середа, 14 липня 2021 р.

Chocolate Ice Cream

Морозиво шоколадне
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Шоколадне морозиво таке ж смачне, як і молочний шоколад, і смакує воно саме в спекотні дні, коли хочеться прохолоди і втіхи, яких в розпечене сонцем літо, можуть дати лише тінь, легкий бриз і власне – морозиво…

А шоколадне морозиво, приготовлене власноруч, та ще й з найкращих продуктів, які можуть запропонувати невеликі господарства, перетворить найзадушливіший вечір у найспекотніше літо на тиху насолоду...

Але щоб отримати подібну насолоду, потрібно взяти найякісніші продукти. Ні, не найґламурніші, не найдорожчі, не найпрестижніші, а саме – найякісніші, тому що морозиво стоїть в тій лінійці страв, коли найменше непорозуміння з інгредієнтами призводить до втрати якості та витонченості смаку кінцевої страви.

А ще, морозиво відноситься до тих десертів, які вже десятиліттями монополізовані харчовою промисловістю, і про які створено та неухильно підтримується міф, що це надзвичайно складно і неможливо зробити удома, тому що для цього потрібне обладнання, шаманські танці з бубоном і таке инше…

Але сучасна побутова індустрія холоду дозволяє зробити будь-яке морозиво так само легко, навіть легше, ніж приготувати Український борщ, або Яловичину тушковану по-французьки, або Віденський шоколадний торт, тощо…


Саме тому, прислухавшись до порад Cookery Travel, та неухильно дотримуючись рецепта, ви приготуєте морозиво, яке вразить вас вишуканістю свого смаку, і яке ви не покуштуєте ніде інде...

І саме тому, потрібно брати незбиране фермерське молоко, такі ж самі вершки або сметану, какао порошок найкращої якості гарного виробника, і дуже важливо – такий же якісний натуральний ароматизатор, а не дешеву його подобу. І тоді, успіх в приготуванні морозива вам забезпечений...

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
Час застигання:
3-5 годин
К-сть порцій:
~ 1 кг

■ Інгредієнти для приготування шоколадного морозива


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Молоко незбиране
500
мл
Жовтки
4
шт
Цукор
150
г
Какао порошок: ~30-40 г (в залежності від бажаної шоколадної насиченості)
2-3
ст.ложки
Крохмаль: 15-20 г
1
ст.ложка
Вершки 30% свіжі / Сметана свіжозбирана
250
г
Ромова есенція (за інструкцією виробника)
-
до смаку

■ Порядок приготування шоколадного морозива

– Заморожувати морозиво потрібно при температурі щонайменше -16 °C, а найкраще – при -18-22 °C. Тому, перед приготуванням морозива, увімкнути морозильну камеру на максимальну потужність.
– Найкраще, готувати морозиво в металевій мисці.
– Перший етап приготування морозива – це приготування заварного крему (детальніше можна почитати в рецепті «Заварний крем»).
Крем має бути однорідним, без розшарування і утворення масла, саме тому, найкраще, збивати легенько віничком, або ж на мінімальній швидкості міксера.

■ Приготування заварного крему


1
Закип’ятити 400 мл молока.
2
Какао порошок змішати з столовою ложкою цукру в невеликій каструльці, додати трохи гарячого молока і вимісити в однорідну, желейну суміш без грудочок. Добавляти порціями гаряче молоко, вимішуючи до однорідності. Суміш довести до кипіння, щоб какао краще розчинилось.
В результаті, вийшло справжнє какао або як ще його називають – гарячий шоколад, який дуже полюбляють діти, тому, якщо ви вже стомились, то можете просто випити готовий напій вже зараз, не заморочуючись подальшим приготуванням!..
3
Жовтки розтерти віничком з 2/3 об’єму цукру, додати крохмаль, вимішати до однорідної маси, додати 100 мл холодного молока і вимішати.
4
Гаряче какао з молоком, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити до жовтково-молочної суміші.
5
Отриману масу поставити на легенький вогонь і, постійно помішуючи, довести до потрібної густини (суміш повинна покривати ложку або віничок).
6
Зняти з вогню, вимішати і охолодити, поставивши каструлю в миску з холодною, а краще – з крижаною водою, час від часу перемішуючи задля рівномірного охолодження та уникнення утворення плівки. Трохи охололий крем можна продовжити охолоджувати в холодильнику, періодично помішуючи.
7
Вершки або сметану легенько збити віничком з залишком цукру, до повного його розчинення, добавити ромову есенцію і вимішати.
8
Охолоджений заварний крем добавляти порціями до збитих з цукром вершків, продовжуючи легенько вимішувати в однорідну масу.
В результаті, вийшов справжній заварний крем з какао, який ви можете прямо зараз намазати на підсмажені тости, на Оладки з дріжджового тіста, на Оладки на кисляку або змастити бісквіт, зробивши справжній бісквітний торт, тощо..., але шоколадне морозиво зробить достойну конкуренцію всім вищезазначеним десертам!..

■ Заморожування та формування шоколадного морозива


1
Поставити миску з готовим кремом в морозильну камеру і протягом першої години розмішувати його кожні 15-30 хвилин (в залежності від температури морозилки) до невеликого загустіння.
2
Наступні години (протягом 3-5 годин), можна розмішувати морозиво щогодини за допомогою товкача для пюре, заморожуючи до бажаної густини.
При сильному замерзанні, морозиво важко формувати на красиві порції, тому, варто в кінці заморожування, коли морозиво ще піддається формуванню, розкласти його порційно, або ж при подачі, залишити морозиво при кімнатній температурі на декілька хвилин до легкого розм’якшення.
При подачі, морозиво можна присипати розтертими горіхами, полити джемом, лікером, тощо... Хоча, таке морозиво досить самодостатнє.


N.B.
В морозиві, надзвичайно важать якість продуктів. Найкраще, брати домашнє незбиране молоко, густі вершки, домашні яйця, а також натуральний ароматизатор або ароматичну есенцію найкращої якості.
Сучасні побутові технології холоду дозволяють зробити морозиво в домашніх умовах дуже просто і легко, тому, спробуйте один раз і ви зрозумієте, яке воно справжнє морозиво.
Домашнє морозиво є досить насиченою, калорійною стравою, тому, невеликої порції завжди достатньо для отримання прохолодної насолоди в спекотний день.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар