середа, 21 липня 2021 р.

Jam in the Microwave

Варення в мікрохвильовій пічці
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Здається, нема в світі людини, яка не любила б варення, тому що варення – це і сонце, і барви, і солодощі, і десерт, і гарний настрій, врешті-решт.

Але варення, зварене в мікрохвильовці, це – неймовірно яскравий світ, як в кольорах, так і в смаках, запахах і насолоді!..

Та й не дивно, тому що розвиток побутової техніки: великі морозильні камери, кухонні комбайни, мікрохвильові печі, електроплити – все це розкриває перед нами инші можливості отримувати кардинально нові страви з свіжими смаками і дієтичними властивостями.

І хоча варення, зварене в мікрохвильовці, відрізняється від варення в класичному розумінні цього слова, коли ягідка не розварена, а сироп нагадує мед, але вражає та подобається воно не менше, тому що цей десерт є компіляцією між варенням, джемом, повидлом і свіжою ягодою, і дуже вдалою компіляцією.

Таке варення має смак, аромат і колір свіжої ягоди, оскільки воно швидко готується, не переварюється, зберігаючи всі властивості свіжої ягоди, а завдяки морозилці, його не потрібно наварювати і наварювати на цілу зиму, тому що порція такого варення готується за лічені хвилини, надаючи нам можливість отримати серед зими смак, запах і колір літа, сонця і приємних згадок...

Використання блендера, морозилки і мікрохвильової пічки дозволяє надзвичайно упростити процес варіння варення, перетворивши його просто на задоволення, оскільки чарівний результат ви отримуєте після 20-30 хвилин присутності біля мікрохвильовки, а не годинних чатувань над мискою біля газової плити!


А ще, окрім чудового вигляду, який ви можете побачити на представлених світлинах, божественного смаку і аромату, про які вам доведеться повірити з моїх слів, доки ви власноруч не приготуєте і не покуштуєте таке варення, з’являється надзвичайна можливість створення нових, незвичних, але завжди апетитних і делікатесних смаків. Ваша фантазія зможе компонувати будь-які ягоди, фрукти, прянощі, отримуючи незвичні і оригінальні солодкі десерти.

В цьому рецепті, я пропоную, як для прикладу, зготувати варення як з свіжих ягід, наприклад, з сливи, яблука і апельсина, а також, варення з заморожених ягід, яке ви завжди зможете швидко приготувати  за нагоди і бажання.

Час підготовки:
10-20 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Час приготування:
20-30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1,5 літра

■ Інгредієнти для приготування варення в мікрохвильовій пічці (як приклад, сливово-яблучно-апельсинового варення)


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для сливово-яблучно-апельсинового варення:
-
-
Слива
1
кг
Яблука (найкраще – антонівка)
2
шт
Апельсин
1/2
шт
Цукор
1
кг

■ Порядок приготування сливово-яблучно-апельсинового варення


1
Ягоди і фрукти помити, видалити з сливи кісточки, яблука почистити від шкірки і видалити насіннєві коробочки, апельсин можна брати з шкуринкою або без, але видалити з нього кісточки.
2
Всі інгредієнти подрібнити за допомогою блендера, але не зовсім дрібно.
3
Суміш викласти в широку 3-літрову каструлю для мікрохвильової пічки, засипати цукром, перемішати, накрити кришкою і поставити зикипати в мікрохвильовку на максимальну потужність. В залежності від потужності вашої мікрохвильовки, для закипання на максимумі потрібно 15-20 хвилин. На середині процесу закипання, суміш перемішати.
4
Каструлю дістати з мікрохвильки, суміш перемішати і прокип’ятити на максимумі без кришки протягом 3 хвилин.
5
Суміш перемішати і дати прокипіти ще 5 хвилин на меншій потужності без кришки.
6
Операцію проварювання повторювати до отримання бажаної густини варення.
7
Варення гарячим розкласти в простерилізовані банки і закрити кришками. Баночки поставити в тепле місце без протягів, накрити щільним рушником і залишити охолоджуватись.
Варення готове до зберігання і дегустації.


N.B.
Фактично, таке варення можна розкладати в банки після першого циклу проварювання, воно буде рідкуватим, але надзвичайно свіжим на смак і аромат.
Після другого циклу, в залежності від соковитості ягоди, варення виходить вже досить густе, зберігаючи легкий аромат і смак свіжої ягоди.
Можна поставити варення ще на один, третій цикл проварювання, але при цьому, за смаком і консистенцією воно нагадуватиме класичне, уварене варення.
Можна зготувати варення з заморожених фруктів і ягід. У відповідний сезон, варто підготувати і подрібнити в блендері ягоди, розкласти їх або ж в форми для льоду, або ж у 300-500-мілілітрові пластикові контейнери і заморозити. Заморожені кубики можна перекласти в пластиковий пакет або у відповідний контейнер.
Заготівля заморожених напівфабрикатів дозволяє в зимовий час балувати себе не лише свіжим компотом, але й зготувати чудове варення!

■ Приготування варення з заморожених ягід:


Привабливість такого приготування полягає в тому, що ви можете зготувати лише порцію варення до чаю або иншого десерту, або в якості начинки чи то прошарку до випічки, наприклад, до бісквітного пирога, тощо...
1
100-200 г, або за потреби, подрібнених заморожених ягід покласти у відповідний глибокий посуд для мікрохвильовки, притрусити цукром (1:1 об’єму або ж до смаку) і поставити в мікрохвильовку під кришкою на декілька хвилин на максимумі для розморожування ягоди і розчинення цукру.
2
Розморожену ягоду, розмішати з цукром і поставити закипати під кришкою.
3
Як тільки ягода закипіла, зняти кришку, перемішати і прокип’ятити на максимумі 1 хвилину або до потрібної консистенції.
4
Варення охолодити і воно готове до споживання!


N.B.
Приготування варення в мікрохвильці дозволяє отримувати дієтичний продукт з свіжим смаком і ароматом. При цьому, ви можете регулювати кількість цукру або ж використовувати його замінники.
Також, в залежності від кількості вибраних циклів проварювання, ви можете регулювати ступінь густоти і провареності варення. Але намагайтесь не переварювати ягоду, оскільки ви втрачатимете всі переваги готування в мікрохвильовці – отримувати страву зі смаком свіжої ягоди!
А ще, приготування варення невеликими порціями економить вам час і сили.
Одна з переваг мікрохвильовки – урізноманітнення видів варення і смаків. Саме тут ви можете проявити всю свою фантазію і креатив. Головне, не забувайте про міру і здоровий глузд!
Ще одне досить важливе зауваження: Таким чином ви зможете готувати чудові начинки в торти, пироги, печиво та иншу солодку випічку, отримуючи щоразу щось нове і незвичне!
Скористайтесь можливістю відволіктись від стандарту і порадувати себе і близьких свіжим кольором, смаком і ароматом!
Щодо апельсину у вареннях. 
Зовсім невеличка кількість апельсину у варенні вносить до страви досить оригінальний і приємний присмак. Головне, щоб апельсин не домінував, а лише доповнював варення невловимою, але приємною пікантністю.


Варення з заморожених ягід:


Абрикосове

варення


Полуничне


варення


Смородинове

варення


В залежності від часу проварювання


варення може мати різну густину



Світ ягід є чудовим місцем для втілення



ваших кондитерських задумів і фантазій!



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар