Морозиво
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Морозиво – це освіжаючий солодкий десерт, який подобається всім, не залежно від віку, статі, виду…, тому що морозиво – це одна з найвищих форм смакової насолоди!..
|
І якщо відкинути різні таємничі нашарування у його приготуванні, то морозиво може стати звичним домашнім солодким, з яким не зрівняється жоден промисловий подібний продукт...
Тому що приготувати морозиво так само легко та просто, як і кисіль, заварний крем, чи то крем-брюле. Адже для основного рецепту потрібні лише молоко, вершки, цукор і жовтки, а все инше – то вже політ вашої кондитерської фантазії…
|
|
|
Час підготовки:
|
5-10 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Час приготування:
|
15 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час застигання:
|
5-10 годин
|
К-сть порцій:
|
~ 1 кг
|
■ Інгредієнти для приготування морозива
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Жовтки
|
4
|
шт
|
Цукор
|
125
|
г
|
Молоко незбиране
|
500
|
мл
|
Вершки від 30% / Сметана домашня свіжозбирана
|
250
|
мл
|
Ваніль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування морозива
|
|
|
|
|
|
●
|
Заморожувати морозиво потрібно щонайменше при температурі -16 °C, а найкраще – при -18-22 °C. Тому, перед приготуванням морозива, увімкніть морозильну камеру на максимальну потужність.
|
1
|
Молоко довести до кипіння і зняти з вогню.
|
2
|
Жовтки збити з 2/3 цукру в металевій мисці до повного розчинення цукру.
|
3
|
Весь час перемішуючи жовтки, влити в них цівкою тепле молоко до утворення однорідного крему.
|
4
|
Поставити миску з кремом на водяну баню (~ 80-90 °C) і прогріти перемішуючи протягом 3-5 хвилин, в жодному разі, не доводячи воду до кипіння, щоб жовтки не згорнулись.
|
5
|
Коли крем почне покривати ложку, зняти його з водяної бані і охолодити, періодично помішуючи, щоб уникнути утворення скоринки на поверхні крему.
|
6
|
Вершки злегка збити з залишком цукру до його повного розчинення і потроху додавати їх до охололого крему, легенько перемішуючи до утворення однорідної маси.
|
7
|
Поставити миску з готовим кремом в морозильну камеру і протягом першої години розмішувати його що 15 хвилин до певного загустіння.
|
8
|
Наступні години (протягом 5-7 годин) можна розмішувати морозиво щогодини за допомогою товкача для пюре.
|
9
|
Заморожувати до бажаної густини. Перед подачею, якщо морозиво залишається трохи м’яким, його можна ще раз вимісити.
|
●
|
Звичайно ж, морозиво смакує холодним. При подачі, морозиво можна поливати ягідним сиропом, лікером, шоколадною поливкою, тощо…
|
N.B.
●
|
Це – базовий рецепт морозива, який може бути основою для подальших рецептур з різними смаковими та нюховими наповнювачами і поливками.
|
●
|
В морозиві надзвичайно важать якість продуктів. Найкраще брати домашнє незбиране молоко, густі вершки, домашні яйця, а також ваніль або ванільну есенцію найкращої якості.
|
●
|
Домашнє морозиво має жовтий колір, насиченість якого залежить від насиченості жовтків, а також молока і вершків. Промислові морозива мають білий колір, тому що в них всі інгредієнти штучні.
|
●
|
Сучасні технології холоду дозволяють зробити морозиво в домашніх умовах дуже просто і легко, тому, спробуйте один раз і ви зрозумієте, що саме це і є справжнім морозивом.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар