понеділок, 13 липня 2020 р.

Custard sponge cake

Бісквітний пиріг з масляним заварним кремом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Бісквітний пиріг з масляним заварним кремом смакує подібно до того, як милує око букет лугових квітів, вони обидва ніжні і вишукані: один – з солодким присмаком на вустах, а інший – з солодким ароматом медових пахощів.

Це надзвичайно простий і надзвичайно смачний бісквітний торт. Він готується досить швидко і може мати безліч варіацій, навіть використовуючи лише бісквіт і заварний крем.

Будь-який з бісквітних пирогів привнесе свою родзинку до смаку цього торта. Він може бути  насиченішим або пухкішим, суттєвішим або крихкішим, тобто, нехай то буде просто бісквіт, чи масляний бісквіт, чи пісочний бісквіт, але щоразу, у вас виникатимуть різні смакові враження, а головне  завжди приємні, неймовірні, адже його компоненти такі ж приємні і неймовірні.


В цьому рецепті, взято бісквітний пиріг за найпростішим рецептом і масляний заварний крем. Але, як і для кожного з цих виробів, надзвичайно важить якість використаних інгредієнтів. На фото, бісквіт має насичений жовтий колір, і це не від фарбника, а від якості яєць, тому що тісто замішувалось на домашніх яйцях, які знесені птицею з відмінним раціоном харчування, який може бути лише в домогосподарствах. Те ж саме стосується і масла: воно збите господарем з незбираного молока, без жодних додаткових домішок, тому і має вищу жирність і аромат трав з українських луків.

І саме тому, цей торт можна порівнювати з луговими квітами, тому що він дійсно увібрав всі їхні принади...

Детальніше про випічку різних бісквітних пирогів можна почитати в розділі Бісквіт, а бісквітний пиріг за цим рецептом – в статті «Бісквітний пиріг – найпростіший рецепт».

Детальніше про приготування заварного крему можна почитати в статті «Крем заварний».

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час збирання торта:
10 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
6-8 годин
К-сть порцій:
1 торт Ø 21-24 см

■ Інгредієнти для приготування Бісквітного пирога з масляним заварним кремом


Для бісквітного коржа

Для масляного заварного крему


Горіхи для присипки

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для бісквітного коржа:
-
-
Яйце вагою 60-72 г
6
шт
Цукор
1
склянка
Борошно / Суміш борошна і крохмалю в однаковій кількості
1
склянка
Ваніль / Ванілін за рецептом виробника або
-
до смаку
Для масляного заварного крему:
-
-
Жовтки
3
шт
Молоко
0,5
л
Цукор
1/2
склянки
Борошно
3
ст.ложки
Ванілін
-
до смаку
Масло
250
г
Горіхи волоські для присипки
1
склянка

■ Порядок приготування бісквітного пирога

■ Замішування тіста:


Перед тим, як почати готувати бісквітний пиріг, вирізати пекарський папір для роз’ємної форми Ø 24 см: круг Ø 24 см і смужку 72х7h см.
1
Яйця вбити в 2-3-літрову миску, добавити цукор і збити віничком до білуватого кольору і збільшення об’єму яйцево-цукрової суміші в 5-6 разів (час збивання до 10 хвилин).
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
2
Добавити до яйцево-цукрової суміші ваніль і легенько перемішати.
3
Борошно порційно увести до яйцево-цукрової суміші перемішуючи до однорідної маси розміреними, широкими рухами знизу вгору, не переминаючи, щоб не поруйнувати збиті яйця і тісто не впало.

■ Формування і випікання бісквітного пирога:

  

1
Дно і боки холодної форми викласти пекарським папером.
2
Тісто розміреними рухами, не переминаючи, викласти в форму і розрівняти верх ложкою не притискуючи.
3
Форму з тістом поставити в розігріту до 200 °С духовку на другу знизу поличку, стишити вогонь до 175-180 °С і випікати 40 хв.
4
Бісквіт обережно дістати з духовки, уникаючи ударів і струсів, і поставити охолоджуватись на 1-1,5 години.
5
Охолоджений бісквітний пиріг дістати з форми, зняти пекарський папір, викласти на товсту бавовняну серветку і дати постояти ще декілька хвилин, щоб вийшла зайва волога з дна пирога.
Бісквітний пиріг готовий для подальшого використання.

■ Розрізання пирога


1
Щоб розрізати бісквітний пиріг необхідно взяти ножа з довгим і тонким лезом, найкраще підходить ніж для хліба, а також невеликий ніж з тонким гострим лезом.
2
За допомогою маленького ножа прорізати слід по всій окружності бісквітного пирога, на половину або двічі по одній третині його товщини, щоб окреслити необхідний розріз, який потрібно зробити.
3
Вставити лезо довгого ножа, і розпилюючи пиріг по накресленому прорізу повністю розрізати пиріг на два диски.
4
Проробити те ж саме ще раз, якщо ви розрізаєте бісквітний пиріг на три диски.

■ Порядок збирання торта


1
Верхній диск покласти запеченою стороною на дно широкої тарелі і змастити його кремом.
2
Зверху покласти наступний диск і змастити його кремом. Останнім покласти нижній диск запеченою стороною донизу.
3
Змастити верхівку і боки бісквітного пирога залишком заварного крему.
4
Волоські горіхи розтерти качалкою на дошці до дрібної фракції. Потрібно розтирати по 3-4 половинки, що полегшить і пришвидшить процес подрібнення. Не накладайте відразу багато горіхів, тому що їх важче розтирати.
5
Присипати змащений кремом торт горіхами, накрити зверху покришкою для тортів і поставити в холодильник для настоювання на 6-8 годин.
6
Торт готовий!..


N.B.
Це найпростіший і надзвичайно смачний рецепт, адже все найпростіше смакує найкраще, тому що головний секрет вишуканого смаку в інгредієнтах до бісквіту і крему.
Коржі можна змащувати й іншими кремами, джемами, тощо, але то вже буде інший смак та інший рецепт...

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар