Лінивий дерун
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Уявіть собі хрумку, підрум’янену скоринку, під якою ховається ніжний, розпарений м’якуш…, і аромат печеної картоплі…
Ця проста, але вишукана на смак страва зветься лінивим деруном!.. |
Печена картопля смакує всім і непомильно, але для цього не обов’язково розпалювати багаття! Набагато простіше, швиденько запекти на сковорідці лінивого деруна, витворивши таким чином як окрему страву, так і чудову основу або гарнір до інших страв…
Лише картопля – і нічого іншого: ні жирів, ні солі… Саме в цьому і ховається успіх страви, і її смак, і її корисність.
|
|
|
Страва виходить лелгкою, пухкою, ніжною, абсолютно дієтичною...
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з картоплі; Картопля
|
Час запікання:
|
20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Сковорода Ø 18 см
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування лінивого деруна
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Картопля
|
500
|
г
|
■ Порядок приготування лінивого деруна
|
|
|
|
1
|
Картоплю почистити і натерти на грубій (буряковій) тертці.
|
2
|
Сковорідку розігріти на сильному вогні, викласти в неї натерту катроплю, розрівняти і трохи приплюснути ложкою.
|
3
|
Накрити кришкою, стишити вогонь до нижче середнього і запікати протягом 10-12 хвилин.
|
4
|
За допомогою широкого шпателя, дерун швидким, але акуратним рухом, щоб не поруйнувати його, перевернути на інший бік, накрити кришкою і запікати ще 10-12 хвилин.
|
●
|
Страва готова, смакує гарячою, щойно з вогню!..
|
●
|
Лінивий дерун може бути самостійною стравою з якимось салатом, свіжими овочами або з підливою або соусом.
|
■ Для підливи або приправи, як приклад, можна взяти одну з нижченаведених страв, рецепти приготування яких можна знайти в розділі Приправи або Соління блоґу Cookery Travel:
Чортополох або | |
Ткемалі або | |
Овочева підлива | |
N.B.
●
|
Щоб страву було легше перевертати, її краще готувати на одну-дві порції на невеличкій сковорідці Ø до 18 см, а перевертати на інший бік за допомогою широкого шпателя швидким і акуратним рухом. Також корж має бути товщиною в півтора-два пальці: страва виходить пухкою, з скориною ззовні і ніжним м'якушем всередині. На широкій сковорідці та на більше порцій вам доведеться потренуватись з перевертанням коржа на інший бік, не руйнуючи його.
|
●
|
Присолювати деруна до смаку варто вже на тарілці. В такому разі, сіль гармонійно доповнює смак страви, хоча, якщо ви здобрюєте деруна якоюсь приправою, підливою або соусом, то можна взагалі й не солити.
|
●
|
В цій страві як найкраще проявляється смак самої картоплі, а власне – її сорту, і стає зрозумілим, що картопля буває різна...
|
|
|
Лінивий дерун з омлетом поєднує в собі дві чарівні страви – обидві легкі, пухкі і ніжні:
|
|
|
|
Перевернувши, оладок можна притрусити прянощами, присолити і присипати, наприклад, тертою або тоненько нарізаною бринзою і запікати далі як за рецептом. Бринза розпарюється, доповнюючи смакові враження від лінивого деруна і витворюючи вже комплексну страву:
|
|
|
|
Нагадую, що страва смакує щойно з вогню, гарячою – смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар