будь-який сорт троянд, просто шипшину, головне, щоб троянда не була оброблена інсектицидами та іншими хімічними засобами, тому, квіти з квіткових магазинів абсолютно протипоказані. Лише з власного квітника, або з квітника родичів, друзів, знайомих, які можуть гарантувати вам натуральність рослини...



Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Напої; Чай
Час приготування:
1-2 хвилини
Країна:
Україна
Час настоювання:
15-30 хвилин
К-сть порцій:
1 л напою

■ Інгредієнти для приготування чаю з трояндових пелюсток


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Пелюстки трояндові
1
жменя
Чай зелений (неароматизований!)
1
ч.ложка
Вода
1-1,2
л
Мед / Цукор
-
до смаку

■ Порядок приготування чаю з трояндових пелюсток


1
Пелюстки обібрати з квіток, провіяти, щоб видалити можливих комах та засмічення.
2
Заварник залити окропом, дати постояти хвилину-дві і злити з нього воду.
3
Покласти в заварник чай, трояндові пелюстки, залити окропом, накрити кришкою і рушником та залишити настоюватись протягом 15-30 хвилин.
Чай наливати крізь ситечко…
Трояндовий чай найкраще смакує з медом…


N.B.
Трояндові пелюстки необхідно збирати зранку, після висихання роси, поки сонце ще не дуже спекотне, а самі пелюстки ще дихають ранковою свіжістю. Саме в ранковий час вони найбільш кондиційні, тому що мають найбільший вміст ефірних олій. Потрібно відбраковувати пошкоджені, прив’ялі і пожовтілі пелюстки.
Трояндові пелюстки можна сушити. Для цього, пелюстки розстелити тонким шаром в гарно провітрюваному затемненому приміщенні. При сушінні на сонці, пелюстки втрачають колір. Висушена пелюстка при розтиранні між пальцями розсипаєтсья в порох.
Зберігати висушені пелюстки в герметичному посуді або в поліетиленовому пакеті в сухому і темному місці.
В кінці літа, ви зможете добавити пелюстки до загального квітково-трав’яного збору, про який йдеться в статті Чай трав’яний або ж насолоджуватись виключно трояндовим чаєм.
Трояндова олія, яка міститься в пелюстках, має:
— спазмолітичні,
— протизапальні,
— протиалергічні,
— жовчогінні й жовчотворні властивості,
— розширює судини,
— покращує роботу серця,
— діє заспокійливо,
а при зовнішньому застосуванні виявляє:
— антимікробну й
— знеболюючу дію.
Для основи, завжди потрібно брати гарний зелений чай, обов’язково без ароматизаторів. Можна і без чаю, але це вже буде просто настій квіток, без жодного кофеїну...




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар