понеділок, 13 липня 2020 р.

Custard sponge cake

Бабка з масляним заварним кремом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Бабка з масляним заварним кремом смакує подібно до того, як милує око букет лугових квітів, вони обидва ніжні і вишукані: бабка – з солодким присмаком на вустах, а букет квітів – з солодким ароматом медових пахощів.

Ця бабка надзвичайно проста і надзвичайно смачна, це торт, який готується досить швидко і може мати безліч варіяцій, навіть якщо використовувати лише бісквітне тісто і заварний крем.

Саме тому, будь-який з бісквітних пирогів привнесе свою родзинку до смаку цього торта, тому що варіюючи між простою, масляною та пісочною бабками, можна отримати пиріг з щільнішою або пухкішою структурою, бабка може бути вологішою або крихкішою, що завжди привноситиме нових смакових вражень, завжди приємних, неймовірних...


В цьому рецепті, взято бабку за найпростішим рецептом і масляний заварний крем. При цьому, секрет успішності печива та крему завжди залежить від якості використаних складників. На світлині, пиріг має насичений жовтий колір, і це не від фарбника, а від якості яєць, тому що тісто замішувалось на домашніх яйцях, які знесені птицею з відмінним раціоном харчування, який може бути лише в домогосподарствах. Те ж саме стосується і масла: воно збите господарем з незбираного молока, без жодних додаткових домішок, тому і має вищу жирність і аромат трав з українських луків.

І саме тому, цей торт можна порівнювати з луговими квітами, тому що він дійсно увібрав всі їхні принади...

Детальніше про випічку різних бісквітних пирогів можна почитати в розділі Бабка, а бісквітний пиріг за цим рецептом – в статті Бабка – найпростіший рецепт.

Детальніше про приготування заварного крему можна почитати в статті Крем заварний.

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час збирання бабки:
10 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
6-8 годин
К-сть порцій:
1 бабка Ø 21-24 см

■ Складники для приготування Бабки з масляним заварним кремом


Для коржа

Для масляного заварного крему


Горіхи для присипки

Складники
К-сть
Од вим
Для коржа:
-
-
Яйце вагою 60-72 г
6
шт
Цукор
1
склянка
Борошно / Суміш борошна і крохмалю в однаковій кількості
1
склянка
Ваніль / Ванілін за рецептом виробника або
-
до смаку
Для масляного заварного крему:
-
-
Жовтки
3
шт
Молоко
0,5
л
Цукор
1/2
склянки
Борошно
3
ст.ложки
Ванілін
-
до смаку
Масло
250
г
Горіхи волоські для присипки
1
склянка

■ Порядок приготування бабки
■ Замішування тіста:


Перед тим, як почати готувати бабку, вирізати пекарський папір для роз’ємної форми Ø 24 см: круг Ø 24 см і смужку 72х7h см.
1
Яйця вбити в 2-3-літрову миску, додати цукор і збити віничком до білуватого кольору і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 10 хвилин).
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
2
Додати до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
3
Борошно порційно увести до яйцево-цукрової суміші перемішуючи до однорідної маси розміреними, широкими рухами знизу вгору, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.

■ Формування і випікання бабки:

  

1
Дно і боки холодної форми викласти пекарським папером.
2
Тісто розміреними рухами, не переминаючи, викласти в форму і розрівняти верх ложкою не притискуючи.
3
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку на другу знизу поличку, стишити вогонь до 175-180 °С і випікати 40 хв.
4
Спечену бабку дістати з духовки і поставити охолоджуватись на 1-1,5 години.
5
Охололий пиріг дістати з форми, зняти пекарський папір, викласти на товсту бавовняну серветку і дати постояти ще декілька хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога.
Бабка готова для подальшого використання.

■ Розрізання пирога


1
Щоб розрізати бабку, необхідно взяти ножа з довгим і тонким лезом, найкраще підходить ніж для хліба, а також невеликий ніж з тонким гострим лезом.
2
За допомогою маленького ножа прорізати слід по всій окружності пирога, на половину або двічі по одній третині його товщини, щоб окреслити необхідний розріз, який потрібно зробити.
3
Вставити лезо довгого ножа, і розпилюючи пиріг по накресленому прорізу повністю розрізати пиріг на два диски.
4
Проробити те ж саме ще раз, якщо ви розрізаєте бісквітний пиріг на три диски.

■ Порядок збирання бабки


1
Верхній диск покласти запеченою стороною на дно широкої тарелі і змастити його кремом.
2
Зверху покласти наступний диск і змастити його кремом. Останнім покласти нижній диск запеченою стороною донизу.
3
Змастити верхівку і боки бісквітного пирога залишком заварного крему.
4
Волоські горіхи розтовкти в ковганці або розтерти качалкою на дошці до дрібної фракції. Потрібно розтирати по 3-4 половинки, що полегшить і пришвидшить процес подрібнення. Не накладайте відразу багато горіхів, тому що їх важче розтирати.
5
Присипати змащену кремом бабку горіхами, накрити зверху покришкою для тортів і поставити в холодильник для настоювання на 6-8 годин.
6
Бабка готова!..


N.B.
Це найпростіший і надзвичайно смачний рецепт, адже все найпростіше смакує найкраще, тому що головний секрет вишуканого смаку в інгредієнтах до бабки і крему.
Коржі можна змащувати й іншими кремами, джемами, тощо, але то вже буде інший смак та інший рецепт...

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар