неділя, 2 вересня 2018 р.

Meat Stuffed Eggplants

Начинені м`ясом баклажани
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Баклажани начиняють в багатьох кухнях, але в турецькій, близькосхідній та північноафриканській, з деякими варіяціями, ця страва має найзахоплюючий смак. Наприклад, найкраще її характеризує турецька назва – Імам баїлді, що означає: Імам прибалдів...

Тобто, покуштувавши вперше цю страву, імам від задоволення навіть втратив свідомість, звідки й пішла ця назва...

І не зважаючи на те, що імам цінував гарну кухню, але все ж таки, він зазнав культурного шоку, поклавши до рота шматочок страви.

Цей рецепт був колись підглянутий в Лівані, потім, я куштував подібну страву в Єгипті, в Туреччині і ще десь там…, маючи змогу порівняти смакові нюанси з різних кухонь.
На Сході, страву готують з баранини, хоча, її можна варіювати й з іншими видами м’яса: наприклад, зі свининою, що найлегше зробити в Україні, або можна взяти суміш свинячого і яловичого фаршу, або ж з птиці... Головне, щоб м’ясний фарш був зроблений зі свіжини, яка саме й надає страві свіжості та соковитості, а також, щоб фарш не був пісним.

Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Баклажани; Страви з м’яса;
Страви з овочів
Час приготування:
40 хвилин
Країна:
Туреччина, Близький Схід
Температура та
Час запікання
250 °C
20 хвилин
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Баклажани середнього розміру і правильної форми
4
шт
Цибуля ріпчаста
2
шт
Помідори
2
шт
Фарш з баранини
250
г
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кінзи, кропу
1
пучок
Молоко
3-4
ст.ложки
Насіння кмину
1
ч.ложка
Яйце
1
шт
Перець солодкий
1
шт
Олія оливкова
4
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Лимон
1
шт


Приготування баклажанів:
1
Духовку увімкнути розігріватись до 250 ºС.
2
Баклажани помити, відрізати плодоніжки.
3
Баклажани розрізати уздовж навпіл, столовою ложкою видалити серцевину, викласти на жаровню, притрусити сіллю та скропити ложкою олії.
4
М’якуш з серцевини подрібнити, скропити олією і покласти в окремий посуд для запікання.
5
Обидві посудини поставити в розігріту духовку на 20 хвилин.
6
Цибулю подрібнити і припустити на сильному вогні на сковороді в одній столовій ложці олії до розм'якшення.
7
Додати до цибулі фарш і помішуючи, обсмажити ще протягом декількох хвилин на сильному вогні, але не пересмажувати.
8
Часник, почистити, розплескати лезом ножа і подрібнити.
9
Зелень помити і подрібнити разом з часником.
10
Помідори пробланшувати, зняти з них шкірку і протерти на тертці.
11
Яйце збити з молоком.
12
Дістати половинки та м’якуш баклажанів з духовки.
13
Всі інгредієнти для начинки змішати разом з цибулею та м’ясним фаршем, додати баклажановий м’якуш, кмин, до смаку посолити, поперчити і гарно вимішати.
14
Наповнити половинки баклажанів отриманою начинкою, прикрасити зверху смужками солодкого перцю, скропити олією.
15
Баклажани запекти в духовці при 250 ºС протягом 20 хв.
При подачі, скроплювати страву лимонним соком або ягідним оцтом.


N.B.
Страва готується досить інтенсивно, тому головне – підготувати всі інгредієнти, поки запікаються баклажани.
Видаляючи ложкою м’якуш, залишайте досить товстими стінки на половинках баклажанів, щоб готова страва тримала форму і її легко було викладати на тарілки.
М’ясо на фарш можна перемолоти через м’ясорубку з дрібним ситом, також, подрібнити м’якоть баклажанів та цибулю. В такому разі, вийде майже пастоподібна начинка.

При цьому, якщо м’ясо подрібнювати ножем або злегка у блендері, а баклажановий м’якуш та цибулю подрібнювати злегка, то начинка виходить трохи грубішою, але надзвичайно соковитою, з ноткою свіжості.
Баранина є досить жирною, тому начинка в готовій страві виходить не сухою, а соковитою і смачною. Якщо м’ясо не жирне, то варто покласти в фарш дрібно нарізані шматочки свіжого сала, яке також придає надзвичайний смак страві.
Якщо на жаровні залишається вільне місце, то можна покласти на неї нарізану на четвертинки картоплю, інші овочі. В результаті, ви отримаєте ще й запечений гарнір до страви.
І не забувайте за свіжу зелень, овочі, гострі приправи, які є необхідним супроводом для будь-яких страв.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар