Перець начинений м’ясом і овочами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Начинений перець є однією з найяскравіших і найсмачніших страв, які може подарувати нам літо. І незалежно від начинки, чи це буде м’ясний фарш, чи овочі, чи сир з зеленню, страва завжди виділяється яскравими кольорами і вишуканим смаком тушкованого перцю...
|
У перці ж начиненому м’ясом і овочами, чудово поєднуються м’ясний і овочевий соки, які довершуються сметаною, утворюючи гармонійний смаковий і нюховий букет, головну нотку в якому має смак і запах солодкого перцю.
Але найперше, що вражає, так це кольорова гамма страви, яка просто вбирає в себе погляд, спочатку, неймовірно спокушуючи своїм різнобарв'ям, яке доповнюється запаморочливим ароматом!.. |
|
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса; Страви з овочів
|
Час приготування:
|
45 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Каструля 5-6 л
|
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування Перцю начиненого м’ясом і овочами
Для начинювання перців
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для начинювання перців:
|
-
|
-
|
Перець солодкий середнього розміру
|
5-6
|
шт
|
Фарш асорті (свинина/яловичина)
|
1
|
кг
|
Сало свіже
|
100
|
г
|
Цибуля
|
2-3
|
шт
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Рис
|
1/2
|
склянки
|
Перець гіркий
|
2-3
|
шт
|
Спеції і прянощі мелені: набір перців, хмелі-сунелі, тощо...
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Для підливи:
|
-
|
-
|
Морква велика
|
1
|
шт
|
Селера корінь
|
250
|
г
|
Цибуля
|
3-4
|
шт
|
Часник
|
2
|
голівки
|
Помідори
|
0,5
|
кг
|
Перець солодкий
|
1-2
|
шт
|
Спеції: набір перців горошком, насіння кропу, кмин, гвоздика
|
-
|
за смаком
|
Лавровий лист
|
2-3
|
шт
|
Сметана
|
1,5
|
склянки
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Букет зелені: петрушка, кріп, кіндза, базилік...
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування начиненого перцю
Відварити рис до напівтвердого стану
Приготування начинки
|
|
|
|
Підготовка овочів для підливи, начинювання перців і тушкування страви
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Рис промити, відварити до напівтвердого стану (на 0,5 склянки рису – 0,5 склянки води) і охолодити.
|
2
|
Цибулю почистити, нарізати кубиками і покласти в миску.
|
3
|
Часник почистити, зубочки розплескати лезом ножа, мілко посікти і добавити до цибулі.
|
4
|
Гіркий перець помити, видалити насіння, мілко покришити і добавити до цибулі і часнику.
|
5
|
Сало нарізати невеличкими кубиками (≈ 0,5 см) і добавити до овочів.
|
6
|
Добавити до овочів охолоджений рис, м’ясний фарш, посолити, приправити меленими спеціями і все гарно вимішати до однорідної суміші.
|
7
|
Моркву і селеру почистити і потерти на середній тертушці або ж нашаткувати тоненькою соломкою на дрібній шатківниці і покласти на дно 6-літрової каструлі.
|
8
|
Цибулю почистити, покришити кубиками або ж нарізати соломкою і добавити до моркви з селерою.
|
9
|
Солодку перчину помити, видалити насіння, нарізати соломкою та добавити до овочів.
|
10
|
Помідори пробланшувати, зняти шкуринку, мілко посікти або нарізати кубиками та добавити до овочів.
|
11
|
Перці, гвоздичку розчавити в ступці або лезом широкого ножа і добавити до овочів.
|
12
|
Інші спеції, прянощі, сіль добавити до овочів і все вимішати. Відібрати близько ¼ частину овочів в окрему посудину для заповнення порожнин між перцями (за потреби).
|
13
|
Викласти зверху овочів ¾ об’єму сметани.
|
14
|
Перчини для начинення помити, зрізати верхівки кришечками, вичистити серединки і видалити плодоніжки.
|
14
|
Перець наповнити підготовленою сумішшю м’ясного фаршу та овочів і виставити в каструлю поверх шару овочів. Накрити зверху зрізаними кришечками і трохи притиснути, щоб під кришечками не залишалось порожнини.
|
15
|
За потреби, заповнини порожнини між перцями відібраною овочевою сумішшю.
|
16
|
Викласти зверху начинених перців залишок сметани та добавити в каструлю води, щоб рідина була нижче на 1-2 см від зрізу перців.
|
17
|
Каструлю накрити кришкою, дати закипіти на помірному вогні, стишити вогонь і тушкувати на легенькому вогні протягом 40-45 хвилин.
|
18
|
Перці подавати гарячими, поливши зверху підливою та притрусивши посіченою зеленню з часником. Страва смакує також і холодною.
|
|
|
N.B.
●
|
Перець бажано брати середнього розміру – одна перчина на порцію.
|
●
|
Фарш повинен бути обов’язково соковитим і не пісним. Саме тому, необхідно брати цибулі щонайменше половину об’єму фаршу, а також добавляти до суміші нарізаного дрібними кубиками сала.
|
●
|
Також, фарш обов’язково повинен бути гострим, в залежності від вашої сміливості або звички їсти гострий перець. Без гіркого перцю страва виходить занадто м’якою, без характерної гострої нотки. В підливу ж, гострий перець краще не добавляти: в цьому випадку, вийде досить збалансована і в той же час пікантна страва.
|
●
|
Ще одне, досить важливе зауваження: не перетушковуйте страву! 40-45 хвилин достатньо, щоб стушкувались всі її інгредієнти. В цьому випадку, ваша страва матиме легкий смак і аромат свіжих овочів.
|
●
|
Якщо у вас залишилася м'ясна начинка, то добавте до неї одне яйце, гарно вимішати і сформуйте невеличкі кульки, які можна покласти зверху перців, не занурюючи їх у підливу, щоб кульки готувались майже на пару. В ході тушкування вони насичуватимуться підливою і ви отримаєте ще одну страву - м'ясні кульки, соковиті і дуже ніжні на смак. А при подачі, потрібно полити їх підливою та притрусити посіченими зеленню та часником.
|
|
|
Перці, начинені м'ясом з овочево-сметанною підливою
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар