пʼятниця, 2 липня 2021 р.

Coffee & Cream

Кава і Вершки
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Кава і Вершки, саме так, окремо, є неймовірно простим і водночас чудовим десертом, який можна зготувати будь-коли, коли вам захочеться чогось неймовірно смачного й енергетичного...

Тому що кава буває не лише чорною або з молоком. Існує безліч рецептів приготування кави, адже кава є вдячним десертом, який дозволяє польоту фантазії в своїх приготуваннях.

А весь секрет цього десерту полягає в тому, що ви куштуєте спочатку насичену, густу, гірку каву... і раптом, ви відчуваєте, немов теплу хвилю лагідного моря, солодкий, і не менш ароматний ніж у кави, присмак вершків, з якоюсь невловимою ноткою, яка довершує ваші враження!..


Але цей рецепт вдасться лише тоді, якщо ви дотримуватиметесь при його приготуванні певних правил (детальніше про приготування кави-еспресо – в рецепті «Кава еспресо», а кави-мока – в рецепті «Мока або кава стилю Made in Italy»):

1. Візьміть гарної кави, найкращої, яку пропонує вам торгівля.
2. Візьміть гарних, жирних вершків, яких вам може запропонувати лише невелике господарство.
3. Обов’язково прогрійте весь посуд: кавоварку, чашки, ложечки до гарячого стану.

Як бачите, правил небагато, але лише після виконання цих приписів, можете приступати до приготування чудового напою!..

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Кава
Час приготування:
5 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1-2 філіжанки

■ Інгредієнти для приготування страви

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Кава мелена (відповідно до кавоварки)
-
за потреби
Вершки (жирні) (кількість відповідно до кількості порцій)
30-60
мл
Цукор
1-2
ч.ложки
Ром / Бренді / Віскі / Горілка
3-5
крапель

■ Порядок приготування кави і вершків

Найкраще, каву готувати в апараті-еспресо, тому що такий апарат дає густу, стійку піну, яка лише доповнює відчуття насолоди. Але в гейзерній кавоварці кава виходить міцнішою і насиченішою.
Прогріти кавові апарати як сказано в статтях Кава еспресо та Мока або кава стилю Made in Italy.
Залити кавові чашки або склянки і ложечки окропом та залишити прогріватись, до приготування кави.
1
Картриджі кавового апарату заправити кавою і дати каві прогрітись декілька хвилин в картриджі.
2
Вершки закип’ятити разом з цукром і налити на одну третину в чашки, добавити до вершків декілька крапель рому або бренді, або віскі, або горілки і розмішати.
3
Якщо ви готуєте каву еспресо, то поставити в чашку з вершками прогріту кавову ложку, щоб кава лилась на ложку, не збурюючи вершки і заварити в чашку каву.
4
Якщо ви заварюєте каву-мока, то обережно вилити заварену каву на ложку, щоб не збурити вершки.
Кава смакує гарячою, за декілька ковтків. Насолоджуйтесь!..

N.B.
Вершки варто брати густі, не менше 30% жирності. І вершків повинно бути небагато, не більше 50 мл на порцію. Вершки закип’ячуються з цукром і стають густішими, через що вони відразу не змішуються з кавою, утворюючи окремий шар.
Декілька крапель гарного міцного алкоголю завжди збагачують смак кави, а в цьому напої, вони довершують смаковий і нюховий букет.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар