Біле овочеве рагу
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кабачок, цвітна капуста і печериці мають помірний, м’який, але характерний смак і запах, що й визначає букет цієї страви – вона така ж м’яка і ніжна, але зі своєю смаковою і нюховою родзинкою…
Інші ж її складники гармонійно доповнюють і довершують смаковитість білого овочевого рагу… |
Рагу з печерицями:
|
|
Розділ:
|
Рагу; Страви з овочів
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Час приготування:
|
20-30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Глибока сковорода / Каструля
Ø 22-24 см
|
К-сть порцій:
|
4-6 порцій
|
■ Складники для приготування білого овочевого рагу
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Кабачок (~500 г)
|
1
|
шт
|
Капуста цвітна (150-200 г)
|
3-5
|
суцвіть
|
Гриби свіжі: Печериці / Дощовики
|
150
|
г
|
Цибуля (середня-велика) (~150 г)
|
1
|
цибулина
|
Пастернак / Селера / Петрушка корінь (~150 г) (за бажанням)
|
1
|
шт
|
Перець солодкий світло-жовтий
|
1
|
перчина
|
Прянощі мелені суміш: чорний перець, імбир, мускатний горіх, кмин (цілий)
|
1
|
ч.ложка
|
Сметана
|
½
|
склянки
|
Олія
| 3
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: кріп, петрушка, коріандр, базилік…
|
1
|
пучок
|
■ Порядок приготування білого овочевого рагу
|
|
Страва з дощовиками
●
|
Страва готується досить інтенсивно і швидко, тому спочатку потрібно зібрати всі складники і підготувати їх до приготування. Овочі подрібнюються на кубики 1,5-2 см. Страва готується на сильному вогні.
|
●
|
Якщо ви повільно подрібнюєте овочі, то краще спочатку нарізати всю городину, а потім починати готувати. Цим ви уникните пересмажування, перетушковування та пригорання страви.
|
●
|
Важливо, овочі сильно не подрібнювати, а також страву не перетушковувати.
|
1
|
Городину помити і почистити.
|
2
|
Цибулю і пастернак подрібнити на кубики 1,5-2 см.
|
3
|
Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття.
|
4
|
Помішуючи, припустити цибулю і пастернак в олії на сильному вогні до розм’якшення.
|
5
|
Додати цвітну капусту і помішуючи, припустити до розм’якшення.
|
6
|
Поки смажиться капуста, кабачок подрібнити на кубики 2-2,5 см, дадати до інших овочів і помішуючи, припустити до розм’якшення.
|
7
|
Поки тушкується кабачок, перчину подрібнити на невеличкі кубики, додати до кабачка і помішуючи, припустити до розм’якшення.
|
8
|
Гриби подрібнити кубиками, додати до страви і помішуючи, припустити до розм’якшення.
|
9
|
Сметану додати до овочів, приправити прянощами і протушкувати помішуючи до випаровування вологи з сметани.
|
10
|
Поки страва тушкується з сметаною, часник розплескати і посікти разом з зеленню.
|
11
|
Готову страву зняти з вогню, додати посічений часник і зелень, до смаку посолити, вимішати і дати постояти декілька хвилин.
|
●
|
Гарячою, страва смакує самостійно, а також може бути гарніром до гарячих м’ясних і рибних страв.
|
●
|
Холодною, страва смакує самостійно, а також може бути гарніром до солоної риби, холодних м’ясних делікатесів, сирів, тощо…
|
N.B.
●
|
Найкраще до страви пасують дощовики, пурхавки, печериці, але маслюки та білі гриби також підійдуть.
|
●
|
Імбир можна взяти свіжий і подрібнити, майже посікти. Закладати разом з кабачками або з перцем.
|
●
|
Корені вносять до страви суттєвості, але без них страва виходить досить легкою.
|
У гарячій страві, щойно з вогню, дуже важко визначитись, хто кого супроводжує, тому що і біле овочеве рагу, і січеники, і козина бринза, всі вони смакують як самостійно, так і разом в одній тарілці…
|
|
|
|
Холодним, рагу стане чудовим гарніром до солоної риби та характерних сирів…
|
|
|
|
Біле рагу слугує чудовою начинкою до кабачків:
|
|
|
|
Найгармонійніше в страву входять дощовики та пурхавки, тому що зовсім білі, зберігають форму і мають легкий смак, доречно вплітаючись в смаковий букет.
Печериці привносять свій характерний присмак і суттєвість, але трохи змінюють відтінок страви.
Білі гриби, маслюки привнесуть до страви все одразу, і смаковитість, і поживність, і аромат…
Печериці привносять свій характерний присмак і суттєвість, але трохи змінюють відтінок страви.
Білі гриби, маслюки привнесуть до страви все одразу, і смаковитість, і поживність, і аромат…
Дощовик
|
Порхавка (пурхавка)
|
Білий гриб
|
Маслюк
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар