Кабачки начинені грибами і цвітною капустою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Начинені грибами і цвітною капустою кабачки – це ще одне, особливе відкриття і кабачків, і грибів, і цвітної капусти, тому що всі три овочі гармонійно об’єднуються в єдину, легку і смаковиту страву, яка викликає одночасно захоплення і здивування, що повз вас проходив такий чудовий кулінарний витвір!..
|
Все ж неймовірно просто, потрібно лише підготувати овочі, а далі все зробить піч!..
|
■ Складники для приготування начинених грибами і цвітною капустою кабачків
Складники (на 4 порції)
|
Кількість
|
Од вим
|
Кабачки широкого діаметру і правильної форми (по ~500 г)
|
2
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
цибулина
|
Часник
|
1
|
головка
|
Цвітна капуста (одне середнього розміру суцвіття на порцію)
|
4
|
суцвіття
|
Гриби лісові (печериці / дощовики / порхавки / сироїжки, / зонтики...)
|
250
|
г
|
Перець солодкий (світло-жовтого кольору)
|
2
|
перчини
|
Помідори невеликого розміру (для прикраси)
|
4
|
шт
|
Кмин
|
1
|
кав.ложка
|
Прянощі мелені: імбир, мускатний горіх
|
1
|
кав.ложка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Бринза (або будь-який інший напівтвердий сир)
|
100
|
г
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Яйце
|
2
|
шт
|
Зелень петрушки, кінзи, кропу
|
1
|
пучок
|
Олія
|
2
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сир тертий (Пармезан / Ґрюєр / Конте / Чеддар / козиний…)
|
50
|
г
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
●
|
Начинка готується досить просто, по ходу приготування. Спочатку, потрібно підібрати, помити і почистити всі складники, а далі нарізати по ходу приготування.
|
1
|
Кабачок розрізати уздовж навпіл. За допомогою десертної ложки, вийняти з половинок серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см. Викласти половинки на жаровню.
|
2
|
Цибулю подрібнити, припустити на олії на сильному вогні в широкій сковороді до розм’якшення.
|
3
|
Поки припускається цибуля, м’якоть з серцевини подрібнити і додати до цибулі, помішуючи, припустити до напівготовності серцевини з кабачків.
|
4
|
Поки обсмажуються цибуля і м’якоть, цвітну капусту розрізати на дрібні суцвіття, додати до цибулі з м’якоттю і помішуючи, припустити до розм’якшення.
|
5
|
Поки припускаються овочі, гриби подрібнити, додати до овочів і помішуючи, злегка обсмажити.
|
6
|
Перець почистити, подрібнити, додати до овочів і помішуючи обсмажити до розм’якшення. Зняти засмажку з вогню.
|
6
|
Часник розчавити, подрібнити з зеленню і додати до засмажки.
|
7
|
Прянощі додати до засмажки, до смаку посолити і все вимішати.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 ºС.
|
8
|
Бринзу нарізати невеликими кубиками і додати до начинки.
|
9
|
Яйця злегка збити в мисці, додати сметану, збити до однорідності, вилити суміш в засмажку і вимішати. Скорегувати на сіль.
|
10
|
Начинити половинки кабачків овочевою начинкою, прикрасити зверху кружальцями з помідорів.
|
●
|
Зазвичай, начинка залишається, тому можна додати до залишку начинки трохи борошна, розмішати і викласти в невелику форму для запікання, яка поміщалася б на жаровню з кабачками.
|
11
|
Поставити жаровню з кабачками в розігріту духовку і запікати 10 хвилин, стишити вогонь до 200 ºС і запікати ще 30 хв.
|
12
|
Притрусити кабачки тертим сиром і запекти ще близько 5 хвилин до оплавлення сиру.
|
●
|
Найкраще страва смаккує гарячою, але холодною також.
|
●
|
Якщо на жаровні залишається вільне місце, то можна покласти на неї трохи овочів для гарніру (картопля, морква, цвітна капуста, тощо...).
|
|
|
|
|
■ Варіант начинювання кабачків
●
|
Страву можна сформувати іншим чином, розрізавши кабачок на чотири широких кружальця, як в статті Кабачки начинені м’ясом печені.
|
1
|
Кабачок розрізати на чотири кружальця однакового розміру. За допомогою десертної ложки, вийняти з кружалець серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см, утворивши з кабачків чашечки. Далі все як описано вище.
|
|
|
N.B.
●
|
Подібним чином готується Кабачок начинений м’ясом.
|
●
|
Ще одну страву з начиненого кабачка ви знайдете в статті Кабачок начинений під яйцем.
|
●
|
Кабачки можна запікати як сухими, так і тушкувати в підливі. Подібні страви з інших овочів ви знайдете в статтях Баклажани начинені м’ясом, Перець начинений м’ясом і овочами, Голубці з м’ясом і рисом.
|
|
|
|
|
Трохи варених або печених овочів, локшини чудово доповнять страву, привнісши до обіду не лише дієтичності, а й поживності…, і звичайно ж – салат або нарізка з свіжих овочів!..
|
|
|
|
|
|
Начинені кабачкові чашечки смакуватимуть так же, як і половинки…
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар