Бабка з масляним заварним кремом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Бабка з масляним заварним кремом смакує подібно до того, як милує око букет лугових квітів, вони обидва ніжні і вишукані: бабка – з солодким присмаком на вустах, а букет квітів – з солодким ароматом медових пахощів.
|
Ця бабка надзвичайно проста і надзвичайно смачна, це торт, який готується досить швидко і може мати безліч варіяцій, навіть якщо використовувати лише бісквітне тісто і заварний крем.
Саме тому, будь-який з бісквітних пирогів привнесе свою родзинку до смаку цього торта, тому що варіюючи між простою, масляною та пісочною бабками, можна отримати пиріг з щільнішою або пухкішою структурою, бабка може бути вологішою або крихкішою, що завжди привноситиме нових смакових вражень, завжди приємних, неймовірних...
Саме тому, будь-який з бісквітних пирогів привнесе свою родзинку до смаку цього торта, тому що варіюючи між простою, масляною та пісочною бабками, можна отримати пиріг з щільнішою або пухкішою структурою, бабка може бути вологішою або крихкішою, що завжди привноситиме нових смакових вражень, завжди приємних, неймовірних...
В цьому рецепті, взято бабку за найпростішим рецептом і масляний заварний крем. При цьому, секрет успішності печива та крему завжди залежить від якості використаних складників. На світлині, пиріг має насичений жовтий колір, і це не від фарбника, а від якості яєць, тому що тісто замішувалось на домашніх яйцях, які знесені птицею з відмінним раціоном харчування, який може бути лише в домогосподарствах. Те ж саме стосується і масла: воно збите господарем з незбираного молока, без жодних додаткових домішок, тому і має вищу жирність і аромат трав з українських луків.
І саме тому, цей торт можна порівнювати з луговими квітами, тому що він дійсно увібрав всі їхні принади... |
Детальніше про випічку різних бісквітних пирогів можна почитати в розділі Бабка, а бісквітний пиріг за цим рецептом – в статті Бабка – найпростіший рецепт.
Детальніше про приготування заварного крему можна почитати в статті Крем заварний.
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Торти і солодка випічка
|
Час збирання бабки:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
6-8 годин
|
К-сть порцій:
|
1 бабка Ø 21-24 см
|
■ Складники для приготування Бабки з масляним заварним кремом
Для коржа
| Для масляного заварного крему |
Горіхи для присипки
Складники
|
К-сть
|
Од вим
|
Для коржа:
|
-
|
-
|
Яйце вагою 60-72 г
|
6
|
шт
|
Цукор
|
1
|
склянка
|
Борошно / Суміш борошна і крохмалю в однаковій кількості
|
1
|
склянка
|
Ваніль / Ванілін за рецептом виробника або
|
-
|
до смаку
|
Для масляного заварного крему:
|
-
|
-
|
Жовтки
|
3
|
шт
|
Молоко
|
0,5
|
л
|
Цукор
|
1/2
|
склянки
|
Борошно
|
3
|
ст.ложки
|
Ванілін
|
-
|
до смаку
|
Масло
|
250
|
г
|
Горіхи волоські для присипки
|
1
|
склянка
|
■ Порядок приготування бабки
■ Замішування тіста:
|
|
●
|
Перед тим, як почати готувати бабку, вирізати пекарський папір для роз’ємної форми Ø 24 см: круг Ø 24 см і смужку 72х7h см.
|
1
|
Яйця вбити в 2-3-літрову миску, додати цукор і збити віничком до білуватого кольору і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 10 хвилин).
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
|
2
|
Додати до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
|
3
|
Борошно порційно увести до яйцево-цукрової суміші перемішуючи до однорідної маси розміреними, широкими рухами знизу вгору, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.
|
■ Формування і випікання бабки:
|
|
1
|
Дно і боки холодної форми викласти пекарським папером.
|
2
|
Тісто розміреними рухами, не переминаючи, викласти в форму і розрівняти верх ложкою не притискуючи.
|
3
|
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку на другу знизу поличку, стишити вогонь до 175-180 °С і випікати 40 хв.
|
4
|
Спечену бабку дістати з духовки і поставити охолоджуватись на 1-1,5 години.
|
5
|
Охололий пиріг дістати з форми, зняти пекарський папір, викласти на товсту бавовняну серветку і дати постояти ще декілька хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога.
|
●
|
Бабка готова для подальшого використання.
|
■ Розрізання пирога
|
|
1
|
Щоб розрізати бабку, необхідно взяти ножа з довгим і тонким лезом, найкраще підходить ніж для хліба, а також невеликий ніж з тонким гострим лезом.
|
2
|
За допомогою маленького ножа прорізати слід по всій окружності пирога, на половину або двічі по одній третині його товщини, щоб окреслити необхідний розріз, який потрібно зробити.
|
3
|
Вставити лезо довгого ножа, і розпилюючи пиріг по накресленому прорізу повністю розрізати пиріг на два диски.
|
4
|
Проробити те ж саме ще раз, якщо ви розрізаєте бісквітний пиріг на три диски.
|
■ Порядок збирання бабки
|
|
|
|
1
|
Верхній диск покласти запеченою стороною на дно широкої тарелі і змастити його кремом.
|
2
|
Зверху покласти наступний диск і змастити його кремом. Останнім покласти нижній диск запеченою стороною донизу.
|
3
|
Змастити верхівку і боки бісквітного пирога залишком заварного крему.
|
4
|
Волоські горіхи розтовкти в ковганці або розтерти качалкою на дошці до дрібної фракції. Потрібно розтирати по 3-4 половинки, що полегшить і пришвидшить процес подрібнення. Не накладайте відразу багато горіхів, тому що їх важче розтирати.
|
5
|
Присипати змащену кремом бабку горіхами, накрити зверху покришкою для тортів і поставити в холодильник для настоювання на 6-8 годин.
|
6
|
Бабка готова!..
|
N.B.
●
|
Це найпростіший і надзвичайно смачний рецепт, адже все найпростіше смакує найкраще, тому що головний секрет вишуканого смаку в інгредієнтах до бабки і крему.
|
●
|
Коржі можна змащувати й іншими кремами, джемами, тощо, але то вже буде інший смак та інший рецепт...
|
|
| |
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар