середа, 29 квітня 2020 р.

Homemade Noodles

Локшина домашня
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Домашня локшина є простою стравою, смак якої запам’ятовується на все життя. І посперечатись з нею не може жодна подібна паста промислового виробництва.

Адже борошно 
вищого ґатунку, білки з домашніх яєць – густі, насичені, тому що птиця вигодовувалась зі знанням справи і любов’ю, та сіль здатні породити нову, просту і смачну якість.

Згадуючи дитинство і юність, пам’ятаю, що домашню локшину робили досить часто. Зазвичай, йшла вона до бульйону з домашньої птиці: курки, гуски, качки, з шматочком м’яса, приправлена часником та зеленню кропу або петрушки, або ж, слугувала гарніром до інших м’ясних та рибних страв з підливою.

Готували її також з молоком або ж просто, здобрювали шматочком масла.

І смак домашньої локшини завжди відрізнявся, як відрізняється і зараз, від магазинної.


А ще, це - гарна реалізація білків, які залишаються після випікання пасок, панетоне, бісквітів, тощо...

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з борошна
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
Час висушування:
3-5 днів
К-сть порцій:
~ 1,1 кг

■ Інгредієнти для приготування домашньої локшини


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Білки
11
шт
Яйце ціле (бажано)
1
шт
Борошно
700
г
Сіль
1/3
ч.ложки

■ Порядок приготування домашньої локшини


1
З білків, борошна і солі замісити круте тісто. Якщо білків не достатньо, щоб вимісити все борошно, додати 1-2 столові ложки холодної води.
2
Сформувати колобок, покласти його в поліетиленовий пакет і залишити на 30 хв вистоюватись.
3
Припилити стіл борошном, розділити тісто на 2-3 частини і розкатати качалкою на тонкі коржі, регулярно перевертаючи їх на інший бік.
4
Викласти коржі на рушник і дати їм хвилин десять підсохнути, щоб при скатуванні тісто не злипалось.
5
Підсушеного коржа припилити борошном і скатати в рулон, трохи приплюснути.
6
Нарізати рулон тоненькими кружальцями товщиною 5-10 мм.
7
Розпустити їх на ряднині висушуватись на 3-5 днів. Для сушіння найкраще підходить сушарка для білизни.
8
Суху локшину скласти в полотняний або паперовий мішечок, або ж у негерметичний харчовий контейнер.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар