Ґоґель-моґель (Ґоґоль-моґоль)
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Згадка про ґоґель-моґель або ґоґоль-моґоль завжди повертає нас в дитинство, якщо ще є ті, хто пам’ятає цю страву…
І не дивно, адже ця забута сьогодні солодка страва була колись найпершими солодкими ласощами, з якими стикались малі діти… |
Найпростіший рецепт – це два курячих жовтки та дві-три чайні ложки цукру. Три-п’ять хвилин розтирання, і в чашці з’являється апетитна кремова маса, якою відразу ж хочеться поласувати.
А насправді – це ще одна магія яйця!..
А насправді – це ще одна магія яйця!..
Якщо ви пекли бісквітний пиріг за рецептом блоґу Cookery Travel, то ви вже готували й ґоґель-моґель, адже в рецепті Бісквіт або Бісквітний пиріг жовтки розтираються з цукром саме як для ґоґель-моґелю.
Або ласували морозивом, також за рецептом з блоґу Cookery Travel, то ґоґель-моґель ви вже готували, просто, ви цього не підозрювали.
|
|
|
|
|
Але ґоґель-моґель це не просто ласощі. Якось так склалось, само собою зрозуміло, що ця страва дуже корисна для дитячого організму. І саме тому, хоча б раз на тиждень, дитині робили ґоґель-моґель, адже в курячому жовтку стільки всього необхідного!..
Звичайно ж, ґоґель-моґель може бути не лише дитячою стравою, особливо, якщо його зробити з лікером, ягідною горілкою, ромом, тощо… Тоді, він стає не менш корисним і для дорослих, але про те – вже у іншому рецепті…
Звичайно ж, ґоґель-моґель може бути не лише дитячою стравою, особливо, якщо його зробити з лікером, ягідною горілкою, ромом, тощо… Тоді, він стає не менш корисним і для дорослих, але про те – вже у іншому рецепті…
Час підготовки:
|
1 хвилина
|
Розділ:
|
Солодкі страви; Страви з яєць; Яйця
|
Час розтирання:
|
3-5 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
1 порція
|
■ Інгредієнти для приготування ґоґель-моґелю
Лише жовток і цукор
| Какао (за бажанням)
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Жовток
| 2
|
шт
|
Цукор
|
2-3
|
ч.ложки
|
Какао-порошок (за бажанням)
|
1
|
ч.ложка
|
■ Порядок приготування ґоґель-моґелю
|
|
1
|
Жовтки відділити від білків і розтерти з цукром в чашці чайною ложкою до побіління і повного розчинення цукру (3-5 хвилин).
|
●
|
Страва готова!
|
●
|
За бажанням, жовток можна розтерти разом з цукром і какао.
|
|
|
N.B.
●
|
Ґоґель-моґель є також основою для інших страв і напоїв, наприклад, морозива.
|
●
|
Існують численні варіації у приготуванні цієї страви, але все найпростіше – найгеніальніше, і найсмачніше!..
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар