неділю, 26 грудня 2021 р.

Minced Meat Cutlets Stuffed with Mushrooms and Onion

Січеники начинені грибами і цибулею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Начинені січеники – це ті ж самі січеники, але з додатковою смаковою і дотиковою нотками, які зі смачної страви роблять неймовірно смачний кулінарний шедевр.

Саме тому, січеники залежать від якості фаршу. І ви відчуєте та зрозумієте це, коли приготуєте м’ясний фарш, скориставшись порадами, поданими в рецепті Фарш м’ясний.

Січеники можна начинити, наприклад, підсмаженою з грибами або салом цибулею, сиром, чорносливом, м’ясним паштетом, зеленню, тощо… Головне, щоб начинка була м’якою, ніжною і не входила в протиріччя з м’ясним фаршем.


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса
Час смаження однієї порції:
6 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
15-16 січеників

■ Інгредієнти для приготування начинених січеників



Різна начинка вноситиме свою характерну родзинку до страви:


Різні виду сиру завжди створюватимуть інший присмак,


а сир з зеленою пліснявою привнесе особливий смак




Подрібнені часник і зелень


Сало і смалець для смаження січеників і начинки

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для січеників:
-
-
500
г
Картопля середнього розміру
1
шт
Цибуля середнього розміру
2
шт
Яйця
2
шт
Сухарі панірувальні / Борошно
3-4
ст.ложки
Сметана / Вершки / Молоко
50
мл
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для начинки:
-
-
Цибуля середніх розмірів
1
шт
Гриби свіжі / морожені
100
г
Часник
2-3
зубки
Сир / Бринза
50
г
Смалець / Олія для смаження грибів
1-2
ст.ложки
Шматочок сала для змащення сковорідки при смаженні січеників
-
за потребою

■ Порядок приготування страви

■ Приготування начинки і фаршу для січеників


Як приготувати фарш ви можете прочитати в рецепті Фарш м’ясний.
Січеники виходять соковитими і смачними, коли фарш для них є достатньо жирним, тому, скоригуйте його жирність до свого смаку або вподобання. Для цього, потрібно подрібнити ножем або в блендері, або змолоти на м’ясорубці необхідну кількість сала, як описано в рецепті Фарш м’ясний.
1
Спочатку, приготувати начинку: часник почистити і подрібнити, гриби і цибулю подрібнити і обсмажити в жирі до розм’якшення цибулі, але не пересмажувати, до смаку посолити і поперчити. Зняти з вогню, охолодити, добавити подрібнений часник і вимішати.
2
Приготувати фарш: Яйця, прянощі, сіль, сметану добавити до фаршу і вимісити до однорідності.
3
Картоплину та цибулину почистити, натерти на терці до фаршу (картоплину – на середній; цибулину – на грубій терці) і все вимішати. Скорегувати на сіль та перець.
4
Панірувальні сухарі або борошно додати до суміші але не перебільшувати, щоб не отримати борошняну консистенцію і смак борошняних оладків, а лише для наповнення і скріплення січеників, вимішати до однорідності. Кінцевий фарш не повинен бути густим, борошняним, а на межі рідкого та загущеного стану.

■ Формування і смаження січеників

Формування січеників з панірувальними сухарями:



Замість панірувальних сухарів можна сформувати січеники з борошном:



Сковорідку поставити розігріватись на середній вогонь. Поки сковорідка розігрівається, почати формувати січеники.
1
Мілку тарілку притрусити панірувальними сухарями або борошном, викласти не повну столову ложку фаршу, злегка його розпластати на оладок.
2
Викласти на фарш трохи грибної начинки (~1 кав.ложка), або будь-якої іншої начинки, накрити зверху неповною столовою ложкою фаршу і долонями сформувати круглої або овальної форми млинець, обкатавши його з усіх боків у борошні або в сухарях. Подібним чином сформувати ще 2-3 січеники на одну сковорідку, кладучи їх на притрушену борошном або сухарями тарілку.
3
Викласти сформовані січеники на розігріту на середньому вогні і змащену шматочком сала сковорідку.
4
Обсмажити січеники на середньому вогні до золотавої скоринки (~3 хв), перевернути січеники на інший бік і обсмажити до золотавої скоринки з іншого боку (ще ~3 хв).
5
Поки досмажується попередня порція січеників, сформувати наступну порцію. Обсмажувати за тим же принципом, як і першу порцію.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню!


Січеники, замішані та сформовані з сухарями і смажені на сковорідці, змащеній шматочком сала

Січеники, замішані та сформовані з борошном і смажені на розтопленому смальці

N.B.
Начинкою можуть слугувати також інші подрібнені складові, але з м’якою, ніжною консистенцією: чорнослив, зелень, буженина, паштети, різні види сиру, тощо… І щоразу, ви отримуватимете інші смакові відтінки.
Обвалюючи січеники в панірувальних сухарях, ви отримуєте хрумкішу скоринку при смаженні; борошно дає м’якшу структуру.
Обсмажувати січеники можна і в більшій кількості жиру, наприклад, в розтопленому смальці, але на змащеній салом сковорідці вони виходять сухішими, легшими і не жирними.
Формувати січеники і викладати їх на сковорідку потрібно швидко і порційно, тому що полежавши в очікуванні формування інших січеників, вони починають прилипати до тарілки і в цьому випадку, їх важче перекласти на сковорідку, оскільки, можна порушити їх форму і цілісність.
Можна сформувати певну кількість січеників, викладаючи їх на притрушене борошном або сухарями деко, і заморозити. Після морозилки, дати січеникам полежати хвилин 15 при кімнатній температурі, щоб вони трохи відійшли, але не розморожувати. Обсмажуючи їх з іншого боку, можна накрити кришкою.
Замість панірувальних сухарів та борошна, в фарш можна покласти розмочений в молоці протягом 10-15 хвилин і віджатий черствий хліб. В цьому разі, сметану або вершки, або молоко в фарш не добавляти.
Особисто мені, подобається класти у фарш саме сметану, тому що окрім м’якості, вона додає готовому січенику приємний кисломочний присмак. Тобто, можете вибирати на свій смак і наявність під рукою: молоко, вершки чи сметана…



Січеники, замішані та сформовані на панірувальних сухарях, мають пухку структуру, хрумку скоринку і соковиту начинку:


Січеники, замішані та сформовані на борошні, мають м’якшу структуру, але таку ж хрумку скоринку і соковиту начинку:



Січеники можна притрусити


підсмаженою з грибами цибулею


Надзвичайно смакують січеники під яйцем, коли жовток
м'якоть страви


залишається рідким і при розрізі, зрошує соковиту 




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар