Бабка з кабачками
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Бабка з кабачками, перш за все, вражає своїм м’яким і тендітним дотиком, що завдячується тоненьким кабачковим скибочкам, які злегка запеленані в таке ж ніжне та м’яке тісто, яке перетворившись радше на підливу, грає в роті ледь помітним оксамитом...
|
Покуштувавши бабку щойно з вогню, вас захоплює ненаситне бажання з’їсти її всю і відразу!..
Холодною ж, окрім ніжного смаку, бабка вражає овочевою яскравістю, прохолодою і свіжістю, особливо у супроводі склянки гарного вина.
Холодною ж, окрім ніжного смаку, бабка вражає овочевою яскравістю, прохолодою і свіжістю, особливо у супроводі склянки гарного вина.
Легкий і ніжний смак кабачкової бабки уводить нас в певну оману щодо поживності, тому що в якусь мить, починаєте відчувати, що погарячкували, підкладаючи в тарілку ще і ще смаковитого пирога, бо наситились, і що не такий вже він і легкий та дієтичний, але всьому причина невгамовна привабливість цієї випічки!..
|
|
|
І саме цим, кабачкова бабка нагадує нам, що кабачки не така вже й проста городина, тому що може дивувати нас своїми кулінарними проявами, своєю пухкістю, м’якістю і субтильністю як в дотиковому, так і у смаковому відношенні. І ми відчуваємо, що саме в бабці кабачки проявляються якнайкраще, тому що цю страву ми готові споживати і гарячою, і в якості закуски, і перекуски, і легкої вечері.
Оскільки сезон кабачків відкрито, то варто сповна скористатися його принадами...
Оскільки сезон кабачків відкрито, то варто сповна скористатися його принадами...
Розділ:
|
Бабка, Кабачки,
|
Час підготовки:
|
20 хв
|
Температура і
Час випікання: |
180-190 °C
45 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Форма Ø 24 см, Пекарський папір:
круг Ø 24 см + смужка 72х7 см |
К-сть порцій:
|
6
|
■ Складники для приготування бабки з кабачків
Кабачки
|
Яйця
|
Сметана
|
Борошно
|
Сир твердий тертий
|
Сода / Розпушувач
|
Часник
|
Чорний перець, мускатний горіх
|
Складник
|
К-сть
|
Од вим
|
Кабачки середнього розміру (по 200-250 г)
|
3
|
шт
|
Яйця (по ≥60 г)
|
6
|
шт
|
Сметана
|
100
|
мл
|
Борошно
|
100
|
г
|
Сир тертий (Пармезан / Ґрюєр / Конте / Чеддар…)
|
50
|
г
|
Сода + Ягідний оцет / Розпушувач (1 пакетик)
|
1
|
ч.ложка
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Мускатний горіх мелений
|
½
|
кав.ложки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування бабки з кабачків
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Всі продукти прогріти до кімнатної температури.
|
●
|
Роз’ємну форму вистелити пекарським папером.
|
1
|
Жовтки відділити від білків і розтерти з сіллю до побіління в невеликій мисці (5-10 хв).
|
2
|
Сметану злегка збити в мисці для замісу і потроху додаючи жовтки, розмішати до однорідності.
|
3
|
Часник вичавити на часничниці або посікти до замісу, а також додати прянощі, погашену оцтом соду або розпушувач, половину сиру і вимішати до однорідності.
|
4
|
Порційно увести крізь сито борошно, вимішуючи рідке тісто без грудочок.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
|
5
|
Кабачки нарізати якомога тоншими кружальцями або скибками, викласти до замісу і акуратно перемішати, щоб кожен шматок кабачка був скупаний у замісі.
|
6
|
Білки збити з сіллю до стійкої піни (5-10 хв) і обережно, розміреними рухами увести в заміс, сильно не вимішуючи, щоб не поруйнувати збиті білки.
|
7
|
Викласти заміс в роз’ємну форму, не притискуючи розрівняти, припорошити залишком сиру і поставити в розігріту духовку.
|
●
|
Випікати при 180-190 °C 45 хвилин.
|
8
|
Спечену бабку дістати з форми і подавати гарячою, приправляючи сметаною або сметаною з часником, або іншою молочно-кислою приправою.
|
●
|
Кабачкова бабка смакує як гарячою, так і холодною. Якщо ви подаватимете бабку холодною, то спочатку охолодити її в формі, потім, зняти пекарський папір і покласти на декілька хвилин на серветку, щоб вийшла зайва волога з дна пирога та нарізати бабку на потрібну кількість порцій.
|
●
|
Бабка смакує з сметаною або з сметанно-часниковою приправою, або з огірковою юшкою таратор (в тараторі, огірки натерти на тертці).
|
■ Можливі приправи для бабки з кабачків
Сметана
|
Огіркова юшка таратор (огірки терті на тертці)
|
N.B.
●
|
Кабачки невеликого розміру легше нарізати та зрошувати тістом. Страва вийде яскравішою, якщо взяти кабачки з жовтогарячою та темнозеленою шкуринкою.
|
●
|
Замість пекарського паперу, форму можна змастити смальцем або маслом і притрусити панірувальними сухарями.
|
●
|
Як на мене, то кабачки не дуже люблять різні прянощі, але чорний перець, мускатний горіх та імбир чудово доповнюють їх смакові особливості.
|
|
|
Щойно з вогню, бабка з кабачками смакує якнайкраще: на дотик, вона пухка, ніжна, м'яка, тендітна, оксамитова..., легка на смак своєю субтильністю. Приправлена сметаною або сметанно-часниковою приправою, або таратором, вона вмить зникає з тарілки...
|
|
|
|
Холодною, кабачкова бабка є чудовою закускою або ж перекускою, залишаючись ніжною і смаковитою, а в компенсацію жару, вона отримує яскравий та креативний розріз…
|
|
|
|
Шинка, різні сири безвідмовно складуть холодній бабці смаковиту компанію в якості закуски до склянки вина або чарки горілки…
|
|
|
|
|
|
І беззаперечно – ця страва дарує не лише сите задоволення, але й гарний настрій!..
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар