Підлива грибна
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Навіть найпростіші страви, здобрені грибною підливою, наповнюються надзвиайним ароматом і смаком, який привносять саме гриби!..
|
Политі грибною підливою зварена в лушпинні картопля або картопля фрі, будь-які інші овочі або ж м’ясо, січеники, налисники, смажене курча, тощо, отримують нову якість, перевтілюючись у вишукану страву.
Окрім характерного грибного аромату та смаку, грибна підлива може мати безліч нюансів, які залежать від виду самого гриба, а також, чи взято свіжий, чи сушений гриб, але у будь-якому разі, ця підлива гратиме насиченістю своїх смакових та нюхових відтінків...
В цьому рецепті я пропоную підливу з сушених грибів, яка має насиченіший та густіший грибний аромат і смак.
Підлива з свіжих грибів матиме легші смакові відтінки. Але у будь-якому разі, все залежить від страви, яку ви збираєтесь приправляти та вашого настрою, і навіть – від погоди!.. |
Свіжі лісові гриби
| Морожені гриби (боровики)
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з грибів; Гриби
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
~0,5 л
|
■ Інгредієнти для приготування грибної підливи
Деякі види грибів, які можна взяти для приготування підливи:
Болетові гриби підходять для підливи | як свіжі або морожені, так і сушені |
Грибна суміш | Сушені болетові гриби |
Лісові | гриби |
Польський гриб | Моховики |
Чищені маслюки і порхавки
| Сушений гриб-зонтик дає аромат курятини |
Дощовики і порхавки | потрібно брати свіжими або мороженими |
Свіжі опеньки для підливи є досить жорсткими, характерний аромат і смак
| а от сушені мають надзвичайно |
В якості рідини для підливи можна взяти грибний, картопляний або овочевий узвари. Чудово підходять і м'ясні або пташині росоли.
Овочево-картопляний | узвар |
М'ясні росоли та росоли з птиці: | |
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гриби сушені мелені
|
2
|
ст.ложки
|
Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Масло свіже / пряжене
|
50
|
г
|
Прянощі мелені: перець чорний, імбир, мускатний горіх
|
-
|
до смаку
|
Узвар картопляний
|
1,5-2
|
склянки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Борошно пшеничне
|
1
|
ст.ложка
|
■ Приготування грибної підливи
|
|
|
|
|
|
●
|
Цілі сушені гриби необхідно змолоти на кавомолці на порох і просіяти крізь дрібне сито.
|
1
|
Борошно підсмажити до кремового кольору, але не перепалювати, і відставити.
|
2
|
Цибулю почистити, подрібнити на кубики.
|
3
|
Обсмажити цибулю в сотейнику на маслі на сильному вогні до розм’якшення, але не пересмажувати.
|
4
|
Добавити до цибулі, мелені гриби, картопляний узвар, довести до кипіння, до смаку приправити прянощами, посолити і проварити на середньому вогні протягом декількох хвилин.
|
5
|
Протерти підливу крізь сито, поставити на легенький вогонь і згустити підсмаженим борошном до густини рідкої сметани.
|
●
|
Підлива смакує гарячою до гарячих страв: відварені або запечені м’ясо, птиця, січеники, овочі, налисники, картопляники, деруни, запіканки, тощо, рецепти яких ви зможете знайти в цьому блозі…
|
N.B.
●
|
Підливу можна також зготувати з свіжих або морожених грибів. Для цього, гриби потрібно дрібно посікти і добавити до цибулі після її легкого обсмажування і трохи обсмажити разом з цибулею, потім, як за рецептом: добавити узвар, проварити і протерти через сито, і так далі…
|
●
|
Для рідини можна брати просто воду, але краще – овочеві, грибні узвари або м’ясний росіл.
|
●
|
Прянощі не повинні домінувати в підливі, а лише створювати її букет, підкреслюючи грибний аромат та присмак.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар