Сир з медом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця страва, перш за все, для дітей – проста, смачна, вишукана і корисна. Нічого зайвого і жодної теплової обробки.
Головне – взяти гарного домашнього сиру, гарне домашнє яйце, трохи меду, а все інше – то для варіацій та мистецького оформлення… |
Сир з медом – надзвичайно проста і корисна страва, така звична в моєму дитинстві, якось забулась, затерлась різними промисловими десертами та солодощами, хоча, в ній є все необхідне для дитячого, та й не лише, організму: і кальцій, і вітаміни, і молочно-кислі бактерії, і калорії…, а також – смак та естетизм, які доповнюють користь приємними враженнями.
Страва може бути чудовим раннім сніданком з чашкою чаю, перед виходом на роботу, на навчання, будь-куди…: швидко готується, невелика в об’ємі, ситна, а також – дуже смачна.
|
|
|
Час приготування:
|
10-15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з сиру
|
Час застигання:
|
1-2 години
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3 порції
|
■ Інгредієнти для приготування сиру з медом
Мед, яйце, масло і сметана також витворюють вишуканість смаку справжньої страви | Варення, кориця, ваніль або щось інше, цукати та родзинки - це ваш креатив, як у смаках, так і у зовнішньому оформленні страви
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви (з розрахунку на 3 порції):
|
-
|
-
|
300
|
г
| |
3
|
шт
| |
Мед
|
2-3
|
ч.ложки
|
Масло
|
20
|
г
|
Ванілін / Кориця / тощо... (за бажанням)
|
-
|
до смаку
|
Ізюм / Цукати... (за бажанням)
|
2-3
|
ч.ложки
|
Для поливки:
|
-
|
-
|
Сметана
|
2
|
ст.ложки
|
Сироп ягідний / Варення (за бажанням)
|
2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування сиру з медом
Протертий крізь сито сир | надає страві пухкості, ніжності і повітряності |
Розтертий з медом до побіління жовток і масло | додають страві приємного відчуття гладкості та маслянистості |
|
|
|
|
1
|
Масло розтопити на водяній бані.
|
2
|
Жовтки розтерти з медом до розчинення меду і побіління (виходить ґогель-моґель).
|
3
|
Сир протерти крізь сито.
|
4
|
Добавити до сиру розтоплене масло, розтерті жовтки і вимішати до однорідної сиркової маси.
|
●
|
За бажанням, до сиркової маси, в якості ароматизатора, можна добавити ванілін, корицю, ром, мигдаль, тощо, а також ізюм, цукати, свіжі ягоди, тощо…
|
5
|
Порційні полумиски вистелити харчовою плівкою, наповнити сирковою масою, розрівняти і поставити в холодильник на 1-2 години для застигання.
|
6
|
Викласти застиглу страву на десертну тарілку і полити зверху сметаною, а також за бажанням, будь-яким ягідним сиропом.
|
●
|
Страва смакує з чаєм!
|
N.B.
●
|
Страву можна приготувати нашвидкуруч, за декілька хвилин, що особливо важливо зранку, коли часу в обмаль. Буде не так вишукано, але все так же привабливо і апетитно. Для цього (на одну порцію):
|
- Жовток (можна ціле яйце) розмішати з медом або цукром.
- Добавити сир і розім’яти його виделкою разом з медом і жовтком - Добавити ложку сметани, за бажанням, родзинки, цукати, вимішати і страва готова.
|
|
|
●
|
Споживши страву зі скибкою булки або хліба та чаєм, отримаєте енергетичний заряд на декілька годин!..
|
Навіть, у своєму найпростішому варіанті - лише сир, жовток, мед і масло страва виходить вишукано смачною. Сметана ж та ягідний сироп вже доповнюють її природню гармонію.
|
|
|
|
Кольори, смаки і насолода простої страви:
|
Мед
|
Масло
|
Сметана
|
Цукати
|
Родзинки
|
|
Порічкова підлива надає страві особливої свіжості
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар