понеділок, 29 травня 2023 р.

Kogel Mogel

Ґоґель-моґель (Ґоґоль-моґоль)
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Згадка про ґоґель-моґель або ґоґоль-моґоль завжди повертає нас в дитинство, якщо ще є ті, хто пам’ятає цю страву…

І не дивно, адже ця забута сьогодні солодка страва була колись найпершими солодкими ласощами, з якими стикались малі діти…

Найпростіший рецепт – це два курячих жовтки та дві-три чайні ложки цукру. Три-п’ять хвилин розтирання, і в чашці з’являється апетитна кремова маса, якою відразу ж хочеться поласувати.

А насправді – це ще одна магія яйця!..

Якщо ви пекли бісквітний пиріг за рецептом блоґу Cookery Travel, то ви вже готували й ґоґель-моґель, адже в рецепті Бісквіт або Бісквітний пиріг жовтки розтираються з цукром саме як для ґоґель-моґелю.

Або ласували морозивом, також за рецептом з блоґу Cookery Travel, то ґоґель-моґель ви вже готували, просто, ви цього не підозрювали.










Але ґоґель-моґель це не просто ласощі. Якось так склалось, само собою зрозуміло, що ця страва дуже корисна для дитячого організму. І саме тому, хоча б раз на тиждень, дитині робили ґоґель-моґель, адже в курячому жовтку стільки всього необхідного!..

Звичайно ж, ґоґель-моґель може бути не лише дитячою стравою, особливо, якщо його зробити з лікером, ягідною горілкою, ромом, тощо… Тоді, він стає не менш корисним і для дорослих, але про те – вже у іншому рецепті…

Час підготовки:
1 хвилина
Розділ:
Солодкі страви; Страви з яєць; Яйця
Час розтирання:
3-5 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1 порція

■ Інгредієнти для приготування ґоґель-моґелю


Лише жовток і цукор

Какао (за бажанням)

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Жовток
2
шт
Цукор
2-3
ч.ложки
Какао-порошок (за бажанням)
1
ч.ложка

■ Порядок приготування ґоґель-моґелю



1
Жовтки відділити від білків і розтерти з цукром в чашці чайною ложкою до побіління і повного розчинення цукру (3-5 хвилин).
Страва готова!
За бажанням, жовток можна розтерти разом з цукром і какао.


N.B.
Ґоґель-моґель є також основою для інших страв і напоїв, наприклад, морозива.
Існують численні варіації у приготуванні цієї страви, але все найпростіше – найгеніальніше, і найсмачніше!..

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар