понеділок, 18 серпня 2025 р.

White Vegetable Ragout

Біле овочеве рагу
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кабачок, цвітна капуста і печериці мають помірний, м’який, але характерний смак і запах, що й визначає букет цієї страви – вона така ж м’яка і ніжна, але зі своєю смаковою і нюховою родзинкою…

Інші ж її складники гармонійно доповнюють і довершують смаковитість білого овочевого рагу…

Рагу з печерицями:


Розділ:
Рагу; Страви з овочів
Час підготовки:
10 хвилин
Час приготування:
20-30 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Глибока сковорода / Каструля Ø 22-24 см
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Складники для приготування білого овочевого рагу



Складник
Кількість
Од вим
Кабачок (~500 г)
1
шт
Капуста цвітна (150-200 г)
3-5
суцвіть
Гриби свіжі: Печериці / Дощовики
150
г
Цибуля (середня-велика) (~150 г)
1
цибулина
Пастернак / Селера / Петрушка корінь (~150 г) (за бажанням)
1
шт
Перець солодкий світло-жовтий
1
перчина
Прянощі мелені суміш: чорний перець, імбир, мускатний горіх, кмин (цілий)
1
ч.ложка
Сметана
½
склянки
Олія
3
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Часник
1
головка
Зелень: кріп, петрушка, коріандр, базилік…
1
пучок

■ Порядок приготування білого овочевого рагу



Страва з дощовиками
Страва готується досить інтенсивно і швидко, тому спочатку потрібно зібрати всі складники і підготувати їх до приготування. Овочі подрібнюються на кубики 1,5-2 см. Страва готується на сильному вогні.
Якщо ви повільно подрібнюєте овочі, то краще спочатку нарізати всю городину, а потім починати готувати. Цим ви уникните пересмажування, перетушковування та пригорання страви.
Важливо, овочі сильно не подрібнювати, а також страву не перетушковувати.
1
Городину помити і почистити.
2
Цибулю і пастернак подрібнити на кубики 1,5-2 см.
3
Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття.
4
Помішуючи, припустити цибулю і пастернак в олії на сильному вогні до розм’якшення.
5
Додати цвітну капусту і помішуючи, припустити до розм’якшення.
6
Поки смажиться капуста, кабачок подрібнити на кубики 2-2,5 см, дадати до інших овочів і помішуючи, припустити до розм’якшення.
7
Поки тушкується кабачок, перчину подрібнити на невеличкі кубики, додати до кабачка і помішуючи, припустити до розм’якшення.
8
Гриби подрібнити кубиками, додати до страви і помішуючи, припустити до розм’якшення.
9
Сметану додати до овочів, приправити прянощами і протушкувати помішуючи до випаровування вологи з сметани.
10
Поки страва тушкується з сметаною, часник розплескати і посікти разом з зеленню.
11
Готову страву зняти з вогню, додати посічений часник і зелень, до смаку посолити, вимішати і дати постояти декілька хвилин.
Гарячою, страва смакує самостійно, а також може бути гарніром до гарячих м’ясних і рибних страв.
Холодною, страва смакує самостійно, а також може бути гарніром до солоної риби, холодних м’ясних делікатесів, сирів, тощо…

N.B.
Найкраще до страви пасують дощовики, пурхавки, печериці, але маслюки та білі гриби також підійдуть.
Імбир можна взяти свіжий і подрібнити, майже посікти. Закладати разом з кабачками або з перцем.
Корені вносять до страви суттєвості, але без них страва виходить досить легкою.

У гарячій страві, щойно з вогню, дуже важко визначитись, хто кого супроводжує, тому що і біле овочеве рагу, і січеники, і козина бринза, всі вони смакують як самостійно, так і разом в одній тарілці…


Холодним, рагу стане чудовим гарніром до солоної риби та характерних сирів…


Біле рагу слугує чудовою начинкою до кабачків:


Найгармонійніше в страву входять дощовики та пурхавки, тому що зовсім білі, зберігають форму і мають легкий смак, доречно вплітаючись в смаковий букет.
Печериці привносять свій характерний присмак і суттєвість, але трохи змінюють відтінок страви.
Білі гриби, маслюки привнесуть до страви все одразу, і смаковитість, і поживність, і аромат…


Дощовик


Порхавка (пурхавка)


Білий гриб

Маслюк


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар