неділя, 6 жовтня 2019 р.

Stuffed Peppers

Перець начинений м’ясом і овочами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Начинений перець є однією з найяскравіших і найсмачніших страв, які може подарувати нам літо. І незалежно від начинки, чи це буде м’ясний фарш, чи овочі, чи сир з зеленню, страва завжди виділяється яскравими кольорами і вишуканим смаком тушкованого перцю...

У перці ж начиненому м’ясом і овочами, чудово поєднуються м’ясний і овочевий соки, які довершуються сметаною, утворюючи гармонійний смаковий і нюховий букет, головну нотку в якому відіграє смак і запах саме солодкого перцю.

Але найперше, що вражає, так це кольорова гамма страви, яка просто вбирає в себе погляд, спочатку, неймовірно спокушуючи своїм різнобарв'ям, яке доповнюється запаморочливим ароматом!..


Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса; Страви з овочів
Час приготування:
45 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Каструля 6-8 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Складники для приготування начинених перців

■ Складники для начинки




■ Складники для підливи



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для начинки:
-
-
Перець солодкий середнього розміру
5-6
шт
Фарш асорті (свинина/яловичина)
1
кг
Сало свіже
100
г
Цибуля
2-3
шт
Часник
1
головка
Рис / Пшоно
½
склянки
Перець гіркий
2-3
шт
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо...
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для підливи:
-
-
Морква велика
1
шт
Селера корінь
250
г
Цибуля
3-4
шт
Часник
2
головки
Помідори
0,5
кг
Перець солодкий
1-2
шт
Прянощі: набір перців горошком, насіння кропу, кмин, гвоздика, тощо...
-
до смаку
Лавровий лист
2-3
шт
Сметана
0,5
л
Сіль
-
до смаку
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік...
1
пучок

■ Порядок приготування начиненого перцю

■ Приготування начинки



1
Рис або пшоно промити, відварити до напівтвердого стану (½ склянки крупи / ½ склянки води) і охолодити.
2
Цибулю почистити, подрібнити і покласти в миску.
3
Часник почистити, розплескати, посікти і додати до цибулі.
4
Гіркий перець помити, видалити насіння, подрібнити і додати до цибулі і часнику.
5
Сало нарізати невеличкими кубиками (~0,5 см) і додати до овочів.
6
Додати до овочів охолоджений рис, м’ясний фарш, до смаку посолити, приправити меленими прянощами і гарно вимішати в однорідну суміш.

■ Приготування підливи


1
Цибулю, моркву, селеру солодку перчину почистити, тоненько нашаткувати, зелень і часник посікти, перемішати і викласти на дно 6-літрової каструлі.
1 жменю овочевої суміші відкласти окремо для заповнення порожнин між перцями.
2
Помідори пробланшувати, зняти шкуринку, натерти на тертці або злегка подрібнити та додати до овочів.
3
Перці, гвоздику розчавити і додати до овочів.
4
Інші прянощі, сіль додати до овочів.
5
Викласти поверх овочів ¾ об’єму сметани.

■ Формування і тушкування страви


1
Перчини для начинення помити, зрізати верхівки кришечками, вичистити серединки і видалити плодоніжки.
2
Підготовлену перчину щільно наповнити з невеликою горою начинкою, накрити зверху зрізаною кришечкою і трохи притиснути, щоб під кришечкою не залишалось порожнини та поставити в каструлю поверх шару овочів. Випрацювати таким чином всі перчини, заповнюючи по ходу простір між перчинами відкладеними овочами.
3
Викласти зверху начинених перців залишок сметани та налити в каструлю окропу, щоб рідина була нижче на 3-5 см від зрізу перців.
4
Каструлю накрити покришкою, дати закипіти на помірному вогні, стишити вогонь і тушкувати на легенькому вогні протягом 45-50 хвилин.
Перці подавати гарячими, поливши зверху підливою та притрусивши посіченою зеленню з часником.
Страва смакує також і холодною.


N.B.
Перець бажано брати середнього розміру – одна перчина на порцію.
Фарш повинен бути обов’язково соковитим і не пісним. Саме тому, необхідно брати цибулі щонайменше половину об’єму фаршу, а також добавляти до суміші нарізаного дрібними кубиками сала. 
Як приготувати гарний фарш, читайте в статті Фарш м'ясний. Найсмачніше страва виходить з злегка подрібненим м'ясом  соковитою, з свіжою м'ясною ноткою.
Також, фарш обов’язково повинен бути гострим, в залежності від вашої сміливості або звички їсти гострий перець. Без гіркого перцю страва виходить занадто м’якою, без характерної гострої нотки. В підливу можна покласти менше гострого перцю і страва вийде досить збалансованою, досить пікантною.
Ще одне, досить важливе зауваження: не перетушковуйте страву! 40-45-50 хвилин достатньо, щоб стушкувались всі її інгредієнти. В цьому випадку, ваша страва матиме легкий смак і аромат свіжих овочів.
Якщо у вас залишилася м'ясна начинка, то добавте до неї одне яйце, трохи борошна, гарно вимішайте і сформуйте невеличкі кульки, які можна покласти зверху перців, не занурюючи їх у підливу, щоб кульки готувались майже на пару. В ході тушкування вони насичуватимуться підливою і ви отримаєте ще одну страву - м'ясні кульки, соковиті і дуже ніжні на смак. А при подачі, потрібно полити їх підливою та притрусити посіченими зеленню та часником.


Перці, начинені м'ясом з овочево-сметанною підливою:





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар