Яйце в гарбузі
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Креативне поєднання яйця і гарбуза народжує гармонійну, ніжну, приємну на смак, яскраву та святкову страву, яку можна швидко зготувати для підняття настрою, або ж додати вишуканості, наприклад, романтичній вечері…
|
Страву можна зготувати в простому варіянті – лише гарбуз і яйце, а можна внести трохи креативу, добавивши в гарбуз начинки та притрусивши страву сиром.
Але і в найпростішій, і в складнішій варіяціях, страва завжди виходить смачною.
Але і в найпростішій, і в складнішій варіяціях, страва завжди виходить смачною.
Адже запечене яйце з рідким всередині жовтком привносить багатьом стравам неймовірний шарм. Наприклад, просто запечене в кокотниці яйце вражає ніжністю свого смаку і відчуттів. |
Кабачок начинений під яйцем довершується саме рідким жовтком
| А хліб начинений яйцем перетворюється в неймовірно смаковиту страву
|
І звичайно ж, як не згадати абхаське хачапурі - аджарулі
■ Інгредієнти для приготування страви
■ Основні інгредієнти
|
|
|
|
■ Додаткові інгредієнти за бажанням
Інгредієнти для страви з цибулею
Гриби
|
|
Бринза
|
|
На гарнір: Каша
|
Глазуровані овочі
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви (на одну порцію):
| ||
Гарбуз (кружальце Ø ~ 10-11 см і товщиною 2-3 см)
|
1
|
шт
|
Яйце
|
1
|
шт
|
1
|
кусок
| |
Прянощі мелені
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Додаткові інгредієнти за бажанням:
| ||
Цибулина (невеличка, подрібнена)
|
1
|
шт
|
Тушенина / Копченина (подрібнена)
|
1
|
ст.ложка
|
Бринза / Сир домашній (протерті)
|
1
|
ст.ложка
|
Зелень з часником подрібнені
|
1
|
ст.ложка
|
Гарнір до страви:
| ||
Варені або печені овочі
|
-
|
до потреби
|
Глазуровані овочі
|
-
|
до потреби
|
Каша розсипчаста
|
-
|
до потреби
|
Коротка паста
|
-
|
до потреби
|
-
|
до потреби
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування найпростішого варіянту страви
|
|
|
|
●
|
Гарбуз розрізати велики ножем одним рухом, щоб вийшла рівна площина і яйце не витікало з-під гарбуза під час смаження.
|
●
|
Гарбуз можна запікати на антипригарній сковороді без жиру, або ж на звичайній, злегка змащеній і пропеченій сковороді. Масло або смалець класти всередину гарбуза безпосередньо перед заправкою яйцем.
|
1
|
Гарбуз відрізати великим ножем рівною круглою скибкою і почистити шкурину.
|
2
|
Вирізати в гарбузі по колу серцевину. Серцевину розрізати на 2-4 скибки.
|
3
|
Сковорідку розігріти на середньому вогні, злегка змастити жиром, покласти на середину гарбузове кружальце, а довкола – скибки з серцевини, накрити покришкою, стишити вогонь до нижче середнього і запікати протягом 5 хвилин.
|
4
|
Гарбуз перевернути на інший бік. Накрити покришкою і запекти ще протягом 3 хвилин.
|
5
|
В середину гарбуза покласти кусок масла, вбити в гарбуз яйце і підсмажити відкритим протягом 2 хвилин.
|
6
|
Накрити сковорідку покришкою і запікати ще до 2 хвилин до легкого загусання білка.
|
7
|
Страву до смаку посолити, приправити прянощами і відразу ж подавати на прогрітій тарілці, поклавши до потреби гарнір та свіжі овочі або соління.
|
●
|
Важливо не пересмажувати яйце! Жовток повинен залишатись рідким – в цьому і полягає весь секрет вишуканості смаку страви!
|
■ Приготування страви з начинкою
|
|
|
|
●
|
Страву можна ускладнити, поклавши всередину начинку, а зверху притрусити сиром.
|
1
|
Сковорідку розігріти на середньому вогні, злегка змастити жиром, покласти на середину гарбузове кружальце, а довкола – скибки з серцевини, накрити покришкою, стишити вогонь до нижче середнього і запікати протягом 5 хвилин.
|
2
|
Гарбуз перевернути на інший бік, покласти всередину кусок масла або смальцю, і за бажанням – столову ложку подрібненої начинки: цибуля, гриби, тушенина, копченість... Накрити покришкою і запекти ще протягом 3 хвилин.
|
3
|
Начинку злегка перемішати, вбити до начинки яйце, присипати бринзою і підсмажити відкритим протягом 2 хвилин.
|
4
|
Накрити сковорідку покришкою і запікати ще 1-2 хвилини до легкого загусання білка.
|
5
|
Страву до смаку посолити, приправити прянощами і відразу ж подавати на прогрітій тарілці, поклавши до потреби гарнір та свіжі овочі або соління.
|
●
|
Важливо не пересмажувати яйце! Жовток повинен залишатись рідким!
|
|
|
N.B.
●
|
Для страви потрібно брати гарбуз мускатного сорту (наприклад, арабатський), з якого виходять чудові кружальця для запікання.
|
●
|
Страву можна готувати порційно на невеликій сковороді, або ж дві-три порції в широкій.
|
●
|
Запечений без жиру гарбуз виходить легким і дієтичним, зберігаючи всі свої смакові принади. Те ж саме і з яйцем: воно ледь підпікається знизу, загущуючись лише в білку. Саме в цьому і полягає смаковий секрет страви.
|
Гарбуз, яйце і трохи масла – нічого зайвого,
але яскраво і смачно!
|
|
Трохи печених і глазурованих овочів лише доповнять чудову картину
| Салат з соліннями – капуста, огірки, гриби – привнесе трохи бажаної пікантності
|
Страва з пшеничною кашею та салатом з вареного буряка і свіжого гарбуза, заправленого сметаною з часником або хріном, буде не менш ефектною та смачною:
|
|
|
|
|
|
Гарбуз, начинений окрім яйця ще й цибулею з тушениною та грибами, присипаний бринзою, у супроводі відварених та глазурованих овочів, доповнених копчениною і соліннями, складе вже цілу комплексну страву для гарного обіду з друзями:
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар