Смажена рання капуста з грибами і копчениною
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Рання капуста характерна легкістю, ніжністю та свіжістю смаку, як в салатах, так і у стравах.
Смажена рання капуста – це та ж сама смажена капуста, але з смаковитими відтінками весни і початку літа… |
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів; Капуста
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Глибока сковорода Ø 24 см
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування смаженої ранньої капусти
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Капуста рання (~700-800 г)
|
1
|
головка
|
Цибуля
|
500
|
г
|
Олія для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
Прянощі мелені (перці, трави…)
|
-
|
до смаку
|
Насіння кропу
|
1/2
|
кав.ложки
|
Насіння кмину
|
1/2
|
кав.ложки
|
Паприка копчена мелена
|
-
|
до смаку
|
2-3
|
ст.ложки
| |
Сало копчене
|
1-2
|
скибочки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Зелень кропу, петрушки, базиліку, коріандру, тощо…
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування смаженої ранньої капусти
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Рання капуста готується досить швидко, тому потрібно постійно її помішувати і не відходити від плити, щоб уникнути перетушковування і пригорання.
|
1
|
Цибулю почистити і нашаткувати.
|
2
|
Капусту нашаткувати, викласти на широку і глибоку сковорідку, полити олією, накрити кришкою і поставити на сильний вогонь розігріватись.
|
3
|
Коли сковорідка прогріється і капуста почне пускати сік, перемішувати і смажити під кришкою протягом декількох хвилин до розм’якшення і осідання капусти, далі, смажити без кришки.
|
4
|
Коли капуста трохи усмажиться, добавити нашатковану цибулю і помішуючи, смажити до розм’якшення цибулі.
|
5
|
Гриби і копчене сало подрібнити, добавити до капусти, приправити прянощами і помішуючи, просмажити ще 2-3 хвилини.
|
6
|
Страву до смаку посолити, і зняти з вогню.
|
7
|
Зелень подрібнити, добавити до капусти і перемішати.
|
●
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною!
|
●
|
N.B.
●
|
Важливо, ранню капусту не перетушкувати і не пересмажити, адже вона досить ніжна і швидко готується.
|
●
|
Копчене сало доповнює привабливий смак страви. Але замість копченого сала можна взяти мелену копчену паприку. Смак копченості повинен лише злегка доповнювати страву, а не домінувати, тому важливо не переборщити…
|
●
|
Прянощі також не повинні домінувати, а лише доповнювати страву. Насіння кропу та кмину чудово вплітаються в смаковий букет з копчениною та капустою.
|
●
|
Солоні гриби привносять до страви особливий смак. Найсмачніше виходить з маслюками і опеньками, але й інші гриби чудово підійдуть до страви.
|
|
|
|
|
Запіканка з тертої картоплі, начинена смаженою ранньою капустою,
ще один шедевр кулінарного мистецтва.
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар