Варення в мікрохвильовій пічці
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Здається, нема в світі людини, яка не любила б варення, тому що варення – це і сонце, і барви, і солодощі, і десерт, і гарний настрій, врешті-решт. Але варення, зварене в мікрохвильовці, це – неймовірно яскравий світ, як в кольорах, так і в смаках, запахах і насолоді!.. |
Та й не дивно, тому що розвиток побутової техніки: великі морозильні камери, кухонні комбайни, мікрохвильові печі, електроплити – все це розкриває перед нами инші можливості отримувати кардинально нові страви з свіжими смаками і дієтичними властивостями.
І хоча варення, зварене в мікрохвильовці, відрізняється від варення в класичному розумінні цього слова, коли ягідка не розварена, а сироп нагадує мед, але вражає та подобається воно не менше, тому що цей десерт є компіляцією між варенням, джемом, повидлом і свіжою ягодою, і дуже вдалою компіляцією.
Таке варення має смак, аромат і колір свіжої ягоди, оскільки воно швидко готується, не переварюється, зберігаючи всі властивості свіжої ягоди, а завдяки морозилці, його не потрібно наварювати і наварювати на цілу зиму, тому що порція такого варення готується за лічені хвилини, надаючи нам можливість отримати серед зими смак, запах і колір літа, сонця і приємних згадок... |
Використання блендера, морозилки і мікрохвильової пічки дозволяє надзвичайно упростити процес варіння варення, перетворивши його просто на задоволення, оскільки чарівний результат ви отримуєте після 20-30 хвилин присутності біля мікрохвильовки, а не годинних чатувань над мискою біля газової плити!
|
|
А ще, окрім чудового вигляду, який ви можете побачити на представлених світлинах, божественного смаку і аромату, про які вам доведеться повірити з моїх слів, доки ви власноруч не приготуєте і не покуштуєте таке варення, з’являється надзвичайна можливість створення нових, незвичних, але завжди апетитних і делікатесних смаків. Ваша фантазія зможе компонувати будь-які ягоди, фрукти, прянощі, отримуючи незвичні і оригінальні солодкі десерти.
В цьому рецепті, я пропоную, як для прикладу, зготувати варення як з свіжих ягід, наприклад, з сливи, яблука і апельсина, а також, варення з заморожених ягід, яке ви завжди зможете швидко приготувати за нагоди і бажання.
|
Час підготовки:
|
10-20 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Час приготування:
|
20-30 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
1,5 літра
|
■ Інгредієнти для приготування варення в мікрохвильовій пічці (як приклад, сливово-яблучно-апельсинового варення)
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для сливово-яблучно-апельсинового варення:
|
-
|
-
|
Слива
|
1
|
кг
|
Яблука (найкраще – антонівка)
|
2
|
шт
|
Апельсин
|
1/2
|
шт
|
Цукор
|
1
|
кг
|
■ Порядок приготування сливово-яблучно-апельсинового варення
|
|
|
|
1
|
Ягоди і фрукти помити, видалити з сливи кісточки, яблука почистити від шкірки і видалити насіннєві коробочки, апельсин можна брати з шкуринкою або без, але видалити з нього кісточки.
|
2
|
Всі інгредієнти подрібнити за допомогою блендера, але не зовсім дрібно.
|
3
|
Суміш викласти в широку 3-літрову каструлю для мікрохвильової пічки, засипати цукром, перемішати, накрити кришкою і поставити зикипати в мікрохвильовку на максимальну потужність. В залежності від потужності вашої мікрохвильовки, для закипання на максимумі потрібно 15-20 хвилин. На середині процесу закипання, суміш перемішати.
|
4
|
Каструлю дістати з мікрохвильки, суміш перемішати і прокип’ятити на максимумі без кришки протягом 3 хвилин.
|
5
|
Суміш перемішати і дати прокипіти ще 5 хвилин на меншій потужності без кришки.
|
6
|
Операцію проварювання повторювати до отримання бажаної густини варення.
|
7
|
Варення гарячим розкласти в простерилізовані банки і закрити кришками. Баночки поставити в тепле місце без протягів, накрити щільним рушником і залишити охолоджуватись.
|
●
|
Варення готове до зберігання і дегустації.
|
N.B.
●
|
Фактично, таке варення можна розкладати в банки після першого циклу проварювання, воно буде рідкуватим, але надзвичайно свіжим на смак і аромат.
|
●
|
Після другого циклу, в залежності від соковитості ягоди, варення виходить вже досить густе, зберігаючи легкий аромат і смак свіжої ягоди.
|
●
|
Можна поставити варення ще на один, третій цикл проварювання, але при цьому, за смаком і консистенцією воно нагадуватиме класичне, уварене варення.
|
●
|
Можна зготувати варення з заморожених фруктів і ягід. У відповідний сезон, варто підготувати і подрібнити в блендері ягоди, розкласти їх або ж в форми для льоду, або ж у 300-500-мілілітрові пластикові контейнери і заморозити. Заморожені кубики можна перекласти в пластиковий пакет або у відповідний контейнер.
|
●
|
Заготівля заморожених напівфабрикатів дозволяє в зимовий час балувати себе не лише свіжим компотом, але й зготувати чудове варення!
|
■ Приготування варення з заморожених ягід:
|
|
●
|
Привабливість такого приготування полягає в тому, що ви можете зготувати лише порцію варення до чаю або иншого десерту, або в якості начинки чи то прошарку до випічки, наприклад, до бісквітного пирога, тощо...
|
1
|
100-200 г, або за потреби, подрібнених заморожених ягід покласти у відповідний глибокий посуд для мікрохвильовки, притрусити цукром (1:1 об’єму або ж до смаку) і поставити в мікрохвильовку під кришкою на декілька хвилин на максимумі для розморожування ягоди і розчинення цукру.
|
2
|
Розморожену ягоду, розмішати з цукром і поставити закипати під кришкою.
|
3
|
Як тільки ягода закипіла, зняти кришку, перемішати і прокип’ятити на максимумі 1 хвилину або до потрібної консистенції.
|
4
|
Варення охолодити і воно готове до споживання!
|
N.B.
●
|
Приготування варення в мікрохвильці дозволяє отримувати дієтичний продукт з свіжим смаком і ароматом. При цьому, ви можете регулювати кількість цукру або ж використовувати його замінники.
|
●
|
Також, в залежності від кількості вибраних циклів проварювання, ви можете регулювати ступінь густоти і провареності варення. Але намагайтесь не переварювати ягоду, оскільки ви втрачатимете всі переваги готування в мікрохвильовці – отримувати страву зі смаком свіжої ягоди!
|
●
|
А ще, приготування варення невеликими порціями економить вам час і сили.
|
●
|
Одна з переваг мікрохвильовки – урізноманітнення видів варення і смаків. Саме тут ви можете проявити всю свою фантазію і креатив. Головне, не забувайте про міру і здоровий глузд!
|
●
|
Ще одне досить важливе зауваження: Таким чином ви зможете готувати чудові начинки в торти, пироги, печиво та иншу солодку випічку, отримуючи щоразу щось нове і незвичне!
|
●
|
Скористайтесь можливістю відволіктись від стандарту і порадувати себе і близьких свіжим кольором, смаком і ароматом!
|
●
|
Щодо апельсину у вареннях. Зовсім невеличка кількість апельсину у варенні вносить до страви досить оригінальний і приємний присмак. Головне, щоб апельсин не домінував, а лише доповнював варення невловимою, але приємною пікантністю.
|
Абрикосове
| варення
|
Полуничне | варення |
Смородинове
| варення
|
В залежності від часу проварювання
|
варення може мати різну густину
|
Світ ягід є чудовим місцем для втілення
| ваших кондитерських задумів і фантазій!
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар