середа, 5 серпня 2020 р.

Stuffed Vegetable Marrow under Egg

Кабачок начинений під яйцем
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Начинений овочами кабачок під яйцем – страва одночасно креативна, смачна і корисна.

Це – одна з тих сезонних страв, які заслуговують бути хоча б раз за літо зготованою і з’їденою, щоб літо не пройшло повз нас лише враженнями від спеки та спраги...

Тому що літо – це саме час куштувати і насолоджуватись цілим рядом подібних страв, як наприклад:

Голубці з ранньої капусти,
Начинений м’ясом і овочами перець,
Начинені м’ясом баклажани та 
начинені кабачки.

Технологія приготування цих страв схожа, як і схожий їх смак: насичена свіжість літніх овочів поєднується з вершковим присмаком домашньої сметани, свіжого м’яса, сиру, тощо...


Звичайно ж, описати смак голубців, начиненого перцю, баклажанів, кабачків, якщо ви жодного разу не куштували подібних страв, неможливо, оскільки ці страви є комплексними, як і український борщ, в яких поєднуються особливості багатьох їхніх складових, вивершуючи вражаючу картину смакових відчуттів української кухні.



При цьому, кожна з подібних страв унікальна, тому що кожен з перелічених овочів вносить свою характерну ноту в здавалося б схожий набір продуктів та технологію приготування.

І звичайно ж, все залежить від продуктів, які ви використовуєте. Щоб повістю насолодитись і зрозуміти подібну страву, як наприклад в цьому рецепті, варто взяти городні овочі та домашні сметану і яйця…

Також, не зважаючи на великий перелік складових, начинені кабачки готуються досить просто, тому що основну роботу робить за нас піч, а нам залишається лише все скомпонувати і зібрати до купи.

Родзинкою ж до страви слугує запечене в такій собі кабачковій кокотці яйце. А об’єднує ж всю страву сметанно-часникова приправа. В результаті, виходить неперетушкована, дуже легка, і одночасно ситна страва, в якій відчувається кожен овоч, утворюючи легкий смаковий букет, важливу роль в якому відіграють рідкий жовток та сметана.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з овочів; Яйця
Час запікання страви:
45 хв
Країна:
Україна
Час запікання яйця:
15 хвилин
К-сть порцій:
1 кабачок на одну людину

■ Інгредієнти для приготування начиненого кабачка під яйцем


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Кабачок маленький круглий
1
шт
Цибулина середнього розміру
1
шт
Морква середнього розміру
1
шт
Картопля середнього розміру
1-2
шт
Перець солодкий
1
шт
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
1
пучок
Масло / Масло пряжене / Олія
1-2
ст.ложки
Сметана
1
ст.ложка
Сир кисломолочний
1
ст.ложка
Шинка або струганина (нарізана тонкими пластинками)
2-3
шматочки
Яйце
1
шт
Імбир мелений
1/2
кав.ложки
Перець чорний мелений
1/2
кав.ложки
Горіх мускатний мелений
1
дрібка
-
-
Сметана
1
скл
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
1
пучок
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування начиненого кабачка під яйцем


Духовку увімкнути розігріватись до максимуму (~ 250 °С).
Поки запікатимуться овочі, приготувати сметанно-часникову приправу (див. рецепт Приправа сметанно-часникова).
1
З кабачка зрізати верхівку, вийняти столовою ложкою серцевину і подрібнити.
2
Цибулину, морквину, солодкий перець почистити, подрібнити та протушкувати разом з кабачковою серцевиною протягом декількох хвилин на сковороді з ложкою жиру до розм’якшення.
3
Часник розчавити і подрібнити разом з зеленню, шинку подрібнити, добавити все до смаженини, посолити, приправити прянощами, здобрити сметаною, кисломолочним сиром і все перемішати.
4
Наповнити кабачок овочевою начинкою. Начинку, яка залишилась, протушкувати на сковороді протягом декількох хвилин до готовності і залишити в якості підливи до готової страви.
5
Кабачок накрити зрізаною верхівкою, поставити в посуд для запікання, а порожні місця заповнити почищеними овочами: це можуть бути цибулина, картоплина, перчина, морквина, селера, капуста, тощо...
6
Поставити посуд з овочами в духовку, пропекти перші 10 хвилин на максимумі, щоб прогрілись всі овочі, стишити вогонь до 200 °С і запікати протягом 45 хвилин.
7
Овочі дістати з духовки, зняти з кабачка верхівку, відібрати ложкою трохи начинки, звільнивши місце для яйця, і акуратно, щоб не порушити жовток, розбити в кабачок яйце, приперчити, присипати травами, покласти зверху шматочок масла.
8
Страву поставити знову в духовку (не накриваючи кабачок верхівкою) і запікати яйце при 200 °С протягом 10-15 хвилин до загусання білка. Важливо, щоб білок не перепікався, лише ставши трохи загуслим, а жовток залишався рідким.
9
Дістати готову страву з духовки, трохи подрібнити запечені овочі, викласти на них залишок овочевої начинки, здобрити сметанно-часниковою приправою. Страву можна подавати в посуді для запікання, а можна перекласти на широку тарілку.


N.B.
Це – досить проста комплексна страва, яка повністю задовольнить шлунок під час обіду або вечері. Секрет її смаку полягає у якості овочів. Якщо ви візьмете солодку моркву, перець, картоплю, цибулю, тощо, а також домашню сметану та яйця, то вона розкриється в повноті своїй і вразить вас своєю вишуканістю.
А ще, це – однин з варіянтів приготування яйця в кокотниці. Подібне застосування яйця вже описане в рецептах «Яйце в кокотниці» та «Аджарулі – аджарське хачапурі під яйцем», а також в «Яйце в гарбузі».

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар