вівторок, 7 листопада 2017 р.

Boiled Chicken with Root Vegetables and Spices

Курка відварена з коренеплодами і прянощами
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

У селян, осінь – це пора не лише збору картоплі та іншої городини, а й забою свійської худоби і птиці товарної зрілості, які вирощені на традиційних кормах, гарно вгодовані і мають найкращі смакові властивості, це пора, коли можна покуштувати найсмачнішого м’яса. Починаючи десь з першої половини жовтня і до кінця листопада, базар пропонує найкращу кролятину і птицю: курей, качок, гусей, індиків, тощо...

Тому, не варто марнувати таку можливість, а краще скористатись з нагоди і покуштувати справжньої, наприклад, курятини...

Щоб зварити курку не треба навіть мати великого кулінарного хисту. Потрібно просто покласти на дно каструлі коренеплоди, зверху покласти курку, залити водою, посолити, довести до кипіння на великому вогні, зняти пінку, добавити спеції, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом трьох годин. Все просто, але результат перевершить всі ваші сподівання, тому що ви матимете не лише відварену курятину, а ще й чудовий росіл або бульйон, який можна просто випити гарячим або ж використати як основу для приготування інших страв.








Відварена таким чином курка може слугувати як окремою стравою, а може бути і заготовкою для інших страв. 










Наприклад, з росолу і курячого м’яса можна зготувати холодець.









Або ж грузинський горіховий соус сациві









Або ж зварити на росолі юшки і борщі.




Або ж просто закрити курку з росолу в банки.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса, Страви з птиці
Час приготування:
3 години
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
Відварена курка і 3 л росолу


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Курка патрана
2,5-3,5
кг
Корінь петрушки
1-2
шт
Корінь селери
1/2
шт
Морква велика
1-2
шт
Цибуля велика
1-2
шт
Часник
2
головки
Гриби сушені
-
до смаку
Лавровий лист
3-5
листочків
Набір перців горошком: чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний
-
до смаку
Гвоздичка
3-5
шт
Насіння кропу
1
ч.ложка
Насіння кмину
1
ч.ложка
Набір пряних трав: материнка, чебрець, естрагон
-
до смаку
Сіль
-
до смаку


Приготування курки:
1
Коренеплоди, часник, цибулю гарно помити і нечищеними покласти на дно 5-6-літрової і більшої каструлі. Якщо овочі дуже забруднені, то можна пошкрябати з них шкуринку. Цибулю і часник класти нечищеними.
2
Покласти на дно також лавровий лист, сушені трави і гриби.
3
Зверху покласти тушку курки, залити водою, довести до кипіння, зняти пінку, посолити, добавити спеції і прянощі.
4
Стишити вогонь і тушкувати до готовності, поки м’ясо не почне відставати від кісток (щонайменше 3 години). Курка не повинна кипіти, а умлівати.
5
Тушку курки, обережно, щоб не розламати, дістати з каструлі і покласти на окрему тарелю.
6
Росіл з овочами скинути на друшляк.
7
Відварені овочі знову залити невеликою кількістю води, щоб вода ледь покривала овочі, довести до кипіння і проварити при легенькому кипінні протягом 10-15 хвилин.
8
Скинути росіл з овочами знову на сито, добавивши росіл до попереднього. Овочі з росолу вже переварені, вони віддали всі свої корисні речовини в юшку, тому їх можна не споживати.
9
Курку цілою або ж розібраною на м’ясо покласти знову в росіл, довести  до кипіння і проварити протягом декількох хвилин. Страву охолодити. Зберігати в холодильнику, вживаючи як самостійну страву або використовуючи в приготуванні інших страв.


N.B.
У цій страві найбільше смакує м'ясна порода курей, яка вариться щонайменше три години. М'ясо в неї червоне, щільне, суттєве з приємним смаком. Такі кури завжди вгодовані і м’ясисті. Але можна брати будь-яку породу домашньої курки. Зазвичай, селяни перегодовують свою птицю, через що вона дуже жирна, але жир можна зрізати і перетопити на смалець і використати його при приготуванні рагу, печені, тощо, при цьому, отримавши ще й смачні шкварки...
За цим рецептом можна готувати будь-яку птицю. При цьому, не забувати зрізати жир, щоб росіл не був зажирним.
Материнка, чебрець, естрагон і сушені гриби надзвичайно підходять для приготування птиці. Вони надають страві надзвичайного аромату та смаку.
Набір перців та інші прянощі також утворюють смаковий і нюховий букет страви. Характерний запах і смак білого перцю гармонійно вплітається в смаковий і нюховий букет, привносячи до нього досить цікаву нотку.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар