Перець начинений м’ясом і овочами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Начинений перець є однією з найяскравіших і найсмачніших страв, які може подарувати нам літо. І незалежно від начинки, чи це буде м’ясний фарш, чи овочі, чи сир з зеленню, страва завжди виділяється яскравими кольорами і вишуканим смаком тушкованого перцю...
|
У перці ж начиненому м’ясом і овочами, чудово поєднуються м’ясний і овочевий соки, які довершуються сметаною, утворюючи гармонійний смаковий і нюховий букет, головну нотку в якому відіграє смак і запах саме солодкого перцю.
|
Але найперше, що вражає, так це кольорова гамма страви, яка просто вбирає в себе погляд, спочатку, неймовірно спокушуючи своїм різнобарв'ям, яке доповнюється запаморочливим ароматом!..
|
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса; Страви з овочів
|
Час приготування:
|
45 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Каструля 6-8 л
|
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Складники для приготування начинених перців
■ Складники для начинки
|
|
■ Складники для підливи
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для начинки:
|
-
|
-
|
Перець солодкий середнього розміру
|
5-6
|
шт
|
Фарш асорті (свинина/яловичина)
|
1
|
кг
|
Сало свіже
|
100
|
г
|
Цибуля
|
2-3
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Рис / Пшоно
|
½
|
склянки
|
Перець гіркий
|
2-3
|
шт
|
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо...
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
| до смаку
|
Для підливи:
|
-
|
-
|
Морква велика
|
1
|
шт
|
Селера корінь
|
250
|
г
|
Цибуля
|
3-4
|
шт
|
Часник
|
2
|
головки
|
Помідори
|
0,5
|
кг
|
Перець солодкий
|
1-2
|
шт
|
Прянощі: набір перців горошком, насіння кропу, кмин, гвоздика, тощо...
|
-
|
до смаку
|
Лавровий лист
|
2-3
|
шт
|
Сметана
|
0,5
|
л
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік...
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування начиненого перцю
■ Приготування начинки
|
|
|
|
1
|
Рис або пшоно промити, відварити до напівтвердого стану (½ склянки крупи / ½ склянки води) і охолодити.
|
2
|
Цибулю почистити, подрібнити і покласти в миску.
|
3
|
Часник почистити, розплескати, посікти і додати до цибулі.
|
4
|
Гіркий перець помити, видалити насіння, подрібнити і додати до цибулі і часнику.
|
5
|
Сало нарізати невеличкими кубиками (~0,5 см) і додати до овочів.
|
6
|
Додати до овочів охолоджений рис, м’ясний фарш, до смаку посолити, приправити меленими прянощами і гарно вимішати в однорідну суміш.
|
■ Приготування підливи
|
|
1
|
Цибулю, моркву, селеру солодку перчину почистити, тоненько нашаткувати, зелень і часник посікти, перемішати і викласти на дно 6-літрової каструлі. 1 жменю овочевої суміші відкласти окремо для заповнення порожнин між перцями.
|
2
|
Помідори пробланшувати, зняти шкуринку, натерти на тертці або злегка подрібнити та додати до овочів.
|
3
|
Перці, гвоздику розчавити і додати до овочів.
|
4
|
Інші прянощі, сіль додати до овочів.
|
5
|
Викласти поверх овочів ¾ об’єму сметани.
|
■ Формування і тушкування страви
|
|
|
|
|
|
1
|
Перчини для начинення помити, зрізати верхівки кришечками, вичистити серединки і видалити плодоніжки.
|
2
|
Підготовлену перчину щільно наповнити з невеликою горою начинкою, накрити зверху зрізаною кришечкою і трохи притиснути, щоб під кришечкою не залишалось порожнини та поставити в каструлю поверх шару овочів. Випрацювати таким чином всі перчини, заповнюючи по ходу простір між перчинами відкладеними овочами.
|
3
|
Викласти зверху начинених перців залишок сметани та налити в каструлю окропу, щоб рідина була нижче на 3-5 см від зрізу перців.
|
4
|
Каструлю накрити покришкою, дати закипіти на помірному вогні, стишити вогонь і тушкувати на легенькому вогні протягом 45-50 хвилин.
|
●
|
Перці подавати гарячими, поливши зверху підливою та притрусивши посіченою зеленню з часником.
|
●
|
Страва смакує також і холодною.
|
|
|
N.B.
●
|
Перець бажано брати середнього розміру – одна перчина на порцію.
|
●
|
Фарш повинен бути обов’язково соковитим і не пісним. Саме тому, необхідно брати цибулі щонайменше половину об’єму фаршу, а також добавляти до суміші нарізаного дрібними кубиками сала.
|
●
|
Як приготувати гарний фарш, читайте в статті Фарш м'ясний. Найсмачніше страва виходить з злегка подрібненим м'ясом – соковитою, з свіжою м'ясною ноткою.
|
●
|
Також, фарш обов’язково повинен бути гострим, в залежності від вашої сміливості або звички їсти гострий перець. Без гіркого перцю страва виходить занадто м’якою, без характерної гострої нотки. В підливу можна покласти менше гострого перцю і страва вийде досить збалансованою, досить пікантною.
|
●
|
Ще одне, досить важливе зауваження: не перетушковуйте страву! 40-45-50 хвилин достатньо, щоб стушкувались всі її інгредієнти. В цьому випадку, ваша страва матиме легкий смак і аромат свіжих овочів.
|
●
|
Якщо у вас залишилася м'ясна начинка, то добавте до неї одне яйце, трохи борошна, гарно вимішайте і сформуйте невеличкі кульки, які можна покласти зверху перців, не занурюючи їх у підливу, щоб кульки готувались майже на пару. В ході тушкування вони насичуватимуться підливою і ви отримаєте ще одну страву - м'ясні кульки, соковиті і дуже ніжні на смак. А при подачі, потрібно полити їх підливою та притрусити посіченими зеленню та часником.
|
|
|
Перці, начинені м'ясом з овочево-сметанною підливою:
Немає коментарів:
Дописати коментар