понеділок, 3 серпня 2020 р.

Egg en Cocotte

Яйце в кокотниці
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 



Яйце в кокотниці – це ще один мазок на чарівній палітрі смаків страв з яєць, це ще один крок в безмежний світ кулінарії і магії самого яйця.

Яйце, трохи масла, дрібка солі, до смаку спецій... і в кокотниці витворюється неймовірно ніжна і смачна страва, яка звичайну вечерю перетворює у вечерю романтичну, вишукану, незабутню...

Яйце в кокотниці має безліч варіацій і нюансів: просто яйце з маслом, з беконом, шинкою, печерицями, зеленню, овочами... Перелік складників вичерпати просто неможливо, але щоразу, вас вражатиме вишуканість цієї страви.

Та все ж, спочатку, варто зготувати страву за найпростішим рецептом, від якого ви будете в не меншому захваті, ніж від складніших її видозмін...


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з яєць; Яйця
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Франція
Посуд: Кокотниця керамічна
Ø 6-7 см в основі; h ~ 4 см
К-сть порцій:
1 яйце на порцію

■ Інгредієнти для приготування яйця в кокотниці


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйце
1
шт
Масло
1
кусочок
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сир тертий
1
кусочок
Зелень петрушки / Кропу / Кінзи / Базиліку...
1
гілочка

■ Порядок приготування яйця в кокотниці


Яйце готують в керамічній кокотниці (Ø 6-7 см в основі і h ~ 4 см) на водяній бані.
1
В широку каструлю налити води, щоб вода підходила на 1/2 висоти кокотниці та поставити на вогонь закипати.
2
Змастити кокотницю шматочком масла.
3
Обережно, щоб не порушити жовток, вбити яйце в кокотницю.
4
До смаку посолити, поперчити, притрусити дрібкою тертого сиру.
5
Покласти зверху шматочок масла.
6
Поставити кокотницю в каструлю з киплячою водою (кокотниця не повинна плавати) і варити на водяній бані доки білок не загусне (8-10 хвилин). Жовток повинен залишитись рідким.
7
При подачі страви, трохи притрусити яйце посіченою зеленню.


N.B.
Важливо, не переварювати білок. Білок повинен загуснути, але не бути тугим, тому, в залежності від розміру яйця, 8-10 хвилин відварювання на водяній бані достатньо.
Як і в будь-якій простій страві, в яйці в кокотці важить якість продуктів. Найсмачніше воно виходить з домашніх яєць! Оригінальний присмак страві придасть також пряжене масло або масло пряжене з прянощами.


Яйце з козиним сиром, пряним пряженим маслом, копченою паприкою і зеленою цибулею набувє яскравих смакових нот і чудово смакує з пастою:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар