Гарбузова юшка
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Гарбузова юшка – це не лише смачна, а й надзвичайно креативна страва, яка окрім насичення організму потрібними мікроелементами та калоріями дарує нам гарний настрій, адже жовтогарячий гарбузовий колір вже сам собою милує наше око!..
|
Вважається, що гарбуз подовжує молодість, і це не дивно, адже як і всі його родичі: огірок, кабачок, кавун, диня, він має очисні та інші корисні для організму властивості.
Саме тому, гарбуз варто регулярно запікати, варити, тушкувати… і споживати, особливо в такі похмурі осінні та холодні зимові дні!..
І проявляти всю свою творчу кулінарну енергію, особливо, готуючи гарбузову юшку... |
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
| |
Час приготування:
|
20-25 хвилин
|
Необхідний посуд:
|
Каструля 3-4 л
|
Час настоювання:
|
5-10 хвилин
|
К-сть порцій:
|
~3 л
|
■ Інгредієнти для приготування гарбузової юшки
|
|
|
|
|
|
●
|
Гарбуз повинен бути головним інгредієнтом в юшці і становити близько 2/3 об’єму від інших овочевих складових.
|
●
|
Гарбузова юшка стає ще яскравішою, якщо добавити до неї трохи інших овочів, як наприклад, різнокольоровий солодкий перець...
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гарбуз чищений
|
700
|
г
|
Інші інгредієнти для юшки: всього овочів:
| 250-300
| г
|
Морква
|
-
|
за потреби
|
Корінь петрушки
|
-
|
за потреби
|
Корінь селери
|
-
|
за потреби
|
Цибуля
|
-
|
за потреби
|
Картопля
|
-
|
за потреби
|
Інші овочі: солодкий перець, цвітна капуста, спаржова квасоля, тощо… (за бажанням, можна морожені)
|
-
|
за потреби
|
100
|
г
| |
Пшоно
|
2-3
|
ст.ложки
|
Прянощі: лавровий лист, набір перців, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Сир кисломолчний / Сир м’який
|
100
|
г
|
Сметана
|
1/2
|
склянки
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень кропу, петрушки, кінзи, тощо…
|
1
|
букет
|
■ Порядок приготування гарбузової юшки
|
|
|
|
●
|
Юшка готується досить швидко – 20-25 хвилин, тому спочатку, варто підготувати всі інгредієнти, щоб страва не переварювалась, а оскільки всі овочі нарізаються кубиками і готуються приблизно однаково, то закладку потрібно робити майже одночасно. Важливо, овочі не переварювати, щоб вони були на межі готовності, зберігаючи свіжість смаку.
|
1
|
Гарбуз почистити і нарізати кубиками близько 2-3 см.
|
2
|
Моркву, селеру, петрушку, картоплю, цибулю, почистити і нарізати кубиками близько 1 см.
|
3
|
Шинку нарізати кубиками близько 1 см.
|
4
|
Сир розім’яти виделкою.
|
5
|
Пшоно промити.
|
6
|
Часник почистити і подрібнити разом з зеленню.
|
7
|
1 л води закип'ятити і покласти у воду підготовлені овочі, м’ясо та прянощі, довести до кипіння і проварити протягом 5 хвилин при помірному кипінні.
|
8
|
Добавити до овочів промите пшоно, довести до кипіння і інколи помішуючи, проварити протягом 10 хвилин.
|
●
|
Якщо ви використовуєте солодкий перець або заморожені овочі, то добавити нарізані овочі до юшки, дати закипіти і проварити протягом 2-3 хвилин.
|
9
|
Розпустити в юшці розім’ятий сир, добавити сметану, довести до кипіння і помішуючи, проварити на помірному вогні ще 3-5 хвилин.
|
10
|
Страву до смаку посолити, поперчити і зняти з вогню.
|
11
|
Покласти в юшку подрібнений часник і зелень, перемішати, накрити кришкою і дати постояти 5-10 хвилин, щоб страва дійшла.
|
●
|
Юшка смакує гарячою.
|
N.B.
●
|
За рецептом, щоб юшка вийшла рідшою, потрібно класти 2 ст.ложки пшона, а якщо густішою, як куліш, то 3 ст.ложки пшона.
|
●
|
Гарбузова юшка готується легко і швидко, утворючи цікавий смаковий букет з характерним м'яким та солодким гарбузовим присмаком у поєднанні з кисло-гострими приправами: сиром, сметаною та прянощами, і вона чудово урізноманітнить ваш щоденний харчовий раціон.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар