неділю, 5 липня 2020 р.

Custard - Crème pâtissière

Заварний крем
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Заварний крем входить до чисельних кондитерських виробів і відомий в солодощах багатьох країн: кустард або кастед (custard або costarde) – в Британії, США, Канаді; кондитерський крем (crème pâtissière) – у Франції, (crema pasticcera) – в Італії, (creme pasteleiro) – в Португалії...

Навіть традиційний український молочний кисіль, який так смакує в дитинстві, також є різновидом цього крему...

Цей крем готується досить швидко і просто, тому що до його складу входять лише чотири інгредієнти: яєчні жовтки, цукор, борошно і молоко, які проварюються, збиваються і охолоджуються. Але сам заварний крем є основою для приготування багатьох інших кремів і варіацій: масляний заварний крем (заварний крем + масло), крем дипломат (заварний крем + збитий крем), франджіпане (заварний крем на основі мигдалю)...

Для ароматизації заварного крему використовують ваніль, какао, каву, карамель, лікери, цитрусові, тощо...

Всім відомий листковий торт Наполеон також просичується цим кремом, а ще можна додати сюди профітролі, еклери та навіть просто бісквітні торти, а ще – це чудова основа для морозива Пломбіру...

Заварний крем був досить популярний ще у кондитерів Середньовіччя, тому, застосовуючи сучасні кухонні технології, його приготування повинне проходити без напруження і з певним задоволенням від отримуваного результату...

В сьогоднішньому рецепті пропонується основний рецепт заварного крему, який йде на листковий торт, медяник, на грінки...

А також, масляний заварний крем, який йде на еклери, профітролі, бісквітні торти, тощо...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Солодкі страви; Торти і солодка випічка
Час приготування:
15 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
500 мл

■ Інгредієнти для приготування заварного крему


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для базового рецепту заварного крему:
-
-
Жовтки
3
шт
Молоко
0,5
л
Цукор
1/2
склянки
Борошно
3
ст. ложки
Ванілін
-
до смаку
Для рецепту масляного заварного крему:
-
-
+ Масло
200-400
г

■ Порядок приготування заварного крему


1
400 мл молока поставити закип’ячуватись.
2
Поки молоко закипає, жовтки розтерти з цукром, додати борошно і вимішати до однорідної маси.
3
Добавити 100 мл холодного молока і вимішати.
4
Гаряче молоко, цівкою, постійно помішуючи, влити до жовткової суміші.
5
Отриману масу поставити на легенький вогонь і, постійно помішуючи, довести до потрібної густини.
6
Крем зняти з вогню, додати ванілін і вимішати.
7
Крем охолодити, регулярно помішуючи, щоб не утворювалась кірка.
Заварний крем готовий! Цим кремом можна змащувати коржі для листкового торту, поливати ним грінки з білого хліба або булочок на сніданок, або використати як основу для приготування інших цікавих кремів. 

З цього заварного крему можна приготувати Масляний заварний крем, рецепт якого подано нижче:


■ Порядок приготування Масляного заварного крему


Кількість масла в масляному заварному кремі можна регулювати в залежності від того, на скільки густий або жирний крем ви хочете приготувати, що залежить від його застосування, тому вага масла в кремові і коливається в межах 200-400 грамів.
1
Масло витримати при кімнатній температурі до м’якого стану і збити віничком або міксером на мінімальній швидкості в малому посуді (об’ємом 0,5-0,7 л) до однорідної маси.
2
Заварний крем добавляти до масла по одній столовій ложці, продовжуючи збивати.
Крем має бути однорідним, без відшаровувань масла, тому збивати необхідно на мінімальній швидкості або віничком чи виделкою.
Крем готовий для використання: ним можна наповнити еклери або профітролі, змастити бісквітні коржі...


N.B.
Смак заварного крему залежить від якості яєць і молока. З промислових яєць і молока отримаємо зовсім інший результат, ніж з домашнім молоком і домашніми яйцями. Оскільки заварний крем – це не для щоденного насичення, а для насолоди, тому, щоб отримати насолоду, потрібно взяти найкращої якості продукти.
Секрет масляного заварного крему полягає у якості масла. Якщо в маслі буде щось не те, то однорідної маси у вас ніколи не вийде – крем розшаровуватиметься.


Бісквітний торт з масляним заварним кремом

Тістечка з масляним заварним кремом

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар