Січеники начинені грибами і цибулею
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Начинені січеники – це ті ж самі січеники, але з додатковою смаковою і дотиковою нотками, які зі смачної страви роблять неймовірно смачний кулінарний шедевр.
|
Саме тому, січеники залежать від якості фаршу. І ви відчуєте та зрозумієте це, коли приготуєте м’ясний фарш, скориставшись порадами, поданими в рецепті Фарш м’ясний.
Січеники можна начинити, наприклад, підсмаженою з грибами або салом цибулею, сиром, чорносливом, м’ясним паштетом, зеленню, тощо… Головне, щоб начинка була м’якою, ніжною і не входила в протиріччя з м’ясним фаршем.
|
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса
|
Час смаження однієї порції:
|
6 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
15-16 січеників
|
■ Інгредієнти для приготування начинених січеників
|
|
Різна начинка вноситиме свою характерну родзинку до страви:
Різні виду сиру завжди створюватимуть інший присмак, | а сир з зеленою пліснявою привнесе особливий смак |
Подрібнені часник і зелень |
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для січеників:
|
-
|
-
|
500
|
г
| |
Картопля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Сухарі панірувальні / Борошно
|
3-4
|
ст.ложки
|
Сметана / Вершки / Молоко
|
50
|
мл
|
Прянощі мелені: набір перців, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для начинки:
|
-
|
-
|
Цибуля середніх розмірів
|
1
|
шт
|
Гриби свіжі / морожені
|
100
|
г
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Сир / Бринза
|
50
|
г
|
Смалець / Олія для смаження грибів
|
1-2
|
ст.ложки
|
Шматочок сала для змащення сковорідки при смаженні січеників
|
-
|
за потребою
|
■ Порядок приготування страви
■ Приготування начинки і фаршу для січеників
|
|
|
|
●
|
Як приготувати фарш ви можете прочитати в рецепті Фарш м’ясний.
|
●
|
Січеники виходять соковитими і смачними, коли фарш для них є достатньо жирним, тому, скоригуйте його жирність до свого смаку або вподобання. Для цього, потрібно подрібнити ножем або в блендері, або змолоти на м’ясорубці необхідну кількість сала, як описано в рецепті Фарш м’ясний.
|
1
|
Спочатку, приготувати начинку: часник почистити і подрібнити, гриби і цибулю подрібнити і обсмажити в жирі до розм’якшення цибулі, але не пересмажувати, до смаку посолити і поперчити. Зняти з вогню, охолодити, добавити подрібнений часник і вимішати.
|
2
|
Приготувати фарш: Яйця, прянощі, сіль, сметану добавити до фаршу і вимісити до однорідності.
|
3
|
Картоплину та цибулину почистити, натерти на терці до фаршу (картоплину – на середній; цибулину – на грубій терці) і все вимішати. Скорегувати на сіль та перець.
|
4
|
Панірувальні сухарі або борошно додати до суміші але не перебільшувати, щоб не отримати борошняну консистенцію і смак борошняних оладків, а лише для наповнення і скріплення січеників, вимішати до однорідності. Кінцевий фарш не повинен бути густим, борошняним, а на межі рідкого та загущеного стану.
|
■ Формування і смаження січеників
Формування січеників з панірувальними сухарями:
|
|
|
|
Замість панірувальних сухарів можна сформувати січеники з борошном:
|
|
●
|
Сковорідку поставити розігріватись на середній вогонь. Поки сковорідка розігрівається, почати формувати січеники.
|
1
|
Мілку тарілку притрусити панірувальними сухарями або борошном, викласти не повну столову ложку фаршу, злегка його розпластати на оладок.
|
2
|
Викласти на фарш трохи грибної начинки (~1 кав.ложка), або будь-якої іншої начинки, накрити зверху неповною столовою ложкою фаршу і долонями сформувати круглої або овальної форми млинець, обкатавши його з усіх боків у борошні або в сухарях. Подібним чином сформувати ще 2-3 січеники на одну сковорідку, кладучи їх на притрушену борошном або сухарями тарілку.
|
3
|
Викласти сформовані січеники на розігріту на середньому вогні і змащену шматочком сала сковорідку.
|
4
|
Обсмажити січеники на середньому вогні до золотавої скоринки (~3 хв), перевернути січеники на інший бік і обсмажити до золотавої скоринки з іншого боку (ще ~3 хв).
|
5
|
Поки досмажується попередня порція січеників, сформувати наступну порцію. Обсмажувати за тим же принципом, як і першу порцію.
|
●
|
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню!
|
Січеники, замішані та сформовані з сухарями і смажені на сковорідці, змащеній шматочком сала
|
Січеники, замішані та сформовані з борошном і смажені на розтопленому смальці |
N.B.
●
|
Начинкою можуть слугувати також інші подрібнені складові, але з м’якою, ніжною консистенцією: чорнослив, зелень, буженина, паштети, різні види сиру, тощо… І щоразу, ви отримуватимете інші смакові відтінки.
|
●
|
Обвалюючи січеники в панірувальних сухарях, ви отримуєте хрумкішу скоринку при смаженні; борошно дає м’якшу структуру.
|
●
|
Обсмажувати січеники можна і в більшій кількості жиру, наприклад, в розтопленому смальці, але на змащеній салом сковорідці вони виходять сухішими, легшими і не жирними.
|
●
|
Формувати січеники і викладати їх на сковорідку потрібно швидко і порційно, тому що полежавши в очікуванні формування інших січеників, вони починають прилипати до тарілки і в цьому випадку, їх важче перекласти на сковорідку, оскільки, можна порушити їх форму і цілісність.
|
●
|
Можна сформувати певну кількість січеників, викладаючи їх на притрушене борошном або сухарями деко, і заморозити. Після морозилки, дати січеникам полежати хвилин 15 при кімнатній температурі, щоб вони трохи відійшли, але не розморожувати. Обсмажуючи їх з іншого боку, можна накрити кришкою.
|
●
|
Замість панірувальних сухарів та борошна, в фарш можна покласти розмочений в молоці протягом 10-15 хвилин і віджатий черствий хліб. В цьому разі, сметану або вершки, або молоко в фарш не добавляти.
|
●
|
Особисто мені, подобається класти у фарш саме сметану, тому що окрім м’якості, вона додає готовому січенику приємний кисломочний присмак. Тобто, можете вибирати на свій смак і наявність під рукою: молоко, вершки чи сметана…
|
|
|
Січеники, замішані та сформовані на панірувальних сухарях, мають пухку структуру, хрумку скоринку і соковиту начинку:
|
|
|
|
Січеники, замішані та сформовані на борошні, мають м’якшу структуру, але таку ж хрумку скоринку і соковиту начинку:
|
|
|
|
Січеники можна притрусити
|
підсмаженою з грибами цибулею
|
Надзвичайно смакують січеники під яйцем, коли жовток м'якоть страви
|
залишається рідким і при розрізі, зрошує соковиту |
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар