неділя, 6 жовтня 2019 р.

Stuffed Peppers

Перець начинений м’ясом і овочами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Начинений перець є однією з найяскравіших і найсмачніших страв, які може подарувати нам літо. І незалежно від начинки, чи це буде м’ясний фарш, чи овочі, чи сир з зеленню, страва завжди виділяється яскравими кольорами і вишуканим смаком тушкованого перцю...

У перці ж начиненому м’ясом і овочами, чудово поєднуються м’ясний і овочевий соки, які довершуються сметаною, утворюючи гармонійний смаковий і нюховий букет, головну нотку в якому має смак і запах солодкого перцю.

Але найперше, що вражає, так це кольорова гамма страви, яка просто вбирає в себе погляд, спочатку, неймовірно спокушуючи своїм різнобарв'ям, яке доповнюється запаморочливим ароматом!..


Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса; Страви з овочів
Час приготування:
45 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Каструля 5-6 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування Перцю начиненого м’ясом і овочами

Для начинювання перців
Для підливи

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для начинювання перців:
-
-
Перець солодкий середнього розміру
5-6
шт
Фарш асорті (свинина/яловичина)
1
кг
Сало свіже
100
г
Цибуля
2-3
шт
Часник
1
голівка
Рис
1/2
склянки
Перець гіркий
2-3
шт
Спеції і прянощі мелені: набір перців, хмелі-сунелі, тощо...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Для підливи:
-
-
Морква велика
1
шт
Селера корінь
250
г
Цибуля
3-4
шт
Часник
2
голівки
Помідори
0,5
кг
Перець солодкий
1-2
шт
Спеції: набір перців горошком, насіння кропу, кмин, гвоздика
-
за смаком
Лавровий лист
2-3
шт
Сметана
1,5
склянки
Сіль
-
за смаком
Букет зелені: петрушка, кріп, кіндза, базилік...
1
пучок

■ Порядок приготування начиненого перцю

Відварити рис до напівтвердого стану

Приготування начинки 

Підготовка овочів для підливи, начинювання перців і тушкування страви

1
Рис промити, відварити до напівтвердого стану (на 0,5 склянки рису – 0,5 склянки води) і охолодити.
2
Цибулю почистити, нарізати кубиками і покласти в миску.
3
Часник почистити, зубочки розплескати лезом ножа, мілко посікти і добавити до цибулі.
4
Гіркий перець помити, видалити насіння, мілко покришити і добавити до цибулі і часнику.
5
Сало нарізати невеличкими кубиками (≈ 0,5 см) і добавити до овочів.
6
Добавити до овочів охолоджений рис, м’ясний фарш, посолити, приправити меленими спеціями і все гарно вимішати до однорідної суміші.
7
Моркву і селеру почистити і потерти на середній тертушці або ж нашаткувати тоненькою соломкою на дрібній шатківниці і покласти на дно 6-літрової каструлі.
8
Цибулю почистити, покришити кубиками або ж нарізати соломкою і добавити до моркви з селерою.
9
Солодку перчину помити, видалити насіння, нарізати соломкою та добавити до овочів.
10
Помідори пробланшувати, зняти шкуринку, мілко посікти або нарізати кубиками та добавити до овочів.
11
Перці, гвоздичку розчавити в ступці або лезом широкого ножа і добавити до овочів.
12
Інші спеції, прянощі, сіль добавити до овочів і все вимішати. Відібрати близько ¼ частину овочів в окрему посудину для заповнення порожнин між перцями (за потреби).
13
Викласти зверху овочів ¾ об’єму сметани.
14
Перчини для начинення помити, зрізати верхівки кришечками, вичистити серединки і видалити плодоніжки.
14
Перець наповнити підготовленою сумішшю м’ясного фаршу та овочів і виставити в каструлю поверх шару овочів. Накрити зверху зрізаними кришечками і трохи притиснути, щоб під кришечками не залишалось порожнини.
15
За потреби, заповнини порожнини між перцями відібраною овочевою сумішшю.
16
Викласти зверху начинених перців залишок сметани та добавити в каструлю води, щоб рідина була нижче на 1-2 см від зрізу перців.
17
Каструлю накрити кришкою, дати закипіти на помірному вогні, стишити вогонь і тушкувати на легенькому вогні протягом 40-45 хвилин.
18
Перці подавати гарячими, поливши зверху підливою та притрусивши посіченою зеленню з часником. Страва смакує також і холодною.


N.B.
Перець бажано брати середнього розміру – одна перчина на порцію.
Фарш повинен бути обов’язково соковитим і не пісним. Саме тому, необхідно брати цибулі щонайменше половину об’єму фаршу, а також добавляти до суміші нарізаного дрібними кубиками сала.
Також, фарш обов’язково повинен бути гострим, в залежності від вашої сміливості або звички їсти гострий перець. Без гіркого перцю страва виходить занадто м’якою, без характерної гострої нотки. В підливу ж, гострий перець краще не добавляти: в цьому випадку, вийде досить збалансована і в той же час пікантна страва.
Ще одне, досить важливе зауваження: не перетушковуйте страву! 40-45 хвилин достатньо, щоб стушкувались всі її інгредієнти. В цьому випадку, ваша страва матиме легкий смак і аромат свіжих овочів.
Якщо у вас залишилася м'ясна начинка, то добавте до неї одне яйце, гарно вимішати і сформуйте невеличкі кульки, які можна покласти зверху перців, не занурюючи їх у підливу, щоб кульки готувались майже на пару. В ході тушкування вони насичуватимуться підливою і ви отримаєте ще одну страву - м'ясні кульки, соковиті і дуже ніжні на смак. А при подачі, потрібно полити їх підливою та притрусити посіченими зеленню та часником.


Перці, начинені м'ясом з овочево-сметанною підливою

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар