Чай з трояндовими пелюстками
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Троянда в мистецтві є дуже шанованою квіткою – її малюють, виліплюють, оспівують, нею напахчуються, підступно дарують, спонукаючи до романтичної вечері…
Але не менш цінною вона є на кухні – з неї роблять варення, прикрашають кондитерські вироби, але врешті-решт, з трояндових пелюсток можна заварити чай, витворивши довершену насолоду… |
Чай з трояндовими пелюстками має надзвичайно легкий, ледь помітний аромат, тому для основи варто брати гарний зелений чай з м’яким смаком і ароматом. В такому випадку, ви отримаєте справжній напій для насолоди і бадьорості.
Для чаю можна брати будь-який сорт троянд, просто шипшину, головне, щоб троянда не була оброблена інсектицидами та іншими хімічними засобами, тому, квіти з квіткових магазинів абсолютно протипоказані. Лише з власного квітника, або з квітника родичів, друзів, знайомих, які можуть гарантувати вам натуральність рослини...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Напої; Чай
|
Час приготування:
|
1-2 хвилини
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
15-30 хвилин
|
К-сть порцій:
|
1 л напою
|
■ Інгредієнти для приготування чаю з трояндових пелюсток
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Пелюстки трояндові
|
1
|
жменя
|
Чай зелений (неароматизований!)
|
1
|
ч.ложка
|
Вода
|
1-1,2
|
л
|
Мед / Цукор
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування чаю з трояндових пелюсток
|
|
1
|
Пелюстки обібрати з квіток, провіяти, щоб видалити можливих комах та засмічення.
|
2
|
Заварник залити окропом, дати постояти хвилину-дві і злити з нього воду.
|
3
|
Покласти в заварник чай, трояндові пелюстки, залити окропом, накрити кришкою і рушником та залишити настоюватись протягом 15-30 хвилин.
|
●
|
Чай наливати крізь ситечко…
|
●
|
Трояндовий чай найкраще смакує з медом…
|
N.B.
●
|
Трояндові пелюстки необхідно збирати зранку, після висихання роси, поки сонце ще не дуже спекотне, а самі пелюстки ще дихають ранковою свіжістю. Саме в ранковий час вони найбільш кондиційні, тому що мають найбільший вміст ефірних олій. Потрібно відбраковувати пошкоджені, прив’ялі і пожовтілі пелюстки.
|
●
|
Трояндові пелюстки можна сушити. Для цього, пелюстки розстелити тонким шаром в гарно провітрюваному затемненому приміщенні. При сушінні на сонці, пелюстки втрачають колір. Висушена пелюстка при розтиранні між пальцями розсипаєтсья в порох.
|
●
|
Зберігати висушені пелюстки в герметичному посуді або в поліетиленовому пакеті в сухому і темному місці.
|
●
|
В кінці літа, ви зможете добавити пелюстки до загального квітково-трав’яного збору, про який йдеться в статті Чай трав’яний або ж насолоджуватись виключно трояндовим чаєм.
|
●
|
Трояндова олія, яка міститься в пелюстках, має:
— спазмолітичні, — протизапальні, — протиалергічні, — жовчогінні й жовчотворні властивості, — розширює судини, — покращує роботу серця, — діє заспокійливо, а при зовнішньому застосуванні виявляє: — антимікробну й — знеболюючу дію. |
●
|
Для основи, завжди потрібно брати гарний зелений чай, обов’язково без ароматизаторів. Можна і без чаю, але це вже буде просто настій квіток, без жодного кофеїну...
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар