пʼятниця, 30 вересня 2022 р.

Mushroom Gravy

Підлива грибна
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Навіть найпростіші страви, здобрені грибною підливою, наповнюються надзвиайним ароматом і смаком, який привносять саме гриби!..

Политі грибною підливою зварена в лушпинні картопля або картопля фрі, будь-які інші овочі або ж м’ясо, січеникиналисникисмажене курча, тощо, отримують нову якість, перевтілюючись у вишукану страву.

Окрім характерного грибного аромату та смаку, грибна підлива може мати безліч нюансів, які залежать від виду самого гриба, а також, чи взято свіжий, чи сушений гриб, але у будь-якому разі, ця підлива гратиме насиченістю своїх смакових та нюхових відтінків...


Сушені лісові гриби: білі, боровики, польські, опеньки
В цьому рецепті я пропоную підливу з сушених грибів, яка має насиченіший та густіший грибний аромат і смак.

Підлива з свіжих грибів матиме легші смакові відтінки. Але у будь-якому разі, все залежить від страви, яку ви збираєтесь приправляти та вашого настрою, і навіть – від погоди!..


Свіжі лісові гриби

Морожені гриби (боровики)

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з грибів; Гриби
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
~0,5 л

■ Інгредієнти для приготування грибної підливи


Деякі види грибів, які можна взяти для приготування підливи:


Болетові гриби підходять для підливи


як свіжі або морожені, так і сушені


Грибна суміш


Сушені болетові гриби


Лісові


гриби


Польський гриб


Моховики


Чищені маслюки і порхавки

Сушений гриб-зонтик дає аромат курятини


Дощовики і порхавки


потрібно брати свіжими або мороженими


Свіжі опеньки для підливи є досить жорсткими,
характерний аромат і смак

а от сушені мають надзвичайно


В якості рідини для підливи можна взяти грибний, картопляний або овочевий узвари. Чудово підходять і м'ясні або пташині росоли.


Овочево-грибний узвар

 

Овочево-картопляний


узвар

М'ясні росоли та росоли з птиці:




Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гриби сушені мелені
2
ст.ложки
Цибуля середнього розміру
2
шт
Масло свіже / пряжене
50
г
Прянощі мелені: перець чорний, імбир, мускатний горіх
-
до смаку
Узвар картопляний
1,5-2
склянки
Сіль
-
до смаку
Борошно пшеничне
1
ст.ложка

■ Приготування грибної підливи


Цілі сушені гриби необхідно змолоти на кавомолці на порох і просіяти крізь дрібне сито.
1
Борошно підсмажити до кремового кольору, але не перепалювати, і відставити.
2
Цибулю почистити, подрібнити на кубики.
3
Обсмажити цибулю в сотейнику на маслі на сильному вогні до розм’якшення, але не пересмажувати.
4
Добавити до цибулі, мелені гриби, картопляний узвар, довести до кипіння, до смаку приправити прянощами, посолити і проварити на середньому вогні протягом декількох хвилин.
5
Протерти підливу крізь сито, поставити на легенький вогонь і згустити підсмаженим борошном до густини рідкої сметани.
Підлива смакує гарячою до гарячих страв: відварені або запечені м’ясо, птиця, січеники, овочі, налисники, картопляники, деруни, запіканки, тощо, рецепти яких ви зможете знайти в цьому блозі…


N.B.
Підливу можна також зготувати з свіжих або морожених грибів. Для цього, гриби потрібно дрібно посікти і добавити до цибулі після її легкого обсмажування і трохи обсмажити разом з цибулею, потім, як за рецептом: добавити узвар, проварити і протерти через сито, і так далі…
Для рідини можна брати просто воду, але краще – овочеві, грибні узвари або м’ясний росіл.
Прянощі не повинні домінувати в підливі, а лише створювати її букет, підкреслюючи грибний аромат та присмак.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар