Чай з робінії – білої акації
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Чай з робінії або ж білої акації має приємний, солодкуватий присмак і зовсім легкий аромат.
Щороку, протягом тижня-двох, робінієвий чай може гармонійно доповнити ваш сезонний раціон, наповнивши душу спокоєм і насолодою... |
Хоча ми і звикли називати акацією американську робінію, але це дерево міцно вплелось у європейський та й у інші ландшафти, обросло значеннями та символами, що нема жодного сенсу оспорювати яке саме дерево є акацією.
В цій статті мова йтиме саме про білу акацію, тобто Робінію звичайну (Robinia pseudoacacia), і зокрема, про акацієвий цвіт...
В цій статті мова йтиме саме про білу акацію, тобто Робінію звичайну (Robinia pseudoacacia), і зокрема, про акацієвий цвіт...
Чарівне цвітіння білої акації і запаморочливий аромат не обійшли увагою поетів, художників, чи то просто чаклунів...
Найчастіше, акація вважається символом відродження та вічного життя. Мабуть саме тому, акація заспокоює, надає сил і просвітлює розум.... |
|
|
Квітками акації, не багато звичайно ж, можна перебити апетит. Пам’ятаю, в дитинстві, ми з задоволенням кидали до рота білу акацію щоб потамувати голод і не бігти на обід додому.
Квітки робінії звичайної використовують в народній медецині. Квітки мають:
Квітки робінії звичайної використовують в народній медецині. Квітки мають:
— пом'якшувальні,
— жарознижуючі, — протизапальні, — спазмолітичні, — кровоспинні, — діуретичні властивості, а також є легким послаблюючим засобом. |
Але в цій статті мова йде не про медицину, а про насолоду і пізнання Світу, часточкою якого є також і чай з білої акації.
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Напої; Чай
|
Час приготування:
|
1-2 хвилини
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
15-30 хвилин
|
К-сть порцій:
|
1 л напою
|
■ Інгредієнти для приготування чаю з робінії (білої акації)
|
|
Найкраще акацієвий чай смакує з медом
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квітки робінії звичайної ( близько з 8-10 суцвіть)
|
1
|
жменя
|
Чай зелений (неароматизований!)
|
1
|
ч.ложка
|
Вода
|
1-1,2
|
л
|
Мед / Цукор
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування чаю з робінії (білої акації)
|
|
1
|
Квітки обшморгати з суцвіть.
|
2
|
Закип’ятити в каструлі 1-1,2 л води.
|
3
|
Покласти в окріп квітки, дати закипіти і проварити на легкому вогні 1-2 хвилини.
|
4
|
Вимкнути вогонь, добавити чайну ложку чаю, накрити кришкою і рушником та дати настоятись протягом 15-30 хвилин.
|
●
|
Чай з акації найкраще смакує з медом…
|
N.B.
●
|
Квітки робінії можна сушити. Для цього, квітки обшморгати з суцвіть, розстелити тонким шаром в гарно провітрюваному затемненому приміщенні. Висушена квітка при розтиранні між пальцями розсипаєтсья на порох.
|
●
|
Робінію дуже полюбляє міль, тому, як тільки квітки висохнуть, перекласти їх в поліетиленовий пакет або в герметичний посуд і зберігати в холодильнику.
|
●
|
В кінці літа, ви зможете добавити квітки до загального квітково-трав’яного збору, про який йдеться в статті Чай трав’яний.
|
●
|
Якщо вам хотітиметься куштувати виключно акацієвий чай, то одного-двох разів на тиждень достатньо.
|
●
|
Для основи я завжди беру гарний зелений чай, обов’язково без ароматизаторів. Можна і без чаю, але це вже буде просто настій квіток, без жодного кофеїну, десь приблизно як пиво без алкоголю, цигарки без нікотину і цирк без тварин...
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар