вівторок, 12 грудня 2017 р.

Roasted Chicken with Spices

Курка запечена з прянощами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рум'яна скорина запеченої курки завжди збуджує апетит, та коли ця магія доповнюється ще й пряними ароматами печених овочів, трав, перців та інших спецій, то утриматись від кусеня такої страви просто неможливо…


Запечена в печі куряча тушка є стравою, яка виходить завжди, тому що все, що потрібно від кухаря – це купити гарну домашню курку, начинити її коренеплодами, до смаку притрусити прянощами і покласти на дві-дві з половиною години в розігріту духовку.

І жар зробить все, що потрібно для перетворення цієї курячої тушки у апетитну, золотаву, запечену в печі курку...

Для запікання найкраще підходить домашній бройлер, оскільки він має ніжне, соковите м’ясо, він не дуже жирний, і зазвичай, заважує від трьох кілограмів і більше, що достатньо, щоб нагодувати будь-яку зголоднілу компанію.

Характерний присмак та запах курятини доповнюють і витончують прянощі і овочі, які стають просто необхідними для приготування ароматного курячого росолу або просто смаженого курчати...

Весь секрет запікання птиці тушкою полягає в тому, що при такому способі приготування страви, весь м’ясний сік залишається в м’ясі, оскільки шкуринка, запікаючись, не дає йому витікати, і птиця залишається соковитою.

А коренеплоди і прянощі дозволяють отримати надзвичайно смаковиту підливу, яка довершує смакові чари запеченої в печі курятини...


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Курятина; Птиця; Страви з м’яса
Температура і 
Час запікання:
200 °C
2,5 години
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Гусятниця з покришкою або інша подібна ємність
К-сть порцій:
1 куряча тушка

■ Інгредієнти для запікання курки


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Курка (домашній бройлер)
1
тушка
Корінь селери
150-200
г
Корінь петрушки
1-2
шт
Морквина середнього розміру
2
шт
Цибуля середнього розміру
4
шт
Часник
1
головка
Материнка, чебрець, естрагон сушені
1
пучок
Насіння кропу
1
ч.ложка
Насіння кмину
1
ч.ложка
Гриби сушені
-
до смаку
Набір перців горошком: чорний, духм’яний, червоний, зелений, сірий
1
ст.ложка
Гвоздика
2-3
шт
Лавровий лист
2-3
листочки
Збір мелених сухих пряних трав
1
ст.ложка

■ Запікання курячої тушки


Щоб прискорити процес підготовки до приготування страви, спочатку, зберіть всі необхідні продуктові складові та посуд.
1
З курячої тушки вийняти печінку, серце, шлуночок, зрізати внутрішній жир, помити ззовні та всередині і дати стекти воді.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
2
- Коренеплоди помити, почистити і нарізати великими кусками.
- Часник розділити на зубки.
- Цибулю можна не чистити, лише зрізати забруднені частини, помити і надрізати навпіл або четвертинками.
3
На дно гусятниці покласти пряні трави, інші прянощі, зверху покласти підготовлені коренеплоди.
4
В середину тушки покласти декілька зубків часнику, розрізану на четвертинки невеличку цибулину, гілочку материнки, іншої пряної трави, гвоздику, запашний перець, тощо…
5
Начинену тушку покласти в гусятницю на овочі грудинкою догори, накрити покришкою і поставити в розігріту до 250 °С духовку на 10-15 хв для розігрівання.
6
Коли страва закипить, стишити вогонь до 200 °С і запікати 2,5 години.
З печінки і серця можна зробити чудовий паштет, рецепт якого ви знайдете в блозі: Паштет з пташиної печінки. Шлуночок можна буде відварити при приготуванні юшок та борщів. Для цього, щоразу, коли ви купуєте курку, збирайте в морозилці окремо печінку з серцем та шлуночки, добавляючи їх до вже заморожених.
7
Через 2,5 години обережно дістати гусятницю з духовки і дати постояти декілька хвилин, щоб гусятниця і страва трохи охололи.
8
Обережно, щоб не розламати, дістати курку з гусятниці на широку тарелю, овочі, прянощі, юшку скинути на друшляк, дістати також начинку з курячої тушки.
Страва смакує гарячою. Курку подавати цілою або ж курячу тушку розібрати на порційні куски. При подачі, поливати підливою, від тушкування.
Овочі з прянощами після запікання покласти в каструлю, залити 2-3 л окропу, довести до кипіння і протушкувати на легенькому вогні 1-1,5 години.
- Протушковані овочі скинути на сито. Отриманий росіл до смаку посолити і використовувати для приготування юшок, підлив, можна просто випити гарячим.
- Самі ж овочі вже виварені і для подальшого використання не годяться.
З курячого жиру витопити смалець, який можна використати для приготування інших страв, а також, ви отримаєте чудові шкварки.
Тому, поки тушкується курка, витопити з жиру смалець. Для цього:
- Жир нарізати на невеликі кубики, покласти в невеличкий сотейник або сковорідку і витопити смалець на найменшому вогні.
- Коли шкварки стануть приємного запеченого кольору, скинути готовий смалець на ситце в невеличку ємність.
- Шкварки посолити і можна ними посмакувати, поки вони гарячі.



N.B.
Якщо ви готували страву для якоїсь події, то подавайте всю страву, приправивши її зверху підливою.
Якщо ж ви готували страву на декілька днів, то можна розібрати курку на куски, викласти їх в каструлю, залити зверху посоленою до смаку підливою, якщо мало рідини, то добавити склянку окропу, і протушкувати хвилин 15 на невеликому вогні...
Страву охолодити і зберігати в холодильнику.
Можна зберігати підливу окремо, поливаючи нею страву порційно.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар