понеділок, 15 травня 2023 р.

Fried Early Cabbage with Mushrooms and Smoked Lard

Смажена рання капуста з грибами і копчениною
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рання капуста характерна легкістю, ніжністю та свіжістю смаку, як в салатах, так і у стравах.

Смажена рання капуста – це та ж сама смажена капуста, але з смаковитими відтінками весни і початку літа…

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з овочів; Капуста
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Глибока сковорода Ø 24 см
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування смаженої ранньої капусти


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Капуста рання (~700-800 г)
1
головка
Цибуля
500
г
Олія для смаження
2-3
ст.ложки
Прянощі мелені (перці, трави…)
-
до смаку
Насіння кропу
1/2
кав.ложки
Насіння кмину
1/2
кав.ложки
Паприка копчена мелена
-
до смаку
Гриби свіжі або солоні (найкраще – маслюки та опеньки)
2-3
ст.ложки
Сало копчене
1-2
скибочки
Сіль
-
до смаку
Зелень кропу, петрушки, базиліку, коріандру, тощо…
1
пучок

■ Порядок приготування смаженої ранньої капусти


Рання капуста готується досить швидко, тому потрібно постійно її помішувати і не відходити від плити, щоб уникнути перетушковування і пригорання.
1
Цибулю почистити і нашаткувати.
2
Капусту нашаткувати, викласти на широку і глибоку сковорідку, полити олією, накрити кришкою і поставити на сильний вогонь розігріватись.
3
Коли сковорідка прогріється і капуста почне пускати сік, перемішувати і смажити під кришкою протягом декількох хвилин до розм’якшення і осідання капусти, далі, смажити без кришки.
4
Коли капуста трохи усмажиться, добавити нашатковану цибулю і помішуючи, смажити до розм’якшення цибулі.
5
Гриби і копчене сало подрібнити, добавити до капусти, приправити прянощами і помішуючи, просмажити ще 2-3 хвилини.
6
Страву до смаку посолити, і зняти з вогню.
7
Зелень подрібнити, добавити до капусти і перемішати.
Страва смакує як гарячою, так і холодною!
Смажена рання капуста є також чудовою начинкою в пироги та запіканки!


N.B.
Важливо, ранню капусту не перетушкувати і не пересмажити, адже вона досить ніжна і швидко готується.
Копчене сало доповнює привабливий смак страви. Але замість копченого сала можна взяти мелену копчену паприку. Смак копченості повинен лише злегка доповнювати страву, а не домінувати, тому важливо не переборщити…
Прянощі також не повинні домінувати, а лише доповнювати страву. Насіння кропу та кмину чудово вплітаються в смаковий букет з копчениною та капустою.
Солоні гриби привносять до страви особливий смак. Найсмачніше виходить з маслюками і опеньками, але й інші гриби чудово підійдуть до страви.



Запіканка з тертої картоплі, начинена смаженою ранньою капустою, 
ще один шедевр кулінарного мистецтва.
Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар