Кальмари під гострим соусом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кальмари під гострим соусом готують майже у всій Південно-Східній Азії: від Китаю і до Індонезії, а можливо, і до Папуа Нової Гвінеї, з невеликими варіаціями в приготуванні...
Хоча, частіше за все, цю страву відносять до китайської кухні. Але це і не так важливо, тому що страва завжди виходить смачною і легкою, при цьому, гострий перець наполегливо нагадує про спекотне літо, а кальмари – про море, безтурботність і літній відпочинок... |
Кальмари готуються дуже швидко, адже при довгій тепловій обробці, вони стають гумовішими, втрачаючи свою легкість.
Тому, власне швидкому приготуванню страви передує певна, набагато довша підготовка необхідних інгредієнтів.
Тому, власне швидкому приготуванню страви передує певна, набагато довша підготовка необхідних інгредієнтів.
Спочатку, потрібно підготувати кальмари, потім, овочі. Всі складові нарізаються тонкою соломкою або кружальцями і готуються на інтенсивному вогні, в гарно розігрітому казані.
Нарізані продукти необхідно розкласти по окремих купках, щоб швидко добавляти кожен інгерідєнт, тому що страва готується протягом декількох хвилин, без перетушковування і пересмажування. Кожен овоч повинен бути готовим, але не перетушкованим, зберігаючи у страві свою свіжість. І ще одне застереження: страва називається «Кальмари під гострим соусом», тому, вони повинні бути гострими, пекучими, чим і характерна кухня південно-східних країв... |
|
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Розділ:
|
Риба і морепродукти
|
Час приготування:
|
5-7 хвилин
|
Країна:
|
Китай
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування кальмарів під гострим соусом
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Кальмари середнього розміру
|
2
|
шт
|
Цибулина середнього розміру
|
1
|
шт
|
Перець солодкий
|
1
|
стручок
|
Помідори
|
2-3
|
шт
|
Імбир
|
50-70
|
г
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Перець червоний гіркий
|
1
|
стручок
|
Вино біле сухе
|
150
|
мл
|
Соєвий соус
|
2-3
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Чорний мелений перець, мелені ароматичні трави...
|
-
|
за смаком
|
Олія
|
2-3
|
ст.ложки
|
Петрушка, кріп, кіндза...
|
1
|
букет
|
■ Порядок приготування кальмарів під гострим соусом
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Кальмари ошпарити окропом, зняти плівку, випатрати і порізати тоненько соломкою або кружальцями.
|
2
|
Цибулю, солодкий перець, імбир почистити і нарізати тоненькою соломкою.
|
3
|
Часник почистити, розчавити лезом ножа і подрібнити.
|
4
|
Гіркий перець нарізати тоненькими кружальцями.
|
5
|
Помідори пробланшувати в киплячій воді, облити холодною водою, зняти шкуринку і нарізати кубиками.
|
6
|
Цибулю, помішуючи, припустити на сковорідці на сильному вогні (близько 1 хв), добавити солодкий перець і протушкувати разом з цибулею до його розм’якшення (близько 1 хв).
|
7
|
Помідори та імбир добавити до цибулі з солодким перцем і протушкувати 1-2 хв на сильному вогні.
|
8
|
Подрібнені часник та гіркий перець добавити до овочів і помішуючи, припустити протягом 20 с на сильному вогні.
|
9
|
Добавити до овочів вино, соєвий соус, сіль, чорний перець та пряні трави і все протушкувати на сильному вогні протягом 1-2 хв.
|
10
|
Додати до овочів нарізані кальмари і помішуючи, протушкувати все разом 1-2 хвилини на сильному вогні.
|
11
|
При подачі, страву притрушувати дрібно посіченою зеленню.
|
N.B.
●
|
Для гарніру можна взяти відварений рис, відварену картоплю, запечені в духовці овочі або овочі запечені на сковорідці, або ж страва смакує просто з хлібом.
|
●
|
За подібною технологією можна готувати й інші морепродукти, морський коктейль, філе морської риби.
|
●
|
Замість вина можна взяти 150 мл світлого пива або за смаком яблучний оцет, 50 мл горілки або іншого алкоголю і трохи води.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар