четвер, 2 грудня 2021 р.

Cottage Cheese Pudding

Бабка з сиру
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Бабка з сиру – це пухкий, повітряний десерт, яким можна достойно завершити найромантичнішу вечерю, і який залишить в роті післясмак насолоди, у передчутті ще більшої насолоди...

І якщо ви вже куштували ромову бабку, рецепт якої є в блозі Cookery Travel, то зрозумієте попереднє пояснення цього кондитерського шедевру.

Бабrа з сиру подається гарячою, щойно з печі, і чудово смакує у супроводі будь-якої солодкої поливки: збитих вершків, збитої сметани, заварного крему, ягідного сиропу, варення, киселю… і можна перелічувати ще довго, з чим вона смакує найліпше.

А гаряча бабка у супроводі гарного десертного напою лише довершить ваш захват!..


Страва схожа за смаком з запіканкою з сиру, але її структура пухкіша і легша, від чого в роті з’являється відчуття повітряного, невагомого, солодкого сирного присмаку.

Тому що сирну бабку можна спокійно віднести до бісквітних пирогів, та й готується вона подібно до бісквітів.

Але ще раз хочу наголосити, що куштувати її потрібно гарячою, щойно з печі, тому що охолоджуючись, вона сідає, ущільнюється, стаючи вже сирним пирогом, втрачаючи свою повітряність, хоча, залишається такою ж смачною стравою!..

Щоб не зруйнувати при подачі структуру виробу, найкраще, бабку випікати в порційних формах об’ємом 200-250 мл, в яких її порційно і подавати. В такому разі, вона виходить найкондиційнішою.

Хоча, можна взяти одну форму об’ємом близько 2 л, але подавати її потрібно відразу ж, розрізаючи безпосередньо на столі при подачі.

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з сиру
Час замішування тіста:
30 хвилин
Необхідний посуд:
8-10 форм по 200-250 мл
або 1 форма 2 л
Температура
і час запікання:
175 °C
30-35 хвилин
К-сть порцій:
8-10 порцій

■ Інгредієнти для приготування бабки з сиру



В якості ароматизатора можна взяти ваніль, ром, цедру одного з цитрусових: лимон, апельсин, мандарин, грейпфрут, або ж суміш цедри з різних плодів.

Варіанти поливки:


Сметана


Збита сметана або вершки


Збиті з цукром сметана або вершки










Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Сир кисломолочний
500
г
Масло розм’якшене до кімнатної температури
125
г
Цедра з лимона / апельсина / мандарина / грейпфрута / 
Ваніль / Ром
1
шт
Крохмаль
40
г
Яйця великі
6
шт
Цукор
200
г
Для поливки:
-
-
-
до смаку

■ Порядок приготування бабки з сиру


Розім'яти сир


Змішати сир з цедрою, маслом, крохмалем


Розтерти жовтки з цукром


Змішати жовтки з сиром


Збити білки в стійку піну


Порційно добавляючи, увести в сирне тісто


Вимішувати обережно, не переминаючи


Викласти у змащену маслом форму


Змащену форму можна присипати цукром,


а також притрусити цукром зверху


Бабка повинна залишатись живою в середині,

з приємною, рум'яною скоринкою

Всі інгредієнти прогріти при кімнатній температурі протягом декількох годин.
1
Сир гарно розім’яти за допомогою товкача, добавити розм’якшене масло,  крохмаль, лимонну цедру або ваніль, або тощо і вимісити до однорідності.
2
Жовтки збити з цукром до повного розчинення цукру та білуватого кольору, увести в сирну суміш і вимішати до однорідності.
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
3
Білки збити до стійкої піни і обережно увести до сирного тіста, перемішуючи широким рухом знизу вгору, не переминаючи.
4
Змастити маслом неглибоку форму для випікання об’ємом 2 л або 10 порційних форм об’ємом по 200-250 мл.
5
За бажанням, притрусити середину форми або форм кількома ложками цукру, понахиляти форму або форми, щоб цукор вкрив дно і боки, надлишки висипати. Цукор дасть карамелізовану скоринку.
6
Викласти тісто у форму або в форми, легенько, не притискаючи, розрівняти верх і притрусити злегка цукром.
7
Стишити вогонь до 175-180 °C і випікати 30-35 хвилин до підрум’янення верху. В центрі, бабка повинна залишатись «живою», трішки коливатись, «грати».
Смакує гарячою, тому, подавати відразу ж з вогню!
Страву довершить будь-яка фруктово-ягідна, вершкова, шоколадна підлива, тощо...



N.B.
Якщо Запіканку з сиру можна віднести до солодких страв, то бабка з сиру – це чудовий солодкий десерт. Головне, ще раз наголошую на цьому, смакує вона гарячою, відразу ж з вогню! І важливо – не перетримувати її в духовці, тому що бабка повинна залишатись в середині «живою», з підрум’яненою але не перепаленою скоринкою.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар