Локшина домашня
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Домашня локшина є простою стравою, смак якої запам’ятовується на все життя. І посперечатись з нею не може жодна подібна паста промислового виробництва.
Адже борошно вищого ґатунку, білки з домашніх яєць – густі, насичені, тому що птиця вигодовувалась зі знанням справи і любов’ю, та сіль здатні породити нову, просту і смачну якість. |
Згадуючи дитинство і юність, пам’ятаю, що домашню локшину робили досить часто. Зазвичай, йшла вона до бульйону з домашньої птиці: курки, гуски, качки, з шматочком м’яса, приправлена часником та зеленню кропу або петрушки, або ж, слугувала гарніром до інших м’ясних та рибних страв з підливою.
Готували її також з молоком або ж просто, здобрювали шматочком масла. І смак домашньої локшини завжди відрізнявся, як відрізняється і зараз, від магазинної. А ще, це - гарна реалізація білків, які залишаються після випікання пасок, панетоне, бісквітів, тощо... |
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з борошна
|
Час приготування:
|
30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час висушування:
|
3-5 днів
|
К-сть порцій:
|
~ 1,1 кг
|
■ Інгредієнти для приготування домашньої локшини
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Білки
|
11
|
шт
|
Яйце ціле (бажано)
|
1
|
шт
|
Борошно
|
700
|
г
|
Сіль
|
1/3
|
ч.ложки
|
■ Порядок приготування домашньої локшини
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
З білків, борошна і солі замісити круте тісто. Якщо білків не достатньо, щоб вимісити все борошно, додати 1-2 столові ложки холодної води.
|
2
|
Сформувати колобок, покласти його в поліетиленовий пакет і залишити на 30 хв вистоюватись.
|
3
|
Припилити стіл борошном, розділити тісто на 2-3 частини і розкатати качалкою на тонкі коржі, регулярно перевертаючи їх на інший бік.
|
4
|
Викласти коржі на рушник і дати їм хвилин десять підсохнути, щоб при скатуванні тісто не злипалось.
|
5
|
Підсушеного коржа припилити борошном і скатати в рулон, трохи приплюснути.
|
6
|
Нарізати рулон тоненькими кружальцями товщиною 5-10 мм.
|
7
|
Розпустити їх на ряднині висушуватись на 3-5 днів. Для сушіння найкраще підходить сушарка для білизни.
|
8
|
Суху локшину скласти в полотняний або паперовий мішечок, або ж у негерметичний харчовий контейнер.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар