неділю, 30 квітня 2023 р.

Honey Cheese

Сир з медом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця страва, перш за все, для дітей – проста, смачна, вишукана і корисна. Нічого зайвого і жодної теплової обробки.

Головне – взяти гарного домашнього сиру, гарне домашнє яйце, трохи меду, а все інше – то для варіацій та мистецького оформлення…

Сир з медом – надзвичайно проста і корисна страва, така звична в моєму дитинстві, якось забулась, затерлась різними промисловими десертами та солодощами, хоча, в ній є все необхідне для дитячого, та й не лише, організму: і кальцій, і вітаміни, і молочно-кислі бактерії, і калорії…, а також – смак та естетизм, які доповнюють користь приємними враженнями.

Страва може бути чудовим раннім сніданком з чашкою чаю, перед виходом на роботу, на навчання, будь-куди…: швидко готується, невелика в об’ємі, ситна, а також – дуже смачна.


Час приготування:
10-15 хвилин
Розділ:
Страви з сиру
Час застигання:
1-2 години
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3 порції

■ Інгредієнти для приготування сиру з медом


Найголовніша умова успіху страви - гарний домашній сир!


Мед, яйце, масло і сметана також витворюють вишуканість смаку справжньої страви


Варення, кориця, ваніль або щось інше, цукати та родзинки - це ваш креатив, як у смаках, так і у зовнішньому оформленні страви

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви (з розрахунку на 3 порції):
-
-
300
г
3
шт
Мед
2-3
ч.ложки
Масло
20
г
Ванілін / Кориця / тощо... (за бажанням)
-
до смаку
Ізюм / Цукати... (за бажанням)
2-3
ч.ложки
Для поливки:
-
-
Сметана
2
ст.ложки
Сироп ягідний / Варення (за бажанням)
2
ст.ложки

■ Порядок приготування сиру з медом


Протертий крізь сито сир


надає страві пухкості, ніжності і повітряності


Розтертий з медом до побіління жовток і масло



додають страві приємного відчуття гладкості та маслянистості


1
Масло розтопити на водяній бані.
2
Жовтки розтерти з медом до розчинення меду і побіління (виходить ґогель-моґель).
3
Сир протерти крізь сито.
4
Добавити до сиру розтоплене масло, розтерті жовтки і вимішати до однорідної сиркової маси.
За бажанням, до сиркової маси, в якості ароматизатора, можна добавити ванілін, корицю, ром, мигдаль, тощо, а також ізюм, цукати, свіжі ягоди, тощо…
5
Порційні полумиски вистелити харчовою плівкою, наповнити сирковою масою, розрівняти і поставити в холодильник на 1-2 години для застигання.
6
Викласти застиглу страву на десертну тарілку і полити зверху сметаною, а також за бажанням, будь-яким ягідним сиропом.
Страва смакує з чаєм!


N.B.
Страву можна приготувати нашвидкуруч, за декілька хвилин, що особливо важливо зранку, коли часу в обмаль. Буде не так вишукано, але все так же привабливо і апетитно. Для цього (на одну порцію):

- Жовток (можна ціле яйце) розмішати з медом або цукром.

- Добавити сир і розім’яти його виделкою разом з медом і жовтком 

- Добавити ложку сметани, за бажанням, родзинки, цукати, вимішати і страва готова.


Споживши страву зі скибкою булки або хліба та чаєм, отримаєте енергетичний заряд на декілька годин!..


Навіть, у своєму найпростішому варіанті - лише сир, жовток, мед і масло страва виходить вишукано смачною. Сметана ж та ягідний сироп вже доповнюють її природню гармонію.


Кольори, смаки і насолода простої страви:




Мед


Масло


Сметана



Цукати


Родзинки




Порічкова підлива надає страві особливої свіжості



Кориця може бути чудовою 
ароматичною добавкою до страви

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар