понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Fried Puffballs and Suillus in Sour Cream

Дощовики, порхавки і маслюки смажені в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кожен гриб має свій неповторний смак, тому варто, в грибний сезон, покуштувати різних лісових грибів (звичайно ж, їстівних). Наприклад, дощовик та порхавка мають смак ледь припущених на сковороді шматочків свіжого сала, маслюк же має свій особливий, характерний смак і аромат.

А готуються ці гриби, як і переважна більшість їстівних грибів дуже швидко і без якихось особливих технологій...
Порхавки з дощовиками, як і маслюки можна просто підсмажити на олії, і вони вже стануть чудовим довершенням будь-якої другої страви.

А можна з них витворити і справжній кулінарний шедевр, притушкувавши їх в сметані з цибулею і підчеревиною…

Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування дощовиків, порхавок і маслюків смажених в сметані


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Дощовики / Порхавки / Маслюки (разом або окремо кожен вид)
500
г
Цибуля середнього або великого розміру
2-3
шт
Підчеревина свіжа
100-150
г
Олія для смаження
2-3
ст.ложки
Імбир мелений
1/3
кав.ложки
Перець чорний мелений
1/3
кав.ложки
Сметана
1
склянка
Сіль
-
за смаком
Часник
1
головка
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку…
1
букет

■ Порядок приготування дощовиків, порхавок і маслюків смажених в сметані


1
● Гриби обтерти вологою губкою.

● У маслюків зняти з шапки шкірку.

● У дощовиків і порхавок зняти шкірку (у деяких грибів, шкуринка лущиться, як у вареного яйця, у деяких вона еластична і легко знімається, а в деяких тоненка і не знімаєтья, тому її можна залишити).
2
Гриби, цибулю і підчеревину нарізати грубими смужками або кубиками, зубки часнику почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити разом з зеленню.
3
Викласти гриби на розігріту з олією сковорідку і перемішуючи, смажити на сильному вогні до випаровування вологи.
4
Добавити до грибів підчеревину і просмажити помішуючи ще 1-2 хвилини на сильному вогні.
5
Добавити до грибів цибулю і помішуючи, смажити на сильному вогні до розм’якшення цибулі та легкого коричнюватого її забарвлення.
6
Добавити сметану, спеції, сіль і помішуючи, протушкувати ще декілька хвилин до випаровування вологи з сметани.
7
Страву зняти з вогню, добавити посічені часник і зелень, перемішати.
8
Страва готова! Гарніром до грибів може слугувати відварена або смажена картопля, паста, відварена квасоля або просто хліб. Страва смакує як гарячою, так і холодною.


N.B.
Готуючи дощовики, порхавки та маслюки, можна зупинитись вже на першому етапі обсмажування, просто обсмаживши гриби до рум’яного відтінку. Можна завершити приготування, додавши цибулі і просмаживши страву до розм’якшення і ледь коричнуватого відтінку цибулі. Але коли додати сметани, то вийде вже довершений грибний шедевр! При цьому, не забувайте, що гриби є досить важкою для шлунка стравою, тому, дотримуйтесь міри: одна-дві столові ложки готової грибної страви з гарніром достатні для збалансованого обіду. А також, не забувайте про зелень і овочі!..
Гарніром до грибів чудово смакуватимуть картопля фрі, смажена або відварена, відварена цвітна капуста або інші овочі.
Ні маслюки, ні дощовики з порхавками не люблять занадто різких спецій, які забиватимуть смак самих грибів, але чорний мелений перець та імбир чудово вписуються до страви.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар