Грінка начинена яйцем
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця, здавалося б, проста страва має надзвичайно вишуканий смак!
Тому що відкусивши шматок підсмаженої грінки, ви відчуваєте, як до рота вривається і заполонює його желейна ніжність жовтка, утворюючи незвичний букет хрумкої хлібної шкуринки і обтічності ледь припущеного яйця... |
Проте, надзвичайно швидка і проста страва вимагає деякого тренування і вправності.
Тому, вам прийдеться просмажити не одну таку грінку, поки ви не досягнете легкості і вивіреності в її приготуванні, але ж результат вартий певних зусиль і невдалих підходів у приготуванні страви!..
Тому, вам прийдеться просмажити не одну таку грінку, поки ви не досягнете легкості і вивіреності в її приготуванні, але ж результат вартий певних зусиль і невдалих підходів у приготуванні страви!..
Правила приготування начиненої яйцем грінки не складні, але обов’язкові, якщо ви хочете отримувати довершений результат.
По-перше, вам потрібен буде великий, гострий кухонний ніж. По-друге, хліб або батон потрібно брати черствий. От і всі головні передумови, а далі – справа технології приготування!.. |
Час підготовки:
|
3 хвилини
|
Розділ:
|
Страви з яєць
|
Час приготування:
|
5-7 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування начиненої яйцем грінки
Грінка з батона
|
Грінка з домашнього хліба і домашнього яйця
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце
|
2
|
шт
|
Скибка хліба / батона
|
2
|
шт
|
Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування начиненої яйцем грінки
|
|
1
|
Розігріти на сильному вогні сковорідку з олією.
|
2
|
Тим часом, акуратно відрізати з батона дві рівні скибки товщиною 2-3 см (в залежності від площини хліба/батона), і гострим кінцем ножа вирізати по периметру з середини м’якоть.
|
3
|
Покласти батон на розпечену сковорідку (олія повинна почати закипати) і дати йому з півхвилини пропектись, стишити вогонь.
|
4
|
Розбити в середину кожної скибки по яйцю, не порушуючи цілісності жовтка, і підсмажити протягом декількох хвилин на невеличкому вогні.
|
5
|
Обережно піддіти лопаткою скибку батону, щоб не порушити підсмаженої знизу кірки яйця, і легким спритним рухом перевернути батон на сковорідку іншою стороною.
|
6
|
Присолити і приперчити за смаком (можна притрусити зверху тертим сиром та покришеною зеленню) і досмажити батон протягом 2-3 хвилини з іншого боку до запікання знизу яйця і батону.
|
7
|
Грінку зняти лопаткою з сковорідки. Найкраще, страва смакує гарячою, але холодною також смачно.
|
|
|
N.B.
●
|
Важливо зробити рівний зріз хліба, щоб яйце не розтікалось з-під грінки! Для цього потрібно взяти гострий, великий кухонний ніж.
|
●
|
Найкраща товщина скибки хліба, коли яйце заповнює вирізану середину в рівень з хлібом. Тоді, яйце не розливається, і не залишається западини в готовій страві.
|
●
|
Щоб яйце не пристало до дна сковорідки, перед тим, як смажити начинену яйцем грінку, необхідно просмажити сковорідку, або брати сковорідку, до якої не приставатиме яйце. Найкраще, сковорідку просмажити з шматочком смальцю, або ж протерти розігріту сковорідку шматочком свіжого сала, до моменту задимлення (можна олією, але олія залишає на сковорідці шар оліфи, тому, смалець, сало або ж пряжене масло підійдуть як найкраще). Жир не повинен плавати в сковорідці, а лише потрібно змазати ним сковорідку.
|
●
|
При смаженні грінки, олії потрібно наливати, щоб низ грінки повністю занурювався в олію. Класти на сковорідку підготовлений хліб, коли олія починає закипати. Хліб потрібно гарно прогріти, але не перепікати, щоб вливши в хліб яйце, воно відразу ж запікалось і не розтікалось з-під грінки.
|
●
|
Спочатку, сковорідку розігрівати на сильному вогні, а смажити потрібно на легенькому. Важливо, не пересмажувати яйце: жовток всередині повинен залишатись рідким. Саме в цьому і полягає вся вишуканість смаку страви!
|
●
|
Гарячою, страва також надзвичайно смакує на пряженому маслі.
|
●
|
Як їсти начинену яйцем грінку:
їсти грінку бажано над тарілкою, тримаючи її вертикально і відкушуючи згори, щоб жовток не витік, а тим більше, не залив скатертину, ваш одяг, тощо...
|
●
|
Зготувавши страву з домашніх яєць і домашнього хліба, ви відчуєте всю вишуканість смаку начиненої яйцем грінки.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар