понеділок, 28 липня 2025 р.

Meat Stuffed Baked Zucchini

Кабачки начинені м’ясом печені
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кабачок смакує вже сам собою, тому що легкий, соковитий, з ноткою свіжості.
У супроводі інших овочів він гармонійно створює смаковий букет з тими ж нотками легкості, соковитості та свіжості.
Начинений же м’ясом, він утворює вже насичену суттєвим м’ясним присмаком страву, і все з тими ж нотками легкості, соковитості та свіжості...

Насправді ж, начинені кабачки – це не одна страва, а численна сім’я страв з начинених кабачків, оскільки кількість видів начинки складно перерахувати, як і способів їх начиняння, оформлення та подачі.

Об’єднує ж всю цю безліч страв не лише кабачок, а й його смаковитість, тому що це завжди смачно, легко та креативно!...


Фарш різаний з струганини
Для фаршу можна брати будь-яке м’ясо або поєднання декількох видів м’яса. Головне, щоб м’ясний фарш був зроблений зі свіжини, яка надасть страві саме м'ясної свіжості та соковитості, а також фарш не повинен бути пісним. 

До пісного м’яса варто до потреби додати подрібнене сало, оскільки з пісним м’ясом страва вийде сухою і несмаковитою.

Фарш можна приготувати декількома способами. Найлегший, найшвидший і найсмачніший – це посічена струганина, тобто, настругати або тоненько нарізати необхідну кількість підмороженого м’яса, а потім злегка його посікти ножем.

Можна посікти м’ясо в блендері або ж перемолоти через м’ясорубку. Детальніше про приготування фаршу дивіться в статтях Фарш м’ясний та Струганина.


Фарш рублений в блендері

Фарш подрібнений на м'ясорубці

■ Складники для приготування начинених м’ясом кабачків


Складники (на 8 начинених порцій)
Кількість
Од вим
Кабачки широкого діаметру і правильної форми (по ~500 г)
2
шт
Цибуля середнього розміру
1
цибулина
Часник
1
головка
Фарш м’ясний (+ шматочок сала за потреби)
200-250
г
Помідори середнього розміру (+1-2 маленьких для прикраси)
2
шт
Сметана
1
ст.ложка
Кмин
1
ч.ложка
Пряні трави мелені: материнка, чебрець, естрагон
1
ч.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Яйце
1
шт
Зелень петрушки, кінзи, кропу
1
пучок
Олія
2
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Сир тертий (Пармезан / Ґрюєр / Конте / Чеддар / козиний…)
50
г

■ Порядок приготування страви





Якщо на деку є вільне місце, то покладіть також для запікання 
трохи різної городини, отримавши по ходу ще й чудовий гарнір

Підготувати всі складники:
1
Кабачок розрізати на чотири кружальця однакового розміру. За допомогою десертної ложки, вийняти з кружалець серцевину, залишаючи м’якоть на стінках і дні товщиною ~1 см, утворивши з кабачків чашечки.
2
М’якоть з серцевини подрібнити.
3
Цибулю подрібнити, часник і зелень разом подрібнити і посікти, помідори пробланшувати, зняти з них шкірку і протерти на тертці, яйце збити з молоком.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 ºС і приготувати начинку:
4
Цибулю припустити на олії разом з кабачковою м’якоттю на сильному вогні на сковороді до розм'якшення.
5
Додати до цибулі фарш і помішуючи, обсмажити ще протягом ~2 хвилин на сильному вогні, але не пересмажувати.
6
Часник, зелень, помідори, прянощі, яйце, половину тертого сиру додати до засмажки, до смаку посолити, поперчити і гарно вимішати.
7
Виставити кабачкові чашечки на деко для запікання, наповнити начинкою, можна прикрасити зверху кружальцями з помідорів.
8
Поставити деко з кабачками в розігріту духовку і запікати 10 хвилин, стишити вогонь до 200 ºС і запікати ще близько 20 хв.
9
Притрусити кабачки тертим сиром і запекти ще близько 5 хвилин до оплавлення сиру.
Найкраще страва смакує гарячою, але холодною також.
Якщо на деку залишається вільне місце, то можна покласти на нього трохи овочів для гарніру (картопля, морква, цвітна капуста, тощо...).


Якщо у вас залишається якась кількість начинки, то до неї можна додати яйце, трохи борошна і сформувати, наприклад, кульки.

Або ж наповнити відповідного розміру форму для запікання і поставити запікатись разом з кабачками.

В результаті, ви отрумуєте не менш смачний бонус:



N.B.
Ще одну страву з начиненого кабачка ви знайдете в статті Кабачок начинений під яйцем.
Кабачки можна запікати як сухими, так і тушкувати в підливі. Подібні страви з інших овочів ви знайдете в статтях Баклажани начинені м’ясом, Перець начинений м’ясом і овочами, Голубці з м’ясом і рисом.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар