четвер, 8 липня 2021 р.

Ice Cream

Морозиво
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Морозиво – це освіжаючий солодкий десерт, який подобається всім, не залежно від віку, статі, виду…, тому що морозиво – це одна з найвищих форм смакової насолоди!..
І якщо відкинути різні таємничі нашарування у його приготуванні, то морозиво може стати звичним домашнім солодким, з яким не зрівняється жоден промисловий подібний продукт...

Тому що приготувати морозиво так само легко та просто, як і кисіль, заварний крем, чи то крем-брюле.

Адже для основного рецепту потрібні лише молоко, вершки, цукор і жовтки, а все инше – то вже політ вашої кондитерської фантазії…


Час підготовки:
5-10 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Час приготування:
15 хвилин
Країна:
Україна
Час застигання:
5-10 годин
К-сть порцій:
~ 1 кг

■ Інгредієнти для приготування морозива


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Жовтки
4
шт
Цукор
125
г
Молоко незбиране
500
мл
Вершки від 30% / Сметана домашня свіжозбирана
250
мл
Ваніль
-
до смаку

■ Порядок приготування морозива


Заморожувати морозиво потрібно щонайменше при температурі -16 °C, а найкраще – при -18-22 °C. Тому, перед приготуванням морозива, увімкніть морозильну камеру на максимальну потужність.
1
Молоко довести до кипіння і зняти з вогню.
2
Жовтки збити з 2/3 цукру в металевій мисці до повного розчинення цукру.
3
Весь час перемішуючи жовтки, влити в них цівкою тепле молоко до утворення однорідного крему.
4
Поставити миску з кремом на водяну баню (~ 80-90 °C) і прогріти перемішуючи протягом 3-5 хвилин, в жодному разі, не доводячи воду до кипіння, щоб жовтки не згорнулись.
5
Коли крем почне покривати ложку, зняти його з водяної бані і охолодити, періодично помішуючи, щоб уникнути утворення скоринки на поверхні крему.
6
Вершки злегка збити з залишком цукру до його повного розчинення і потроху додавати їх до охололого крему, легенько перемішуючи до утворення однорідної маси.
7
Поставити миску з готовим кремом в морозильну камеру і протягом першої години розмішувати його що 15 хвилин до певного загустіння.
8
Наступні години (протягом 5-7 годин) можна розмішувати морозиво щогодини за допомогою товкача для пюре.
9
Заморожувати до бажаної густини. Перед подачею, якщо морозиво залишається трохи м’яким, його можна ще раз вимісити.
Звичайно ж, морозиво смакує холодним. При подачі, морозиво можна поливати ягідним сиропом, лікером, шоколадною поливкою, тощо…


N.B.
Це – базовий рецепт морозива, який може бути основою для подальших рецептур з різними смаковими та нюховими наповнювачами і поливками.
В морозиві надзвичайно важать якість продуктів. Найкраще брати домашнє незбиране молоко, густі вершки, домашні яйця, а також ваніль або ванільну есенцію найкращої якості.
Домашнє морозиво має жовтий колір, насиченість якого залежить від насиченості жовтків, а також молока і вершків. Промислові морозива мають білий колір, тому що в них всі інгредієнти штучні.
Сучасні технології холоду дозволяють зробити морозиво в домашніх умовах дуже просто і легко, тому, спробуйте один раз і ви зрозумієте, що саме це і є справжнім морозивом.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар