понеділок, 4 серпня 2025 р.

Mushrooms and Cauliflower Stuffed Zucchini

Кабачки начинені грибами і цвітною капустою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Начинені грибами і цвітною капустою кабачки – це ще одне, особливе відкриття і кабачків, і грибів, і цвітної капусти, тому що всі три овочі гармонійно об’єднуються в єдину, легку і смаковиту страву, яка викликає одночасно захоплення і здивування, що повз вас проходив такий чудовий кулінарний витвір!..

Все ж неймовірно просто, потрібно лише підготувати овочі, а далі все зробить піч!..


■ Складники для приготування начинених грибами і цвітною капустою кабачків


Складники (на 4 порції)
Кількість
Од вим
Кабачки широкого діаметру і правильної форми (по ~500 г)
2
шт
Цибуля середнього розміру
1
цибулина
Часник
1
головка
Цвітна капуста (одне середнього розміру суцвіття на порцію)
4
суцвіття
250
г
Перець солодкий (світло-жовтого кольору)
2
перчини
Помідори невеликого розміру (для прикраси)
4
шт
Кмин
1
кав.ложка
Прянощі мелені: імбир, мускатний горіх
1
кав.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Бринза (або будь-який інший напівтвердий сир)
100
г
Сметана
1
ст.ложка
Яйце
2
шт
Зелень петрушки, кінзи, кропу
1
пучок
Олія
2
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Сир тертий (Пармезан / Ґрюєр / Конте / Чеддар / козиний…)
50
г

■ Порядок приготування страви



Начинка готується досить просто, по ходу приготування. Спочатку, потрібно підібрати, помити і почистити всі складники, а далі нарізати по ходу приготування.
1
Кабачок розрізати уздовж навпіл. За допомогою десертної ложки, вийняти з половинок серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см. Викласти половинки на жаровню.
2
Цибулю подрібнити, припустити на олії на сильному вогні в широкій сковороді до розм’якшення.
3
Поки припускається цибуля, м’якоть з серцевини подрібнити і додати до цибулі, помішуючи, припустити до напівготовності серцевини з кабачків.
4
Поки обсмажуються цибуля і м’якоть, цвітну капусту розрізати на дрібні суцвіття, додати до цибулі з м’якоттю і помішуючи, припустити до розм’якшення.
5
Поки припускаються овочі, гриби подрібнити, додати до овочів і помішуючи, злегка обсмажити.
6
Перець почистити, подрібнити, додати до овочів і помішуючи обсмажити до розм’якшення. Зняти засмажку з вогню.
6
Часник розчавити, подрібнити з зеленню і додати до засмажки.
7
Прянощі додати до засмажки, до смаку посолити і все вимішати.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 ºС.
8
Бринзу нарізати невеликими кубиками і додати до начинки.
9
Яйця злегка збити в мисці, додати сметану, збити до однорідності, вилити суміш в засмажку і вимішати. Скорегувати на сіль.
10
Начинити половинки кабачків овочевою начинкою, прикрасити зверху кружальцями з помідорів.
Зазвичай, начинка залишається, тому можна додати до залишку начинки трохи борошна, розмішати і викласти в невелику форму для запікання, яка поміщалася б на жаровню з кабачками.
11
Поставити жаровню з кабачками в розігріту духовку і запікати 10 хвилин, стишити вогонь до 200 ºС і запікати ще 30 хв.
12
Притрусити кабачки тертим сиром і запекти ще близько 5 хвилин до оплавлення сиру.
Найкраще страва смаккує гарячою, але холодною також.
Якщо на жаровні залишається вільне місце, то можна покласти на неї трохи овочів для гарніру (картопля, морква, цвітна капуста, тощо...).



■ Варіант начинювання кабачків

Страву можна сформувати іншим чином, розрізавши кабачок на чотири широких кружальця, як в статті Кабачки начинені м’ясом печені.
1
Кабачок розрізати на чотири кружальця однакового розміру. За допомогою десертної ложки, вийняти з кружалець серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см, утворивши з кабачків чашечки. Далі все як описано вище.


N.B.
Подібним чином готується Кабачок начинений м’ясом.
Ще одну страву з начиненого кабачка ви знайдете в статті Кабачок начинений під яйцем.
Кабачки можна запікати як сухими, так і тушкувати в підливі. Подібні страви з інших овочів ви знайдете в статтях Баклажани начинені м’ясом, Перець начинений м’ясом і овочами, Голубці з м’ясом і рисом.



Трохи варених або печених овочів, локшини чудово доповнять страву, привнісши до обіду не лише дієтичності, а й поживності…, і звичайно ж – салат або нарізка з свіжих овочів!..



Начинені кабачкові чашечки смакуватимуть так же, як і половинки…



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар