Кабачки начинені м’ясом печені
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кабачок смакує вже сам собою, тому що легкий, соковитий, з ноткою свіжості.
У супроводі інших овочів він гармонійно створює смаковий букет з тими ж нотками легкості, соковитості та свіжості. Начинений же м’ясом, він утворює вже насичену суттєвим м’ясним присмаком страву, і все з тими ж нотками легкості, соковитості та свіжості... |
Насправді ж, начинені кабачки – це не одна страва, а численна сім’я страв з начинених кабачків, оскільки кількість видів начинки складно перерахувати, як і способів їх начиняння, оформлення та подачі.
Об’єднує ж всю цю безліч страв не лише кабачок, а й його смаковитість, тому що це завжди смачно, легко та креативно!...
Об’єднує ж всю цю безліч страв не лише кабачок, а й його смаковитість, тому що це завжди смачно, легко та креативно!...
Для фаршу можна брати будь-яке м’ясо або поєднання декількох видів м’яса. Головне, щоб м’ясний фарш був зроблений зі свіжини, яка надасть страві саме м'ясної свіжості та соковитості, а також фарш не повинен бути пісним. До пісного м’яса варто до потреби додати подрібнене сало, оскільки з пісним м’ясом страва вийде сухою і несмаковитою.
|
Фарш можна приготувати декількома способами. Найлегший, найшвидший і найсмачніший – це посічена струганина, тобто, настругати або тоненько нарізати необхідну кількість підмороженого м’яса, а потім злегка його посікти ножем.
Можна посікти м’ясо в блендері або ж перемолоти через м’ясорубку. Детальніше про приготування фаршу дивіться в статтях Фарш м’ясний та Струганина.
Можна посікти м’ясо в блендері або ж перемолоти через м’ясорубку. Детальніше про приготування фаршу дивіться в статтях Фарш м’ясний та Струганина.
Фарш рублений в блендері
|
Фарш подрібнений на м'ясорубці
|
■ Складники для приготування начинених м’ясом кабачків
Складники (на 8 начинених порцій)
|
Кількість
|
Од вим
|
Кабачки широкого діаметру і правильної форми (по ~500 г)
|
2
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
цибулина
|
Часник
|
1
|
головка
|
Фарш м’ясний (+ шматочок сала за потреби)
|
200-250
|
г
|
Помідори середнього розміру (+1-2 маленьких для прикраси)
|
2
|
шт
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Кмин
|
1
|
ч.ложка
|
Пряні трави мелені: материнка, чебрець, естрагон
|
1
|
ч.ложка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Зелень петрушки, кінзи, кропу
|
1
|
пучок
|
Олія
|
2
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сир тертий (Пармезан / Ґрюєр / Конте / Чеддар / козиний…)
|
50
|
г
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
Якщо на деку є вільне місце, то покладіть також для запікання
трохи різної городини, отримавши по ходу ще й чудовий гарнір
●
|
Підготувати всі складники:
|
1
|
Кабачок розрізати на чотири кружальця однакового розміру. За допомогою десертної ложки, вийняти з кружалець серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см, утворивши з кабачків чашечки.
|
2
|
М’якоть з серцевини подрібнити.
|
3
|
Цибулю подрібнити, часник і зелень разом подрібнити і посікти, помідори пробланшувати, зняти з них шкірку і протерти на тертці, яйце збити з молоком.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 ºС і приготувати начинку:
|
4
|
Цибулю припустити на олії разом з кабачковою м’якоттю на сильному вогні на сковороді до розм'якшення.
|
5
|
Додати до цибулі фарш і помішуючи, обсмажити ще протягом ~2 хвилин на сильному вогні, але не пересмажувати.
|
6
|
Часник, зелень, помідори, прянощі, яйце, половину тертого сиру додати до засмажки, до смаку посолити, поперчити і гарно вимішати.
|
7
|
Виставити кабачкові чашечки на деко для запікання, наповнити начинкою, можна прикрасити зверху кружальцями з помідорів.
|
8
|
Поставити деко з кабачками в розігріту духовку і запікати 10 хвилин, стишити вогонь до 200 ºС і запікати ще близько 20 хв.
|
9
|
Притрусити кабачки тертим сиром і запекти ще близько 5 хвилин до оплавлення сиру.
|
●
|
Найкраще страва смакує гарячою, але холодною також.
|
●
|
Якщо на деку залишається вільне місце, то можна покласти на нього трохи овочів для гарніру (картопля, морква, цвітна капуста, тощо...).
|
Якщо у вас залишається якась кількість начинки, то до неї можна додати яйце, трохи борошна і сформувати, наприклад, кульки.
Або ж наповнити відповідного розміру форму для запікання і поставити запікатись разом з кабачками.
В результаті, ви отрумуєте не менш смачний бонус:
Або ж наповнити відповідного розміру форму для запікання і поставити запікатись разом з кабачками.
В результаті, ви отрумуєте не менш смачний бонус:
|
|
|
|
N.B.
●
|
Ще одну страву з начиненого кабачка ви знайдете в статті Кабачок начинений під яйцем.
|
●
|
Кабачки можна запікати як сухими, так і тушкувати в підливі. Подібні страви з інших овочів ви знайдете в статтях Баклажани начинені м’ясом, Перець начинений м’ясом і овочами, Голубці з м’ясом і рисом.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар