неділю, 3 березня 2024 р.

Beet and Horseradish Salad

Салат буряковий з хріном
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Це чудовий зимовий слат, який буде корисним і на початку весни, адже окрім приємних гострих відчуттів, ця біологічно активна страва дарує нам і чималенько корисних для організму мікро- та макроелементів, вітамінів і ряд інших профілактичних засобів.

Наприклад, буряк має багато фізіологічно активних речовин у кількостях, що мають лікувально-профілактичне значення.

Хрін, окрім інших властивостей, є ефективним профілактичним засобом від грипу, а також він багатий на мікроелементи і вітаміни.

Ягідний оцет, як і сметана, також, окрім інших своїх властивостей, є гарними біологічно активними продуктами.

І звичайно ж, цей салат стане гарною закускою для тих, хто любить гострі страви!..

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Буряк (2 буряка)
600
г
Хрін (1-2 корінця)
80
г
1-2
ст.ложки
Кориця мелена
1
кав.ложка
Сметана
1
склянка
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування страви


1
Буряк відварити або запекти в лушпинні до готовності.
Поки вариться буряк приготувати приправу з хрону:
2
Хрін помити, зішкребти шкуринку і натерти на дрібній тертці.
3
Добавити до хрону сметану, до смаку сіль та ягідний оцет і вимішати.
4
Варений або печений буряк почистити, тоненько нашаткувати або натерти на буряковій тертці, посипати корицею і вимішати.
5
Буряк подавати порційно, до смаку приправляючи підливою з хрону.
Буряковий салат є чудовою зимовою вітамінною стравою!



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар