середу, 13 березня 2024 р.

Wheat Porridge

Пшенична каша
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Пшенична каша з крупи грубого помелу надзвичайно ароматна і приємна в роті на дотик. І звичайно ж, має всі корисні властивості самої пшениці.

Якщо порівнювати властивості пшеничної крупи з іншими, то вона є досить поживною, але більш збалансованою в плані калорійности і стоїть десь посередині між пшоном і ячмінною крупою.

Це також стосується і її слизового компоненту та її перетравлюваности: якщо пшоняна каша є досить сухою, дуже калорійною і досить важкою для травлення, до якого ячна крупа є в повній протилежности, то пшенична каша зберігає баланс між двома останніми.

Розділ:
Каша
Час підготовки:
5 хвилин
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Казанок або каструля з товстим дном
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування пшеничної каші


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Крупа пшенична
1
склянка
Вода
1,5
склянки
Сіль
-
до смаку
Масло
1
ст.ложка

■ Порядок приготування пшеничної каші


1
1,5 склянки води поставити закип’ячуватись.
2
Якщо пшенична крупа грубого помелу, то її промити в декількох водах, акуратно зливаючи можливе засмічення та порожнисті зерна.
3
Висипати крупу в киплячу воду, стишити вогонь до середнього, посолити і помішуючи, довести до кипіння і початку загусання.
4
Каструлю накрити покришкою і якщо ви готуєте на електроплиті, то вимкнути конфорку, накрити каструлю грубим рушником і залишити кашу умліватись на 30 хвилин, щоб каша умлівала на залишковому теплі конфорки.

Якщо ви готуєте на газу, то поставити каструлю на розсікач полум’я, стишити вогонь до мінімуму, щоб він лише підтримував гарячим розсікач, накрити каструлю рушником, слідкуючи, щоб вогонь не торкався рушника і залишити на 15 хвилин. Через 15 хвилин вимкнути вогонь, щоб каша умлівала на залишковому теплі розсікача полум’я.
В кінці приготування, можна покласти зверху каші трохи масла, накрити покришкою і рушником та дати постояти ще декілька хвилин, щоб масло розтануло.


N.B.
Готова каша смакує з маслом, а також як гарнір до будь-яких овочевих, м’ясних або рибних страв.
Якщо відкинути всілякі розумні цифри щодо холестерину, клітковини, жирів, білків та вуглеводів, і ще чогось там, якими нас закидають всілякі реклами та дослідження, то можна найперше сказати, що каша є корисною для шлунка, особливо в’язка та рідка. Це я можу вже напевне стверджувати з власного досвіду. Свого часу, мені доводилось бувати по роботі в різних куточках світу й окремих країн, коли постійно була зміна режиму харчування, переміна незвичних страв і часу обідів, тощо, і коли в меню була каша, я замовляв саме кашу, часто – манну, за що мав кепкування від колег, але жодного разу, я не страждав шлунком, на відміну від тих же колег…
Заняття спортом: для тих, хто займається спортом або тяжкою фізичною працею, каша є необхідним елементом щоденного харчування.


Здобривши пшеничну кашу маслом або олією, ми вже отримуємо надзвичайно ароматну та смачну страву:


Пшенична каша є чудовим гарніром як для салатів, так і для тушкованих овочів, м'ясних страв, тощо...:
   


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар