Кава і Вершки
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Кава і Вершки, саме так, окремо, є неймовірно простим і водночас чудовим десертом, який можна зготувати будь-коли, коли вам захочеться чогось неймовірно смачного й енергетичного...
|
Тому що кава буває не лише чорною або з молоком. Існує безліч рецептів приготування кави, адже кава є вдячним десертом, який дозволяє польоту фантазії в своїх приготуваннях.
А весь секрет цього десерту полягає в тому, що ви куштуєте спочатку насичену, густу, гірку каву... і раптом, ви відчуваєте, немов теплу хвилю лагідного моря, солодкий, і не менш ароматний ніж у кави, присмак вершків, з якоюсь невловимою ноткою, яка довершує ваші враження!..
|
|
|
Але цей рецепт вдасться лише тоді, якщо ви дотримуватиметесь при його приготуванні певних правил (детальніше про приготування кави-еспресо – в рецепті «Кава еспресо», а кави-мока – в рецепті «Мока або кава стилю Made in Italy»):
1. Візьміть гарної кави, найкращої, яку пропонує вам торгівля.
2. Візьміть гарних, жирних вершків, яких вам може запропонувати лише невелике господарство.
3. Обов’язково прогрійте весь посуд: кавоварку, чашки, ложечки до гарячого стану.
Як бачите, правил небагато, але лише після виконання цих приписів, можете приступати до приготування чудового напою!..
1. Візьміть гарної кави, найкращої, яку пропонує вам торгівля.
2. Візьміть гарних, жирних вершків, яких вам може запропонувати лише невелике господарство.
3. Обов’язково прогрійте весь посуд: кавоварку, чашки, ложечки до гарячого стану.
Як бачите, правил небагато, але лише після виконання цих приписів, можете приступати до приготування чудового напою!..
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Кава
|
Час приготування:
|
5 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
1-2 філіжанки
|
■ Інгредієнти для приготування страви
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Кава мелена (відповідно до кавоварки)
|
-
|
за потреби
|
Вершки (жирні) (кількість відповідно до кількості порцій)
|
30-60
|
мл
|
Цукор
|
1-2
|
ч.ложки
|
Ром / Бренді / Віскі / Горілка
|
3-5
|
крапель
|
■ Порядок приготування кави і вершків
●
|
Найкраще, каву готувати в апараті-еспресо, тому що такий апарат дає густу, стійку піну, яка лише доповнює відчуття насолоди. Але в гейзерній кавоварці кава виходить міцнішою і насиченішою.
|
●
|
Прогріти кавові апарати як сказано в статтях Кава еспресо та Мока або кава стилю Made in Italy.
|
●
|
Залити кавові чашки або склянки і ложечки окропом та залишити прогріватись, до приготування кави.
|
1
|
Картриджі кавового апарату заправити кавою і дати каві прогрітись декілька хвилин в картриджі.
|
2
|
Вершки закип’ятити разом з цукром і налити на одну третину в чашки, добавити до вершків декілька крапель рому або бренді, або віскі, або горілки і розмішати.
|
3
|
Якщо ви готуєте каву еспресо, то поставити в чашку з вершками прогріту кавову ложку, щоб кава лилась на ложку, не збурюючи вершки і заварити в чашку каву.
|
4
|
Якщо ви заварюєте каву-мока, то обережно вилити заварену каву на ложку, щоб не збурити вершки.
|
●
|
Кава смакує гарячою, за декілька ковтків. Насолоджуйтесь!..
|
N.B.
●
|
Вершки варто брати густі, не менше 30% жирності. І вершків повинно бути небагато, не більше 50 мл на порцію. Вершки закип’ячуються з цукром і стають густішими, через що вони відразу не змішуються з кавою, утворюючи окремий шар.
|
●
|
Декілька крапель гарного міцного алкоголю завжди збагачують смак кави, а в цьому напої, вони довершують смаковий і нюховий букет.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар