пʼятниця, 26 травня 2023 р.

Robinia (White Acacia) Tea

Чай з робінії – білої акації
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Чай з робінії або ж білої акації має приємний, солодкуватий присмак і зовсім легкий аромат.

Щороку, протягом тижня-двох, робінієвий чай може гармонійно доповнити ваш сезонний раціон, наповнивши душу спокоєм і насолодою...

Хоча ми і звикли називати акацією американську робінію, але це дерево міцно вплелось у європейський та й у інші ландшафти, обросло значеннями та символами, що нема жодного сенсу оспорювати яке саме дерево є акацією.

В цій статті мова йтиме саме про білу акацію, тобто Робінію звичайну (Robinia pseudoacacia), і зокрема, про акацієвий цвіт...

Чарівне цвітіння білої акації і запаморочливий аромат не обійшли увагою поетів, художників, чи то просто чаклунів...

Найчастіше, акація вважається символом відродження та вічного життя. Мабуть саме тому, акація заспокоює, надає сил і просвітлює розум....


Квітками акації, не багато звичайно ж, можна перебити апетит. Пам’ятаю, в дитинстві, ми з задоволенням кидали до рота білу акацію щоб потамувати голод і не бігти на обід додому.

Квітки робінії звичайної використовують в народній медецині. Квітки мають:

— пом'якшувальні,
— жарознижуючі,
— протизапальні,
— спазмолітичні,
— кровоспинні,
— діуретичні властивості, а також є легким послаблюючим засобом.

Але в цій статті мова йде не про медицину, а про насолоду і пізнання Світу, часточкою якого є також і чай з білої акації.

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Напої; Чай
Час приготування:
1-2 хвилини
Країна:
Україна
Час настоювання:
15-30 хвилин
К-сть порцій:
1 л напою

■ Інгредієнти для приготування чаю з робінії (білої акації)



Найкраще акацієвий чай смакує з медом

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квітки робінії звичайної ( близько з 8-10 суцвіть)
1
жменя
Чай зелений (неароматизований!)
1
ч.ложка
Вода
1-1,2
л
Мед / Цукор
-
до смаку

■ Порядок приготування чаю з робінії (білої акації)


1
Квітки обшморгати з суцвіть.
2
Закип’ятити в каструлі 1-1,2 л води.
3
Покласти в окріп квітки, дати закипіти і проварити на легкому вогні 1-2 хвилини.
4
Вимкнути вогонь, добавити чайну ложку чаю, накрити кришкою і рушником та дати настоятись протягом 15-30 хвилин.
Чай з акації найкраще смакує з медом…


N.B.
Квітки робінії можна сушити. Для цього, квітки обшморгати з суцвіть, розстелити тонким шаром в гарно провітрюваному затемненому приміщенні. Висушена квітка при розтиранні між пальцями розсипаєтсья на порох.
Робінію дуже полюбляє міль, тому, як тільки квітки висохнуть, перекласти їх в поліетиленовий пакет або в герметичний посуд і зберігати в холодильнику.
В кінці літа, ви зможете добавити квітки до загального квітково-трав’яного збору, про який йдеться в статті Чай трав’яний.
Якщо вам хотітиметься куштувати виключно акацієвий чай, то одного-двох разів на тиждень достатньо.
Для основи я завжди беру гарний зелений чай, обов’язково без ароматизаторів. Можна і без чаю, але це вже буде просто настій квіток, без жодного кофеїну, десь приблизно як пиво без алкоголю, цигарки без нікотину і цирк без тварин...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар