Сироїжки смажені з капустою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
При збиранні грибів, сироїжкою (Russula) часто нехтують заради білого гриба або маслюків, або опеньків, тощо, хоча й даремно, адже це – один з найсмачніших лісових грибів.
|
У світі, сироїжок існує якщо і не тьма, але достатньо – більше 750 видів, в Україні з яких – близько 50. А в різних регіонах зустрічаються свої сироїжки: жовті, зелені, оливкові, сині, навіть синьо-зелені та коричнево-лілові…
Шапинки в сироїжок дуже крихкі, тому при збиранні вони потребують обережного поводження і окремого кошика. Якщо збирати сироїжки акуратно, відразу зчищаючи сторонні голки, листки, травинки, тощо, та кладучи в кошик пластинками донизу, то є гарантія, що ви принесете врожай цілим і гриби не вимагатимуть багато зусиль при їх підготовці до приготування.
|
Сироїжки можна смажити, тушкувати, засолювати, але одна з найсмачніших страв з сироїжками – це сироїжки, смажені з капустою.
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів
|
Час приготування:
|
20-30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4-6 порцій
|
■ Інгредієнти для смажених з капустою сироїжок
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сироїжки
|
500
|
г
|
Цибуля середнього або великого розміру
|
1-2
|
шт
|
Капуста
|
500
|
г
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень петрушки
|
1
|
пучок
|
Олія для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Пряні трави мелені
|
-
|
до смаку
|
Сметана (за бажанням)
|
1
|
склянка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування смажених з капустою сироїжок
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Якщо ви готуєте умовно їстівні сироїжки, то перед приготуванням умовно їстівних сироїжок, їх необхідно обов’язково проварити протягом 15-20 хвилин при помірному кипінні, узвар злити, гриби сполоснути чистою водою! Після проварювання, можна приступати до приготування грибів.
|
●
|
При збиранні сироїжок, гриби акуратно зрізаються при землі, обтрушуються від можливих забруднень і кладуться до кошика пластинками вниз, щоб в них не натрушувався пісок та инші забруднення.
|
1
|
Зняти з сироїжкових шапинок шкуринку, обрізати ушкоджені місця, та зчистити інші забруднення. Якщо ви акуратно збирали гриби, то їх можна і не мити. При потребі, помити гриби занурювнням або під проточною водою пластинками донизу, щоб вимити можливий пісок і дати воді стекти.
|
2
|
Підготовлені гриби нарізати смужками.
|
3
|
Капусту нашинкувати смужками. Цибулю почистити і також нашаткувати смужками.
|
4
|
Підсмажити капусту до напівготовності на широкій сковорідці на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб капуста не підгорала, добавити цибулю і продовжити обсмажування до розм’якшення цибулі.
|
5
|
Добавити до капусти нарізані гриби і смажити до готовності (до приємного золотавого кольору всієї страви).
|
6
|
Страву до смаку посолити, поперчити, приправити прянощами і обсмажити ще протягом 1-2 хвилин. Страву зняти з вогню.
|
●
|
В кінці приготування, разом з прянощами, можна покласти до смаку сметани.
|
●
|
Також, при бажанні, до знятої щойно з вогню страви можна добавити подрібнений часник, зелень петрушки та кропу і все вимішати.
|
N.B.
●
|
Світ грибів є величезним і кожен гриб має свій характерний смак. Покуштувавши сироїжок, ви зробите ще один малесенький крок до пізнання Природи, але пам’ятайте, що будь-які гриби є досить важкими для травлення, тому, однієї-двох столових ложок готових грибів достатньо для задоволення потреб організму. Як було сказано Парацельсом: «Все є отрутою і все є ліками, одна лише доза робить речовину отрутою або ліками»…
|
●
|
Капусту з цибулею варто смажити на широкій сковорідці, одночасно, на меншій сковорідці, можна обсмажити гриби, і в кінці приготування все об’єднати, що прискорить процес смаження.
|
●
|
В залежності від сезону, страва матиме різні смакові відтінки, чи готується вона з ранньої, дуже ніжної капусти, чи з осінньої. З ранньої капусти страва виходить ніжною і делікатною, а з осінньої – суттєвішою і насиченішою.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар