неділя, 12 квітня 2020 р.

Egg Fried in Bread

Грінка начинена яйцем
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця, здавалося б, проста страва має надзвичайно вишуканий смак!

Тому що відкусивши шматок підсмаженої грінки, ви відчуваєте, як до рота вривається і заполонює його желейна ніжність жовтка, утворюючи незвичний букет хрумкої хлібної шкуринки і обтічності ледь припущеного яйця...

Проте, надзвичайно швидка і проста страва вимагає деякого тренування і вправності.

Тому, вам прийдеться просмажити не одну таку грінку, поки ви не досягнете легкості і вивіреності в її приготуванні, але ж результат вартий певних зусиль і невдалих підходів у приготуванні страви!..

Правила приготування начиненої яйцем грінки не складні, але обов’язкові, якщо ви хочете отримувати довершений результат.

По-перше, вам потрібен буде великий, гострий кухонний ніж.
По-друге, хліб або батон потрібно брати черствий.
От і всі головні передумови, а далі – справа технології приготування!..

Час підготовки:
3 хвилини
Розділ:
Страви з яєць
Час приготування:
5-7 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування начиненої яйцем грінки


Грінка з батона

Грінка з домашнього хліба і домашнього яйця

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце
2
шт
Скибка хліба / батона
2
шт
Олія для смаження
-
за потребою
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком

■ Порядок приготування начиненої яйцем грінки


1
Розігріти на сильному вогні сковорідку з олією.
2
Тим часом, акуратно відрізати з батона дві рівні скибки товщиною 2-3 см (в залежності від площини хліба/батона), і гострим кінцем ножа вирізати по периметру з середини м’якоть.
3
Покласти батон на розпечену сковорідку (олія повинна почати закипати) і дати йому з півхвилини пропектись, стишити вогонь.
4
Розбити в середину кожної скибки по яйцю, не порушуючи цілісності жовтка, і підсмажити протягом декількох хвилин на невеличкому вогні.
5
Обережно піддіти лопаткою скибку батону, щоб не порушити підсмаженої знизу кірки яйця, і легким спритним рухом перевернути батон на сковорідку іншою стороною.
6
Присолити і приперчити за смаком (можна притрусити зверху тертим сиром та покришеною зеленню) і досмажити батон протягом 2-3 хвилини з іншого боку до запікання знизу яйця і батону.
7
Грінку зняти лопаткою з сковорідки. Найкраще, страва смакує гарячою, але холодною також смачно.


N.B.
Важливо зробити рівний зріз хліба, щоб яйце не розтікалось з-під грінки! Для цього потрібно взяти гострий, великий кухонний ніж.
Найкраща товщина скибки хліба, коли яйце заповнює вирізану середину в рівень з хлібом. Тоді, яйце не розливається, і не залишається западини в готовій страві.
Щоб яйце не пристало до дна сковорідки, перед тим, як смажити начинену яйцем грінку, необхідно просмажити сковорідку, або брати сковорідку, до якої не приставатиме яйце. Найкраще, сковорідку просмажити з шматочком смальцю, або ж протерти розігріту сковорідку шматочком свіжого сала, до моменту задимлення (можна олією, але олія залишає на сковорідці шар оліфи, тому, смалець, сало або ж пряжене масло підійдуть як найкраще). Жир не повинен плавати в сковорідці, а лише потрібно змазати ним сковорідку.
При смаженні грінки, олії потрібно наливати, щоб низ грінки повністю занурювався в олію. Класти на сковорідку підготовлений хліб, коли олія починає закипати. Хліб потрібно гарно прогріти, але не перепікати, щоб вливши в хліб яйце, воно відразу ж запікалось і не розтікалось з-під грінки.
Спочатку, сковорідку розігрівати на сильному вогні, а смажити потрібно на легенькому. Важливо, не пересмажувати яйце: жовток всередині повинен залишатись рідким. Саме в цьому і полягає вся вишуканість смаку страви!
Гарячою, страва також надзвичайно смакує на пряженому маслі.
Як їсти начинену яйцем грінку: їсти грінку бажано над тарілкою, тримаючи її вертикально і відкушуючи згори, щоб жовток не витік, а тим більше, не залив скатертину, ваш одяг, тощо...
Зготувавши страву з домашніх яєць і домашнього хліба, ви відчуєте всю вишуканість смаку начиненої яйцем грінки.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар