понеділок, 14 червня 2021 р.

Fried Russula with Cabbage

Сироїжки смажені з капустою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

При збиранні грибів, сироїжкою (Russula) часто нехтують заради білого гриба або маслюків, або опеньків, тощо, хоча й даремно, адже це – один з найсмачніших лісових грибів.

У світі, сироїжок існує якщо і не тьма, але достатньо – більше 750 видів, в Україні з яких – близько 50. А в різних регіонах зустрічаються свої сироїжки: жовті, зелені, оливкові, сині, навіть синьо-зелені та коричнево-лілові…

Шапинки в сироїжок дуже крихкі, тому при збиранні вони потребують обережного поводження і окремого кошика. Якщо збирати сироїжки акуратно, відразу зчищаючи сторонні голки, листки, травинки, тощо, та кладучи в кошик пластинками донизу, то є гарантія, що ви принесете врожай цілим і гриби не вимагатимуть багато зусиль при їх підготовці до приготування.

Сироїжки можна смажити, тушкувати, засолювати, але одна з найсмачніших страв з сироїжками – це сироїжки, смажені з капустою.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
20-30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Інгредієнти для смажених з капустою сироїжок


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сироїжки
500
г
Цибуля середнього або великого розміру
1-2
шт
Капуста
500
г
Часник
1
головка
Зелень петрушки
1
пучок
Олія для смаження
2-3
ст.ложки
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Пряні трави мелені
-
до смаку
Сметана (за бажанням)
1
склянка
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування смажених з капустою сироїжок


Якщо ви готуєте умовно їстівні сироїжки, то перед приготуванням умовно їстівних сироїжок, їх необхідно обов’язково проварити протягом 15-20 хвилин при помірному кипінні, узвар злити, гриби сполоснути чистою водою! Після проварювання, можна приступати до приготування грибів.
При збиранні сироїжок, гриби акуратно зрізаються при землі, обтрушуються від можливих забруднень і кладуться до кошика пластинками вниз, щоб в них не натрушувався пісок та инші забруднення.
1
Зняти з сироїжкових шапинок шкуринку, обрізати ушкоджені місця, та зчистити інші забруднення. Якщо ви акуратно збирали гриби, то їх можна і не мити. При потребі, помити гриби занурювнням або під проточною водою пластинками донизу, щоб вимити можливий пісок і дати воді стекти.
2
Підготовлені гриби нарізати смужками.
3
Капусту нашинкувати смужками. Цибулю почистити і також нашаткувати смужками.
4
Підсмажити капусту до напівготовності на широкій сковорідці на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб капуста не підгорала, добавити цибулю і продовжити обсмажування до розм’якшення цибулі.
5
Добавити до капусти нарізані гриби і смажити до готовності (до приємного золотавого кольору всієї страви).
6
Страву до смаку посолити, поперчити, приправити прянощами і обсмажити ще протягом 1-2 хвилин. Страву зняти з вогню.
В кінці приготування, разом з прянощами, можна покласти до смаку сметани.
Також, при бажанні, до знятої щойно з вогню страви можна добавити подрібнений часник, зелень петрушки та кропу і все вимішати.


N.B.
Світ грибів є величезним і кожен гриб має свій характерний смак. Покуштувавши сироїжок, ви зробите ще один малесенький крок до пізнання Природи, але пам’ятайте, що будь-які гриби є досить важкими для травлення, тому, однієї-двох столових ложок готових грибів достатньо для задоволення потреб організму. Як було сказано Парацельсом: «Все є отрутою і все є ліками, одна лише доза робить речовину отрутою або ліками»…
Капусту з цибулею варто смажити на широкій сковорідці, одночасно, на меншій сковорідці, можна обсмажити гриби, і в кінці приготування все об’єднати, що прискорить процес смаження.
В залежності від сезону, страва матиме різні смакові відтінки, чи готується вона з ранньої, дуже ніжної капусти, чи з осінньої. З ранньої капусти страва виходить ніжною і делікатною, а з осінньої – суттєвішою і насиченішою.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар