неділю, 19 грудня 2021 р.

Ground Meat

Фарш м’ясний
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Гарний м’ясний фарш – це запорука смачної з нього страви!

Тому що він дає таку ж соковиту, з легким присмаком свіжих трав готову страву, як і відбивна з куска свіжини…

Звичайно ж, можна купити вже готовий фарш в магазині, або безпосередньо змолоти у м’ясника, але приготовлений удома, з гарної свіжини фарш перевершить у стравах найвитонченіший кулінарний витвір!..

Тому що перше і головне правило приготування фаршу – це свіжина! Фарш, приготовлений з м’яса, яке заморожувалось, потім розморожувалось, потім лежало у вітрині-холодильнику, потім перемелювалось, витворить звичайну фаст-фудівську страву для задоволення організму в денних калоріях, білках, жирах, і не більше…

Тому що фарш має численні варіації, які впливають на смакові та дотикові відчуття кінцевої страви. Адже способів подрібнення м’яса існує декілька, кожен з яких дає власну, характерну якість, в залежності від того, що ви хочете зготувати і як швидко.

Якщо ви готуєте страву на двох-чотирьох, то м’ясо можна подрібнити безпосередньо перед приготуванням страви, що займе у вас від двох до п’яти хвилин.

Тобто, найпростіший спосіб подрібнити м’ясо – це нарізати його ножем на тоненькі смужки, а потім подрібнити на невеличкі кубики. Все дуже просто, швидко, соковито і смаковито!..


Наприклад, для січеників з нарізаного м’яса, або для баклажанів, начинених м’ясом...

Такий фарш можна обсмажити протягом двох-трьох хвилин на сковорідці самостійно або з цибулею і отримати за п’ять хвилин чудову м’ясну страву, в якій зберігається весь смаковий і корисний набір свіжого м’яса: м’ясний сік, а отже і чудовий смак, а також вітаміни та інші біологічно активні мікро-макроелементи. Найпростіші страви – найсмачніші!.. і найкорисніші!..

При цьому, ви використовуєте мінімум кухонного обладнання, зекономивши сили та ресурси на митті додаткового посуду!..

Практично подібного ефекту можна досягти злегка подрібнивши м’ясні кубики, які можуть бути і грубішими, протягом декількох секунд у блендері.

В залежності від часу подрібнення, можна отримати грубіший або тонший фарш, але не варто перемелювати м’ясо на пасту, тому що тоді втрачається м’ясний сік, який як раз і робить страву соковитою та смаковитою, як наприклад, в тих же січениках.


Але якщо вам потрібно приготувати близько одного кілограма фаршу і більше, то варто скористатись м’ясорубкою.

При цьому, не зважаючи на різні способи подрібнення м’яса, підготвока до самого подрібнення завжди однакова.

Побутові м’ясорубки не такі потужні, як промислові, тому, часто досить складно перемолоти м’ясо на фарш, особливо, свинину або баранину, оскільки ці види м’яса досить жирні і в них забагато плівок і прожилок. Саме тому, свіже м’ясо досить важко нарізати і подрібнювати, а також існує проблема намотування плівки на ножа м'ясорубки.

А як це зробити легко і без великого напруження, піде мова далі.


Щоб легко, швидко та безпечно нарізати м’ясо, як і будь-які інші продукти або страви, потрібно, перш за все, мати гарні, гострі ножі для м’яса, принаймні два:

Ніж для нарізки – це довгий тонкий ніж, що звужується до гострого вістря, і який є одним з найдовших кухонних ножів (лезо – 20-25 см). Він не широкий і тому, при нарізанні м’яса, виникає менше опору, що дозволяє отримувати чисті та однорідні розрізи.

Цей ніж як найкраще підходить для подачі м’яса свинини, баранини, яловичини або птиці, оскільки він дає тонкі, акуратні скибки однакового розміру.

Ним також можна нарізати великі фрукти та овочі – дині, кавуни, гарбузи, кабачки, які важко розрізати за допомогою коротших або ширших ножів.

Довге тонке лезо також чудово підходить для розрізання пирогів та тортів, оскільки його довжина достатня, щоб нарізати ідеальні скибки одним плавним рухом.

Ніж для філе – найкраще підходить для обрізання з м’яса плівок, сухожилля, жиру, можливих залишків кісток та хрящів, не руйнуючи навколишню м’якоть.

Ніж з достатньо тонким, гнучким лезом невеликого розміру (~15 см) є легким, маневреним, зручним та простим у використанні.

Тому, зробивши певну інвестицію у два ножі подібного типу, ви будете вражені, наскільки легко обробляти як м’ясо, так і деякі інші продукти.

А при належному використанні та догляді, ці ножі послугують не лише вам, а й спадкоємцям…


Ніж, який набагато старший за мене, і який дістався мені ще від діда, 
але який залишається незамінним при розробці м’яса, 
а також деяких інших продуктів

Час підготовки:
15-30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса
Час заморожування:
Декілька годин
Необхідне обладнання:
2 гострих ножі для м’яса, дошка, блендер, м’ясорубка
Час подрібнення:
5-20 хвилин
К-сть порцій:
за потреби

■ Інгредієнти для подрібнення м’яса


Свинина: м'якоть з стегна

Яловичина: м'якоть з стегна


Інгредієнти
Кількість
Од вим
М’якоть баранини / свинини / яловичини
-
за потреби

■ Порядок подрібнення м’яса


Свинина



Яловичина

Ножі для м’яса надзвичайно гострі, тому, під час обробки м’якоті, необхідно бути уважним, обережним і зосередженим.
Купивши гарну свіжину на фарш, та й для інших страв, необхідно якомога швидше обробити м’ясо, щоб воно не стекло м’ясним соком і не втратило трав’янистої свіжості. Але перед тим, як приступити до підготовки м’яса на фарш, обов’язково охолодіть його протягом двох-трьох годин у відсіку холодильника для зберігання свіжого м’яса або у морозилці.
1
Спочатку, потрібно зрізати з м’яса ножем для філе можливі жили, плівки, жир, кісточки та хрящики, обрізаючи м’ясо уздовж волокон, при цьому, намагайтесь якомога менше пошкоджувати плоть, щоб зберегти максимум соку, але не бійтесь зрізати всі плівки, навіть якщо захоплюватимете частину м’яса, тому що натомість, ви отримаєте ніжну і соковиту м’якоть для фаршу.
2
Обрізки відкладайте окремо. Вони чудово підійдуть для приготування бульйонів, печень, бограча, тощо…
3
Тепер, розріжте м’ясо на смужки товщиною 2-3 см. Розрізані м’ясні смужки викласти на деку і заморозити до твердого стану, але не переморожувати, щоб м’ясо можна було легко нарізати.
4
Підморожені смужки нарізати на кубики. Яловичину можна нарізати до 2 см, а свинину і баранину дрібніше – до 1 см.
5
Якщо м’ясні кубики занадто розморозились, то їх варто розстелити тонким шаром на деку і знову підморозити, поки ви підготовлюватимете м’ясорубку. Але сильно кубики не переморожуйте, щоб м’ясорубка могла легко перемелювати м’ясо.
6
Перемолоти підготовлені кубики на м’ясорубці. Фарш готовий!
7
Фарш порційно, тонким шаром або невеликими брусками, розкласти в поліетиленові пакети або інші герметичні ємності і заморозити.
Можливо, вам ця справа здасться трохи марудною, але вона варта того, щоб легко отримати неймовірно свіжий та ніжний фарш.


Свинина

Яловичина

N.B.
Фарш потрібно морозити в герметичній упаковці, щоб він не обвітрювався і не висихав.
За звичай, при приготуванні страв з фаршу, потрібно корегувати фарш на жирність. Найкраще страви з фаршу, як наприклад січеники, перець начинений, голубці, тощо…, смакують, якщо вони в міру жирні, не пісні. Вони виходять тоді соковитими і смаковитими. Тому потрібно добавляти до фаршу певну кількість сала, яке можна подрібнити за таким же принципом, як і м’ясо, безпосередньо перед приготуванням страви.


Сало


Деякі страви з м'ясним фаршем:


















Січеники, начинені


грибами, цибулею і сиром


Кебаб
Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар