Дощовики, порхавки і маслюки смажені в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кожен гриб має свій неповторний смак, тому варто, в грибний сезон, покуштувати різних лісових грибів (звичайно ж, їстівних). Наприклад, дощовик та порхавка мають смак ледь припущених на сковороді шматочків свіжого сала, маслюк же має свій особливий, характерний смак і аромат.
А готуються ці гриби, як і переважна більшість їстівних грибів дуже швидко і без якихось особливих технологій... |
Порхавки з дощовиками, як і маслюки можна просто підсмажити на олії, і вони вже стануть чудовим довершенням будь-якої другої страви.
А можна з них витворити і справжній кулінарний шедевр, притушкувавши їх в сметані з цибулею і підчеревиною… |
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування дощовиків, порхавок і маслюків смажених в сметані
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Дощовики / Порхавки / Маслюки (разом або окремо кожен вид)
|
500
|
г
|
Цибуля середнього або великого розміру
|
2-3
|
шт
|
Підчеревина свіжа
|
100-150
|
г
|
Олія для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
Імбир мелений
|
1/3
|
кав.ложки
|
Перець чорний мелений
|
1/3
|
кав.ложки
|
Сметана
|
1
|
склянка
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку…
|
1
|
букет
|
■ Порядок приготування дощовиків, порхавок і маслюків смажених в сметані
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
● Гриби обтерти вологою губкою.
● У маслюків зняти з шапки шкірку. ● У дощовиків і порхавок зняти шкірку (у деяких грибів, шкуринка лущиться, як у вареного яйця, у деяких вона еластична і легко знімається, а в деяких тоненка і не знімаєтья, тому її можна залишити). |
2
|
Гриби, цибулю і підчеревину нарізати грубими смужками або кубиками, зубки часнику почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити разом з зеленню.
|
3
|
Викласти гриби на розігріту з олією сковорідку і перемішуючи, смажити на сильному вогні до випаровування вологи.
|
4
|
Добавити до грибів підчеревину і просмажити помішуючи ще 1-2 хвилини на сильному вогні.
|
5
| Добавити до грибів цибулю і помішуючи, смажити на сильному вогні до розм’якшення цибулі та легкого коричнюватого її забарвлення.
|
6
|
Добавити сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випаровування вологи з сметани.
|
7
|
Страву зняти з вогню, добавити посічені часник і зелень, перемішати.
|
8
|
Страва готова! Гарніром до грибів може слугувати відварена або смажена картопля, паста, відварена квасоля або просто хліб. Страва смакує як гарячою, так і холодною.
|
N.B.
●
|
Готуючи дощовики, порхавки та маслюки, можна зупинитись вже на першому етапі обсмажування, просто обсмаживши гриби до рум’яного відтінку. Можна завершити приготування, додавши цибулі і просмаживши страву до розм’якшення і ледь коричнуватого відтінку цибулі. Але коли додати сметани, то вийде вже довершений грибний шедевр! При цьому, не забувайте, що гриби є досить важкою для шлунка стравою, тому, дотримуйтесь міри: одна-дві столові ложки готової грибної страви з гарніром достатні для збалансованого обіду. А також, не забувайте про зелень і овочі!..
|
●
|
Гарніром до грибів чудово смакуватимуть картопля фрі, смажена або відварена, відварена цвітна капуста або інші овочі.
|
●
|
Ні маслюки, ні дощовики з порхавками не люблять занадто різких спецій, які забиватимуть смак самих грибів, але чорний мелений перець та імбир чудово вписуються до страви.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар