Яйце в кокотниці
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Яйце в кокотниці – це ще один мазок на чарівній палітрі смаків страв з яєць, це ще один крок в безмежний світ кулінарії і магії самого яйця.
Яйце, трохи масла, дрібка солі, до смаку спецій... і в кокотниці витворюється неймовірно ніжна і смачна страва, яка звичайну вечерю перетворює у вечерю романтичну, вишукану, незабутню... |
Яйце в кокотниці має безліч варіацій і нюансів: просто яйце з маслом, з беконом, шинкою, печерицями, зеленню, овочами... Перелік складників вичерпати просто неможливо, але щоразу, вас вражатиме вишуканість цієї страви.
Та все ж, спочатку, варто зготувати страву за найпростішим рецептом, від якого ви будете в не меншому захваті, ніж від складніших її видозмін... |
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Яйця
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Франція
|
Посуд: Кокотниця керамічна
|
Ø 6-7 см в основі; h ~ 4 см
|
К-сть порцій:
|
1 яйце на порцію
|
■ Інгредієнти для приготування яйця в кокотниці
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Масло
|
1
|
кусочок
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Сир тертий
|
1
|
кусочок
|
Зелень петрушки / Кропу / Кінзи / Базиліку...
|
1
|
гілочка
|
■ Порядок приготування яйця в кокотниці
|
|
●
|
Яйце готують в керамічній кокотниці (Ø 6-7 см в основі і h ~ 4 см) на водяній бані.
|
1
|
В широку каструлю налити води, щоб вода підходила на 1/2 висоти кокотниці та поставити на вогонь закипати.
|
2
|
Змастити кокотницю шматочком масла.
|
3
|
Обережно, щоб не порушити жовток, вбити яйце в кокотницю.
|
4
|
До смаку посолити, поперчити, притрусити дрібкою тертого сиру.
|
5
|
Покласти зверху шматочок масла.
|
6
|
Поставити кокотницю в каструлю з киплячою водою (кокотниця не повинна плавати) і варити на водяній бані доки білок не загусне (8-10 хвилин). Жовток повинен залишитись рідким.
|
7
|
При подачі страви, трохи притрусити яйце посіченою зеленню.
|
N.B.
●
|
Важливо, не переварювати білок. Білок повинен загуснути, але не бути тугим, тому, в залежності від розміру яйця, 8-10 хвилин відварювання на водяній бані достатньо.
|
●
|
Як і в будь-якій простій страві, в яйці в кокотці важить якість продуктів. Найсмачніше воно виходить з домашніх яєць! Оригінальний присмак страві придасть також пряжене масло або масло пряжене з прянощами.
|
|
|
Яйце з козиним сиром, пряним пряженим маслом, копченою паприкою і зеленою цибулею набувє яскравих смакових нот і чудово смакує з пастою:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар